«General Motors» var samazināt ražošanu Eiropā 2

 
18.februāris 2009 11:15

Korporācija General Motors saskaņā ar restrukturizācijas plānu plāno būtiski samazināt automobiļu ražošanu Eiropā. Kā ziņo aģentūras, tiek apspriesta iespēja slēgt vai pārdot vairākas Opel un Saab rūpnīcas. Abi šie zīmoli pieder GM. Projekts ir nosūtīts ASV finanšu ministram Timam Gaitneram saskaņā ar noteikumiem par valsts kredīta piešķiršanu ASV automobiļu rūpniecībai par summu 13 miljardi 400 miljoni dolāri.

Koncerna General Motors vadības plāni paredz slēgt Opel rūpnīcas Bohumā, Vācijā, un Beļģijas Antverpenē, kā arī pārdot rūpnīcu Eizenahā, Vācijā. Bez tam, GM plāno pilnībā atteikties no Saab markas automobiļu ražošanas Zviedrijā un Vauxhall Lielbritānijā.
 
Vēl nekad visā 100 gadu ilgajā vēsturē pēdējā laikā pasaulē lielākā kompānija General Motors nebija nokļuvusi tik dziļā krīzē. Patreiz tā balansē uz bankrota robežas un ir spiesta lūgt palīdzību valdībai. Bet valdība pieprasīja iesniegt ražošanas restrukturizācijas plānu. 17.februārī General Motors no Amerikas valdības ir saņēmusi vēl vienu kredītu par summu 4 miljardi dolāru, papildus jau saņemtajiem 9 miljardiem pagājušā gada beigās. 

Tajā pat laikā GM Eiropas darbinieku forums, kas apvieno kompānijas arodbiedrības kontinentā, ir publicējis paziņojumu, kurā aicina korporāciju pārdot Opel, Saab un Vauxhall, jo, pēc arodbiedrību domām, tas ir vienīgais reālākais un prātīgākais zīmolu un darbavietu saglabāšanas variants. Tikai Opel rūpnīcās Vācijā ir nodarbināti 25 tūkstoši cilvēku. Daudzi vācu politiķi aicina Vācijas valdību nepieļaut pazust vienam no lielākajiem vācu automobiļu ražotājiem.

Tāpat ir zināms, ka to Vācijas federālo zemju valdības, kurās atrodas Opel rūpnīcas, izskata iespēju tās izpirkt, lai glābtu no likvidācijas. Pati korporācija presei paziņoja, ka no vienas puses "GM netaisās komentēt baumas par iespējām slēgt rūpnīcas", bet no otras puses, "lai samazinātu izdevumus Eiropā, pieņemamie mēri var iekļaut sevī arī neordinārus un agresīvus soļus". 
 


 


 

 
Visi komentāri
 
266987. viesis 19.februāris 2009 11:07
0 0 Atbildēt

Opel struktūra tak bija pelnoša tajā GM grimstošajā kuģī...

267045. viesis 23.februāris 2009 13:11
0 0 Atbildēt

koroporatīvie zimola tirliņi cer saglābt GM zīmolu nevis GM peļņu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti