Nokavē bremzēšanu un izraisa sadursmi (+ video) 53

 
iAuto | 19.februāris 2016 15:10

Vadītājs nokavē bremzēšanu un pieņem nepareizu lēmumu - iespējams, no sadursmes varēja izvairīties, nobraucot uz nomales (skatīt no 1:30).

 
53 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Piekasīgais 20.februāris 2016 13:46
43 0 Atbildēt

Tā ir tipiska situācija, kad distance ir vismaz divas reizes par mazu. Ja būtu turējis normālu distanci, pirmkārt, visu redzamību uz ceļa nenosegtu priešējā pakaļa un to kas notiek tālāk uz ceļa būtu iespējams redzēt un pamanīt, otrkārt, nozaga sev to vitāli svarīgo sekundi reakcijas laikam.

Treškārt - pats lēmums lekt pretējā braukšanas joslā nevis uz nomales - ir pats idiotiskākais visā šajā. Tieši dēļ, tā ka brauc pārāk tuvu priekšā braucošajam - viņam nebija iespēju pat redzēt vai no pretējās puses kāds netuvojas lielā ātrumā... un tad samīcītu bleķu un veceņu spiegšanas vietā būtu līķi.

Diemžēl tā nav tikai rašas problēma, pie mums notiek tas pats - lielākā daļa kā anālisti bakstās viens otram pakaļā uz šosejas, kas tikai pierāda, ka vidējais šoferis pie mums ir ļoti ļoti sūdīgs, kurš kā pie ātruma 30km/h tā pie ātruma 100 km/h ir apmierināts ar to, ja var redzēt uz priekšu tikai 10-20 metrus.

kaspis 21.februāris 2016 19:29
35 0 Atbildēt

slima suņa murgi.

vai ir redzams, ka ir nokavēts ar kreiso pagrieziena signālu? Nē, tikai aiz matiem pievilkts pieņēmums.

Vai otrais, muļķa lomā, vispār vēlējās pa nomali apsteigt? Ja tur ir bedres, nekas neaizliedz samazinot ātrumu palikt arī uz brauktuves. Nav man nekur jāsteidzās un ar diviem ratiem pa zāli jābrauc.

Filmētājs sasita juridiski pareizi??? BĻ"*, vai tiešām izlēciens PRETĒJĀ JOSLĀ tagad skaitās juridiski PAREIZI? Es huje*u...

Pa kreisi ejot jāpalaiž apdzinējs - nemanīju ka kāds būtu iesācis apdzīšanas manevru vai grasījās tādu veikt, atkal garām!

Komentāri pierāda ka par satiksmi domājoši ļaudis tomēr spēj apjēgt ka padsmit metru distance ir pietiekama vien pie 30kmh, virs 70 jau, kā MINIMUMS, vajadzētu 2-3 sekundes, un arī tas ir pie ideāliem seģuma saķeres apstākļiem.

"tikai distanci" - var jau rakstīt arī garāk: "autovadītāj! ja neesi spējīgs šobrīd mani apdzīt, tad nesēdi man bamperī un neosti manas izplūdes gāzes, brauc tā lai redzi arī man garām, nevis tikai manu aizmugurējo stiklu. Skaties uz ceļa zīmēm, ievēro papildus piesardzību, ja tās to prasa, kā arī nepārsniedz ātrumu, turklāt atceries, ka ne vienmēr maksimāli atļautais būs arī drošs ātrums, sevišķi nelabvēlīgos laikapstākļos. Neskaties apkārt uz dzeltenām mašinām, negrozi visu laiku radio un nepļāpā pa telefonu - pievērs uzmanību notiekošajam uz ceļa, utt utjp"

Vernon, lūk, apmēram šādu tekstu aizvieto viena frāze - ievēro distanci! VISU nekad nevarēs ierakstīt noteikumos, lai visādi dislektiķi ābečnieki būtu ar tiem apmierināti. Protams, tūlīt atkal brēksi kā aizkauta cūka - prieksējais dolžns, priekšējais parādā, bet kam tad pašam sava galva? Cepurei lai nenokrīt? Un tikai?

rt 19.februāris 2016 18:51
21 1 Atbildēt

Man kādu laiku atpakaļ pa priekšu braucošais IDIOTS veica kreiso pagriezienu no labās nomales. Veica to tā, ka man bija šā vai tā jābremzē, jo ceļš šaurs, pretim brauc auto, bet IDIOTS nevar paņemt pilnu nomali. Tā nu nobremzēju, palaidu pretimbraucošos, apbraucu IDIOTU un tikai tad IDIOTS nogriezās pa kreisi. Un kāda tur drošības garantēšana no IDIOTA puses!!!! Būtu normāli griezies no joslas kreisās malas un es pa nomali viņu apbrauktu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti