Izmācīt jau izmācīja, bet, kurš tagad samaksās? (+ video) 58

 
iAuto | 11.februāris 2016 16:42

"Toyota Land Cruiser" vadītājs izprovocē avāriju un aizbrauc.

Izrādot nepatiku par to kā video autors brauc pa kreiso joslu, "Land Cruiser" viņu apdzen un strauji samazina ātrumu. To pašu spiests darīt arī filmētājs, taču aiz viņa braucošā "fūre" nobremzēt nespēj.

 
Visi komentāri
 
Janozaurs 11.februāris 2016 17:50
2 9 Atbildēt

Priekšā braucošajam bija jāgarantē drošība.

Crash 11.februāris 2016 19:03
2 14 Atbildēt

ir ko aizdomāties - ja nebūtu video, Land Cruiser vainu tak laikam nemaz nevarētu pierādīt? un vai viņu vispār var saukt pie atbildības?

WES 11.februāris 2016 19:08
13 2 Atbildēt

vispār visi trīs lo..hi, landkruisers agresīvs, filmētājs nafig ta apstājās pa visam?, fūre tā toč visu pirmstam redzēja - un profesionāls šoferis jau nu toč var noteikt kurš ir agresīvs un kā agresīvie var izrīkoties....

kaspis 11.februāris 2016 19:15
22 1 Atbildēt

spriežot pēc tā ka fūre vilka filmētājam pakaļā pa kreiso joslu, lai gan labā VISU laiku brīva, es to kurinātāju par profu jau nu nesauktu - turklāt asais rāviens pretējā virziena joslās - paveicās ka nenolika uz sāna. Bet tas ka visi trīs lohi - tas nu 100%.

Video gan standarta apgraizītais, kur filmētājs redzams vien cietēja lomā - kā viss sākās un kā kurš vēl izpildījās pirms tam - tas ir pats interesantākais. Svēto te nav.

Vernons 11.februāris 2016 22:16
4 26 Atbildēt

Un kurš izdomāja ka CSN jāpilda tikai tiem, kas brauc no aizmugures?

Kurš priekšā, tas "svētais".

Ar reģistratoru brauca sieviete jaunajā Uazikā.

mnde 12.februāris 2016 8:22
17 2 Atbildēt

Un kurš izdomāja, ka aiz muguras braucējiem noteikumi neeksistē? Viss esot uz paplātes jāpasniedz?

ko darīja fūre kreisajā joslā, jeb - kas aizmugurē - tas nevainīgs, lai vai kāds mudaks un pārkāpējs?

pilnībā piekrītu kaspis korģētajam WES viedoklim...

Vernons 12.februāris 2016 8:33
4 56 Atbildēt

Arī Tu un Tev līdzīgie atbalsta bandītismu uz ceļa! Un visu šo veiksmīgi izauklēja ceļu policija un pat profesori Tehniskajā Universitātē! Un nevajag brīnīties ka šis terora moments ir sasniedzis katastrofai līdzīgus apmērus.

Apdrošinātāji arī ielika savu artavu un nozāģēja zaru uz kura paši sēž. Kā lai apzīmē kolektīvi piekoptu stulbumu? Par noziedzīgu politiku ceļu satiksmē, vai kā?

mnde 12.februāris 2016 8:43
10 2 Atbildēt

Atbildi uz vienu jautājumu - KO DARA FŪRA KREISAJĀ JOSLĀ??????

Un papildjautājums - kā tieši es atbalstu bandītismu uz ceļa?

mnde 12.februāris 2016 8:45
5 2 Atbildēt

un otrs jautājums - kas traucē tev un tādiem dorņiem kā tev braukt tā, lai nesanāktu uztriekties virsū pa priekšu braucošajiem?

krāns mazs? nereāli sastādīs grafiks? nepamatota steiga? pašapliecināšanās trūkums? kaut ko vairāk pagūsi?

Road 12.februāris 2016 8:51
1 30 Atbildēt

redzams brāl, ka Tu tikai sēdi pie datora - Tev grūti saprast kravas auto šoferu dzīvi un diezin vai arī sapratīsi - skaidrot man diemžēl nav laika - skaties youtube vai LTV1 - nesen bija Aizliegtā paņēmiens raidījums par laikiem, grafikiem utt

klau 12.februāris 2016 8:54
16 1 Atbildēt

Kas tur ko nesaprast - atbildi KO DARA FŪRS KREISAJĀ JOSLĀ???

Ir kāds CSN punkts, kurš ļauj fūru kurinātājiem pārkjāpt CSN 85. punktu?

Visiem lūk ir jāprotas ievērot visi punkti, bet tad kad notikusi avārija attaisnojam tikai tādu pašu punktu pārkāpēju tikai tāpēc kā fūrists??? Veca anekdote vēsta, ka nav ko zāģēt lidmašīnai spārnus, ja pats lidot neproti...

imzz 12.februāris 2016 11:46
0 13 Atbildēt

1. Krievijā nebrauc pēc Latvijas CSN.

2. Latvijas CSN 85. punkts attiecas uz braukšanu ārpus apdzīvotām vietām, video redzamā vieta ir neapšaubāmi apdzīvota.

Kanibaals 14.februāris 2016 15:00
0 0 Atbildēt

Krievijā kopš 2010. gada noteikumi par braukšanu joslās ir stipri līdzīgi, pie tam Vīnes konvencija par ceļu satiksmi prasa braukt pie labās malas pēc iespējas vienmēr.

Road 12.februāris 2016 8:44
6 21 Atbildēt

Vismazāk man gribētos vainot (un ir žēl) kravinieka vadītāju, kas nu galīgi nav ieinteresēts, bet tika iesaistīts divu pamuļķu izrādē.

mnde 12.februāris 2016 8:51
37 6 Atbildēt

Tad tev arī jautājums - KO "NEVAINĪGĀ" FŪRA DARA KREISAJĀ JOSLĀ??? (CSN 85. punkts)

Un vai tiešām no saviem augstumiem profesionālis neredz (nevēlas redzēt) briestošo konfliktu?

CSN ievērošana - - un preventīva rīcība saskaņā ar 105. punktu ir rakstīts visiem citiem, izņemot fūru kurinātājus?

Tur visi trīs ir pār vienu kārti metami, bet avāriju uzrīkoja fūra... ja tā būtu ievērojusi kaut vienu no 2 pieminētajiem CSN punktiem - avārijas nebūtu!

Vernons 12.februāris 2016 9:07
5 30 Atbildēt

Tevi jāpiesien Tevis vadītam auto aizmugurē, pie aizmugurēja bampera ar stūri rokā, tad CSN atcerēsies no A līdz Z. Tu esi tieši tāds pats bandīts kā "Toyota Land Cruiser" vadītājs.

Viss sākas un beidzas ar attieksmi. Attieksme Tev ir krimināla!

mnde 12.februāris 2016 9:18
16 4 Atbildēt

Klau, vecais, kas tieši traucē katram pašam ievērot 85., 99., un 105. CSN punktus?

Nu tā uz pirkstiem?

Un gadījumā jakādi tos punktus pārkāpj, tad vai profesionālim būtu jādara pakaļ? Pie kam vēl piemisrtot par 99. un 105. punktu?

Pirmie divi pārkāpēji - filmētāja un bremzētājs - abi pārkāpa 85. punktu. Safilmētais bremzētājs vēl nepamatoti, bet ne ekstremāli bez redzama iemesla bremzēja. Jautājums vai strauji - ļoti strīdīgs - kāds negatīvais pāartinājums ir uzskatāms par strauju???

Tātad iespējams pārkāpa 104.4..

Filmētāja savu prasmju robežās iztika bez bums, jo rīkojās atbilstoši 99. un 105. CSN punktaiem, kaut arī pārkāpa 85. punktu...

toties kurinātājs ar fūru izpildījās pēc pilnas programmas - pārkāpjot 85., 99 un 105. Kas te būtu jāataisno? Un kāpēc nevajadzētu katram pašam domāt par to kur tas iestūrē savu lamatu?

Ne filmērājs ne bobiks tak neuztriecās atpakaļgaitā? Vai tiešām tavā greizajā loģikā visa pasaule ir kājām gaisā?

Vernons 12.februāris 2016 9:13
7 31 Atbildēt

Daudzus gadus atpakaļ, te pat Rīgā, "Mercedes Benc" vadītājs sāka "ārstēt" "Ikarusa" vadītāju. Divas reizes "Ikarusa" vadītājs sabremzēja, bet trešajā reizē ar pilnu klapi ielika pakaļā. MB aizveda ar evakuātoru, tā vadītājs dabūja vēl pa degunu.

MB vadītājam tas beidzās vēl laimīgi, bet varēja nonākt arī uz ratiņkrēsla!

Morāle - "Nedari otram to, kas Tev pašam nepatiks"!

kaspis 12.februāris 2016 9:19
21 0 Atbildēt

nez, ko tad ikaruss tādu pirms tam izdarīja? arī šajā video ir klasiski apgraizītais variants - filmētājs cietēja lomā - man būtu ļoti interesanti redzēt, kas notika kaut minūti pirms sadursmes.... šādas lietas (rīcība, uzvedība, attieksme, sauc kā gribi) nerodas ne no kā, viena pagale nedeg, svēto te nav. Arī fūre nav nekāds nabaga cietējs vai apstākļu upuris bet avārijas eskalācijā tieši iesaistīta persona (ar savu darbību vai BEZdarbību, cits stāsts). Vari piekrist vai nepiekrist, tāpat sevi par klaunu esi padarījis jau sen.

mnde 12.februāris 2016 9:29
27 2 Atbildēt

Šī rīta piemērs ar autobusiem...

Brauc autobuss, ievērojami pirms grafika, tāpēc pa šoseju reāli velkās 75... Rīta pļura, pretīm braucošie daudziem ir iemesls, lai neapdzītu... Pieņemami, saprotami...

Ceļš uz īsu brīdi pārtop par divām joslām vienā virzienā, pasemināts, pārnesums, spogulis, pagrieziena rādītājs, ieskrējiens, iebraukšana pretējā joslā, apdzenu 3 transportlīdzekļus gan bailīgos neautobusus , gan autobusu, tiesa autobusam grūti ar braukšanu stingri pa joslām - lien bez iemesla uz pārtrauktās līnijas - uz apdzīšanas beigām ātrums spidometrā ~95 km/h, bet ātruma starpība ar vilkties gribošu autobusu ~15-20 km/h, pagrieziena rādītājs, spogulis, atgriežos savā joslā. Lieki piebilst ka distance strauji aug un tā kā ātrumu nepārkāpju turpinu ieturēt ātrumu. Tas gan netraucē autobusa vadītājam sākt midžināt tālos... Vernon - tu?

scope 12.februāris 2016 10:43
4 7 Atbildēt

Nevajag neko izdarīt.

Šitā viena p**a ar BMW centās audzināt autobusu, kurš izbrauca no pieturvietas un patraucēja viņai ievērojami pārkāpt ātrumu apdzīvotā vietā (ielas līkums, autobuss korekti izbrauca no kabatas, bet viņa, pārsniedzot ātrumu, tam strauji pietuvojās un tad sākās...).

Lieki teikt, ka pasažieri, kuri dēļ straujās bremzēšanas gandrīz sakrita čupiņā, neko labu par viņu nepadomāja.

kaspis 12.februāris 2016 9:16
13 2 Atbildēt

fascinē šī ietiepība, ar kādu var attaisnot aizmugurē esošu pārkāpēju JA tā ir fūre.

Vernons 12.februāris 2016 9:29
2 30 Atbildēt

Neattaisnoju nevienu! Nevajag kropļot pašos pamatos kustības drošību!

Kas attiecas par fūrēm, tad ikviens no mums var ievilt tai pēcpusē, jo šodien tā fūre stājas ātrāk par vieglo!

Sākam ar fiziku, ātrums un bremzēšanas ceļu garumi!

Ātrumu atšķirība divas reizes rada atšķirību, bremzēšanas ceļu garumos, četras reizes. Nekādi tas neiet kopā ar mistisko distanci, kura vienmēr un visur būs par īsu, ja priekšā braucošais ir vienkārši kretīns, kuru attaisno policija, CSDD un daudzi no Jums. Neredzēt progresu ceļu satiksmē. Ar Jums, noteikti, NĒ!

kaspis 12.februāris 2016 9:36
25 1 Atbildēt

nu cik var skandēt to iesprūdušo plati par ātrumu starpību? to normālos kursos iemāca topošajiem ';soferiem pat ja vairs nav špikeris uz noteikumu grāmatiņas pēdējā vākā, kā tas bija laikā kad pats mācījos. Vien kur tu spēj piedzemdēt šīs fantastiskās ātrumu starpības? Vai video kāds brauca ar atļautajiem 50 un kāds neko negarantēja, braukdams ar 100kmh (divreiz) vai pat 150kmh (trīs reizes ātrāk, tātad deviņas reizes lielāku bremzēšanas ceļu). Lai gan kas zin, varbūt fūre kā reiz vilka uz 150, iespējams, iespējams... Kā savādāk no savas kabīnies augstumiem neredzēt notiekošos sūdus uz ceļa?

mnde 12.februāris 2016 9:38
33 1 Atbildēt

Paga, paga, fiziķi dvoješņik - ja divi atotransporta līdzekļi brauc viens aiz otra ar NEMAINĪGU distanci, tad to ātrumi ir vienādi! Distanci samazinošais faktors ir tikai un vienīgi REAKCIJAS laikā nobrauktais attālums bez ātruma samazinājuma. Tāpēc iesaka ieturēt 3 sekunžu lielu distanci uzticamāki un starptautiski atzīti eksperti! Ar to pilnīgiu pietiek, lai, veltot uzmanību satikmei visi varētu apstāties bez BUMS!

Ja distance samazinās vēl pirms pa priekšu braucējs ir uzsācis bremzēšanu iestājās 99. punktā minētais lēmumu un rīcības komplekss! Ja lēmumu un rīcības nav - ir bums!

Ja ir noticis BUMS starp sākotnēji vienādā ātrumā braukušiem transporta līdzekļiem, tad ir rupji pārkāpts 105. punkts un/vai vadīājs vispār nav pievērsis uzmanību situācijai uz ceļa braukšanas virzienā, ir novērsies no ceļa vai nodarbojies ar blakuslietām.

Un par to trevis kladzināto ātrumu starpību - divkāršu ātruma starpību (arī kaspis tev uz to ir ne reizi vien norādījis) ar pa priekšu braucēju pilsētā (50x2) - 100 km/h (par ātrums x3 vispār nekomentēšu) var atļauties tikai noziedzinieks recidīvists ar iepriekšēju nodomu. Nocitē lūdzu APK, kas draud vadītājam par 40-50 km/h ātruma pārsniegumu apdzīvotā vietā?

kaspis 12.februāris 2016 9:47
6 1 Atbildēt

punkts un āmen!

Vernons 12.februāris 2016 9:57
2 47 Atbildēt

Strauji bremzēt aizliegts!

Ikviens ātruma samazinājums bez savlaicīga signāla aizliegts!

No joslas joslā iebraucot un veicot divas iepriekš minētās darbības ir trīskārtīgs noziegums!

Un kurā brīdī es aģitēju pārkāpt noteikumus?

Neko auto skolā dižu neiemāca! Jo kā var iemācīt normāli braukt, ja pašos pamatos attieksme un Noteikumi ir ar dubultu morāli!

Kur tad palika "Ceļu satiksmes Likuma" 19. pants?

Katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju! Tas ir pamatu pamats.

kaspis 12.februāris 2016 10:03
19 2 Atbildēt

te visi normāli cilvēki saprot, ka šajā video svēto nav. tev pat fūres pārkāpumus pa punktiem noskaitīja, pārējais ir acīmredzams. Kā jau teicu, viena pagale nedeg, konflikts noteikti ir sācies agrāk. A tu tik mal savu trulo plati - priekšā esošam bremzējot... Zajebal jau.

mnde 12.februāris 2016 10:06
48 2 Atbildēt

Alaist akselerators vai mazmotora nespēja norurēt ātrumu pret kalnu arī ir noziedzīģs nebrīdināts straujš ātruma samazinājums? Gribui redzēt tās fūres kuras no Melturiem uz Cēsu viaduktu vai nop Lorupesa tila uz Siguldu brauc augšup ar bremžuguņiem! Eju jau pēc popkorna!

Pastāstīsi - kurš tur nesignalizēja par bremzēšanu?

Bremžu signālugunis iedegas vēl pirms brtemzes sāk darboties. Gandrīz visiem ar to pilnīgi pietiek! Ja esi bremzēts bruņurupucis - iespējams autovadīšana nav priekš tevis.

tava savlaicība vispār ir ļoti mistisks jēdziens - pat nobraukts kvartāls ar signāliem neesot savlaicīgs.

Un par kādu dubultu morāli tu te fļurksti? Vai tas ir tik dubulti morāli un aizvbainojoši prasīt no aizmuguras braucēja pievērst uznmanību satiksmei un sava auto vadīšanai ievērojot 85., 99. un 105. CSN punktus??? Kas tur tāds pazemojošs un dubultmorāls? Apgaismosi?

ja vēl nepielec - transporta līzekļa vadītājam ir jāpieņem lēmumi un jāvada savs transportlīdzeklis tā, lai tas spētu apturēt savu transportlīdzekli "BEZ BUMS" NEAPSPRIEŽOT un RESPEKTĒJOT pa priekšu braucošā transportlīdzekļa tiesības samazināt ātrumu! ŠIS NAV APSPRIEŽAMS!

Vernons 12.februāris 2016 10:10
1 30 Atbildēt

" ŠIS NAV APSPRIEŽAMS!"

Sekas notiesājam un cēloni attaisnojam! Nu ko, vēlu veiksmi izdzīvot!

mnde 12.februāris 2016 10:20
28 1 Atbildēt

Kādas vēl sekas???

Tās sekas var iestāties, ja nihilistiski neievēro 99. un 105. punktu?

Tātad tās pats cēlonis kā bremzētājs! Pie kam paša rokās bija pilns komplekss ar "rīkiem" un pats galvenais izvēles iespēja - kļūt par cietušo vai nekļūt!

Tik pat labi pa priekšu braucējam lēkme, krampji, mehānisks bojājums - PILNĪGI DAJEBKAS! Tajā brīdī NAV LAIKA APSPRIEST un nekas nav jāsakanņo ANO drošības padomē. Sāc pārāk ātri tuvoties pa priekšu braucējam - samazini ātrumu (tā rekomendē CSN) vai apsteidz/apdzen, ja esi 300% drošš, ka tas ir droši. NEVIENAM PIEBREMZĒJOT VAI PAT APSTĀJOTIES gabals nav nolūzis!

Ievērojot 99. un 105. nav nekādu seku! PILNĪGI NEKĀDU!

Ja esi tik tups, ka nespēj vadī savu transportlīdzekli tā, lai neradītu sekas vai tās neiestātos, ir pēdējais laiks nodot CSDD savu apliecību un kļūt par pasažieri.

mnde 12.februāris 2016 10:23
29 1 Atbildēt

Un jā - publiskā satiksme nav nedz ātrum sacensības, nedz sacensības par laiku/grafiku un vēl jo mazāk karš!

ieteiktu griezties pie psihoterapeitiem, kas ļaus tev saprast, ka iela nav karš un tu neesi varonīgais karotājs, likumīgais slepkava un juridiski pareizo avāriju rīkotājs!

Exkrements 12.februāris 2016 10:37
4 25 Atbildēt

šitie _idari ''skolotāji" tagad arī pilna rīga. Es tik nesaprotu, kādēļ jābremzē, ja reģistrators visu fiksē? Vajag dot pa pakaļu un tad lai losis skaidro policijai, kas tie par manevriem...

Ha-ha 12.februāris 2016 11:04
16 5 Atbildēt

Spriežot pēc plusiem-mīnusiem, te ir milzīgs autovadītāju skaits, kas ceļ debesīs tā saucamos skolotājos!!! No tiesas brīnos, man personīgi šādi vairākkārtēji joslu mainītāji un bez iemesla bremzētāji liekas ārkārtīgi bīstami un, kas no tā sanāk, var lieliski redzēt šai video. Braucot ārā no Rīgas centra, kā likums, vismaz viens tāds tirliņš-joslu mainītājs un bīstamu situāciju radītājs gadās. Viņam liekas, ka nez kur aizskries, pagūs - tak dzīve pierāda, ka turpat vien esam - labākajā gadījumā kādus 100m priekšā

kaspis 12.februāris 2016 11:26
15 1 Atbildēt

te video nav vienkārši tirliņš - te ir gaiļu cīņas, kas 100% sākās jau stipri iepriekš. Tas tad arī ir CĒLONIS, nevis tas ka landkruizers apdzina visus (pieņemu ka arī fūri) pāri dubultajai nepārtrauktajai un tad sāka vipendrivatsa. Labi, lai nu būtu kas būdams ko filmētājs sadarīja pirms tam, kam negadās, bet kāda iksa pēc fūrei bija līst iekšā tādās razborkās? Vai tiešām nebija redzams????

Ja tu brauc pa otro joslu (kaut pirmā brīva) un tev aiziet kāds nervozais garām PA PRETĒJO joslu (kaut tas vien jau ir pasmags pārkāpums uz brauktuvēm ar vairākām joslām katrā virzienā) vai tad jau nevajadzētu aizdomāties ka labāk lai tādi skrien? Tepat nervons iepriekš citā tēmā teica "palaid garām, lai nositas bez tavas līdzdalības" - a tagad - nabaga fūrīte balta un pūkaina, situācijas upuris un svētais moceklis...

Vernons 12.februāris 2016 13:07
2 43 Atbildēt

Pirms rakstāt šeit komentārus, palasiet ko raksta krievs, aculiecinieks.

Fūre "balta un pūkaina", lai nemāc, pat, šaubas!

Vainīgam var inkriminēt, pat, slepkavības mēģinājumu.

kaspis 12.februāris 2016 13:46
6 1 Atbildēt

pirms šķidri dirst, itkā pats būtu bijis klāt un visu redzēji, ieliec saiti uz ticamu tekstu kur fūre ir "balta un pūkaina".

Teksti "man liekas, fēčbuka komentos kāds tā rakstīja" neies cauri.

Pat ja pieņemam ka filmētājs būtu bijis balts un pūkains (un nav iepriekš neko tizlu izpildījies) tad slepkavības mēģinājumu, kā reiz, var inkriminēt gan toijotai gan fūrei, ne bobikam. Abi vienlīdz labi. Tādas fūres arī ir tās, kas pie gājēju pārejas STĀVOŠAS mašīnas triec čupā...

+++ 12.februāris 2016 13:25
0 0 Atbildēt

Ko raksta krievs, atvaino, nesapratu, kurš ir vainīgais?

Vernons 12.februāris 2016 13:46
1 40 Atbildēt

Krievs, aculiecinieks, raksta ka dāmīte pie Uazika stūres mainījusi joslas un nepārliecinoši braukusi. Bet visi ir sašutuši par "Kukuruzņika" rīcību. Spriež vai tiesības noņems, vai tikai 5000 rubļu sods, vai kā pierādīs kurš vadīja avārijas izraisītāja auto. Tāpat ir sašutuši par "apgraizīto" video, lai radītu līdzcietību.

kaspis 12.februāris 2016 13:49
24 1 Atbildēt

jopt, un fūre nespēja redzēt un SAPRAST ka tai priekšā neadekvāti izpildās veseli DIVI šoferi? Kāda hu*a pēc bija līst barā? Jebšu arī gribēja pārmācīt,sak, kopā ar tojotu sarīkot grupņiku?

Jk 12.februāris 2016 15:23
3 0 Atbildēt

Man vairaak izskatiijas ,ka tur jau pats autovadiitaajs nezin kaapeec pilllniigi apstaajaas un tad tikai fuure ietriecaas vinjam.

Jk 12.februāris 2016 15:32
1 1 Atbildēt

Un vel , jau no saakta gala liekas ka pats autovaditajs ir kaitinaajis Land un nelaidis garaam.

rt 13.februāris 2016 13:11
23 0 Atbildēt

Vernon, ar ko atšķirās strauja bremzēšana no parastas? Kur ir tā robeža? Konkrētās negatīvā paātrinājuma vienībās! Nu kaut vai bremzēšanas ceļa garuma metros.

kaspis 13.februāris 2016 13:42
11 0 Atbildēt

nervons šo topiku ir pametis jo sakrājušies jau par daudz neatbildētu un neērtu jautājumu. arī uz šo nez vai tiks sniegta atbilde. bet ja par tēmu - var pagūglēt "adaptive brake lights" - kā noprotu, no kautkurā gada tādas būs jāuzstāda visām jaunajām automašīnām. Tā ka par tiem signāliem nav tik bēdīgi, atceramies, kādreiz arī trešais bremžuguns aizmugurējā loga augšā nemaz nebija... Vien nervons aizsēdējies pajūgu laikmetā kad signālus rāda ar izstieptu roku...

Vernons 13.februāris 2016 14:24
0 25 Atbildēt

Ja kāds, Tevis vadītam auto, ievelk pakaļā, Tu jau esi vainīgs sadursmes izraisīšanā!

Kaspim! Par tiem papildus lukturiem aizmugurē man sastādīja protokolu un es samaksāju sodu. Pagājušajā gadsimtā dzīvo Tu. STOP signālam jāiedegas pārtraucot akselerāciju, bet tas arī ir jau par vēlu!

Tas sarkanais, pa vidu, kaut daļēji glābtu situāciju.

Baigie "speci" atradušie vadot vieglos!!!

Tiks 13.februāris 2016 15:06
6 0 Atbildēt

Vernon, noviebsies tev piem. karājošais. Auto būs mierā,kā iemiets. Bez bremžu gaismām. Bet ja kāds stūmējs būs pāris m aiz Tevis, pilnīgi noteikti būs bams.

Tu būsi vainīgs?

Jautājums gribot, negribot retorisks, jo atbilde uz uzdoto jautājumu nebūs.

Labi, labi..iepeisto kaut ko par atvienotām bremzēm :D

Vernons 14.februāris 2016 17:29
0 16 Atbildēt

Esam apsteibuši likumdošanu. Autobusi tiek aprīkoti ar video reģistratoriem. Nebūs lieki jāpierāda ka neesi "ēzelis".

Piemēram tramvajam, katram satāvam ir pietiekoši video kameru!

kaspis 13.februāris 2016 15:09
8 0 Atbildēt

tas sarkanais, pa visu, ir obligāts jebkuram auto, jaunākam par 96to gadu - bet tu saki "daļēji glābtu" nākotnes formā, itkā viņu vēl tagad nebūtu... Un par kādiem "papildus lukturiem"aizmugurē tu tiki sodīts? Vasjas kuļibinu piestiķēti brīnumi, protams, ka citiem vadītājiem nodara vairāk skādi un tādas līkrocības pašdarbība, saprotams, ir jāsoda.

Par to, ka signālam jādeg, jau atlaižot gāzi - te es jau kādreiz teicu - kas par daudz, tas par skādi. Ja ikdienas satiksmē bremžugunis praktiski nenodzisīs - tad kas viņas vispār ņems par pilnu rubli? Tak neviens. Neesmu nekāds specs, bet uzskatu, ka viss iet uz labo pusi - centrālo bremžuguni var redzēt cauri saloniem, un adaptīvā sistēma PAPILDUS brīdinās tiešām STRAUJAS bremzēšanas gadījumos - visos citos gadījumos pietiek ar SAVU modrību un REDZĒŠANU (nejaukt ar tupu skatīšanos) braukšanas virzienā.

P.S kā jau prognozēju, uz jautājumu pēc būtības netiek atbildēts. rt teksts tika ignorēts.

Mnde 14.februāris 2016 10:45
16 0 Atbildēt

Vernon, krautam kraviniekam braucot kalnā ar grīdā iespiestu akseleratoru, bet krītošu ātrumu tava debloīdbremžlampa nedegs...

Un kā tas būs - pareizi vai nepareizi? :D

Pa pilsētu jau tā ik pa mirklim izdodas redzēt kādu āmeru, kam bremžuguņu degšanai nav nekāda sakara ar ātruma pazeminājumu. Tik uzliek kaju uzbremžpedāļa, kaut bremzēt in netaisās... Un tas nozīmē pastiprinātu spriedzi sekojošajam, kad tad bremžuguņi nozīmēs arī ātruma samazinājumu, radot reali raustītu satiksmes plūsmu un nevajadzīgu nevronizitāti...

Vernons 14.februāris 2016 17:24
0 22 Atbildēt

Vai Tu ar smago vispār kalnā esi braucis?

Mnde 14.februāris 2016 17:52
8 0 Atbildēt

Nedomā, ka tu vienīgais tāds pieredzējis. Esmu ar puskravnieku dabūjis atgristies Latvijā no Wroclavas, kam nomirusi turbīna.

Tik tu jau bezmaz Apollo-13 ar savam rokam esi atgriezis uz zemes un tev vienīgajam taisnība...

TDIOTS 14.februāris 2016 11:06
11 0 Atbildēt

Vernon ''baigie speci '' busu žopperi - EE labi izpildās....

Vernons 14.februāris 2016 17:21
0 15 Atbildēt

Jauna paaudze! Ar busu bija jāievelk smagajam pēcpusē!

Vainīgais būtu uz vietas.

Vadot autobusu jābūt attapīgākam, tas nav piedodami, ka vispār nānāk līdz avārijai.

Pēdējie notikumu ar autobusiem ir vienkārši katastrofa!

Mnde 14.februāris 2016 17:53
10 0 Atbildēt

tava skola, tā teikt? Vai ne?

Mnde 14.februāris 2016 18:31
0 0 Atbildēt

Tīri tā, atklāšu priekš tevis neizprotamu noslēpumu, lai nav nedz jalec grāvi, nedz jāliek kraviniekam pakaļā - derētu izvēlēties pareizu ātrumu, distanci un pievērst visu uzmanību tam par ko saņem algu - satiksmei un sava transportlīdzekļa vadīšanai atbilstoši tai!

Vernons 14.februāris 2016 20:56
0 17 Atbildēt

Autobusa vadītāja pienākums ir - nomirt savā darba vietā to 50 pasažieru vārdā, kuri viņam uzticēja savu dzīvību!

Ja nevēlies mirt,tad esi gudrāks un pārāks par citiem!

Lai vadītu autobusu, tam ir jābūt dzīves veidam, tāpat kā to dara vilcēja + puspiekabe vadītāji.

Ar Tevis pieminētām lietām ir par maz, vēl katram ar savu rīcību ir jāgarantē drošība. Atvaino, bet Tev arī ir tikai vienvirziena domāšana.

mnde 15.februāris 2016 8:23
27 0 Atbildēt

klausies, es saprotu, ka vecuma marazms ir baisa štelle.

Kā tur bija Ja cilvēks ir nomiris - tuviniekiem grūti, bet pašam nekas, tāpat , ja cilvēks irt stulbs...

Vadītāja pienākums ir droši vadīt transportlīdzekli bez BUMS, par ievainojumiem un iešanu bojā nemaz nerunājot!

Vadot (no vārda menedžēt), nevis tupa stūrējot un kurinot, savu transportlīdzekli var iz\tikt bez bums! Pareizi izvēlēts ātrums un distance ļauj samazināt kustības ātrumu neietriecoties šķēršļos vai lēnāk braucošajos un nav jābiedē ne pretējā joslā braucēji, ne jālec grāvjos, jātinas iekšā kokos!

Kā var šitādu elementāru lietu nesaprast???

mnde 15.februāris 2016 8:32
16 0 Atbildēt

P.S.

Kāda tev vēl vienvirziena domāšana???

Elementārs pašsaglabāšanās instingts un tam pakārtota rīcība SAVAS drošības garantēšanai, sava transportlīdzekļa droša vadīšana un savas veselības dzīvības garants būs arī drošas satiksmes garants citiem!

Tikai kaut kādi tērētie var uzskatīt, ka citi viņām ir kaut ko parādā. Ja jau tu uz ceļa esi aiz kāda - tātad tajā vietā jau otrais. Un līdz ar to esi ka nu gatavs rēķināties ar to, ka uz ceļa jau kāds ir pirms tevis.

Vēlreiz jautāju - kas tieši traucē ievērot jauno noteikumu 99. un 105. punktus? Pirmkārt, jau paša drošībai?

Kāpēc tupa jāiemauc kādam pakaļā vai grāvī, jo izvēlēta tupa kurināšana nedomājot par paša radītās kurināšanas sekām? Nepadomājot kā paša lēmums braukt tālāk kā redzi, ātrāk kā spēj reaģēt un valdīt?

Vai tiešām esi tik azartisks, ka neapjēdz, ka spēlējot biržā ar augsta riska akcijām zaudējumi ir lielāki, kā iedomātie ieguvumi??? Un iela nav smilškaste rotaļām, nedz karš!

Tur ir daudzi vadītājio ar dažādu pieredzi, sagatavotību, reakciju, gatavību vadīt auyto, un spēju pareizi rīkoties ekstremālās situācijās! VISIEM IR TIESĪBAS piedalīties satiksmē! Ar viņiem visiem ir jārēķinās! Cik jau te video ir nopublicēti, kuros tieši amatieri un bailīgie noreaģē un nav bums, līdz brīdim, kad parādās par sevi pārliecinātie un pieredzes iemidzinātie vernoni, kuri visus sastumj čupā. Un tad vēl komentāros parādās visādi vernoni, kuri melu saucot par baltu mēģina izdomāt aizvien absurdākus attaisnojumus vai ieganstus kāpēc "profiņš" ir nevis rupji pārkāpis visu pēc kārtas un aptirsies, bet nabadziņš kļuvis par upuri...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti