Satiksmes ministrs atzinīgi novērtē CSDD darbu 5

 
15.maijs 2009 9:07

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards šodien pēc vizītes VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) atzinīgi novērtēja uzņēmuma darbu.

Tikšanās laikā ministrs ar direkcijas pārstāvjiem pārrunāja pašlaik aktuālas tēmas, piemēram, tehnisko apskašu periodiskumu, traktortehnikas reģistrācijas un to vadītāju kvalifikācijas nodošanu CSDD.

CSDD direktors Andris Lukstiņš atzina, ka jaunajiem transportlīdzekļiem tehnisko apskašu veikšanas biežumu varētu noteikt līdz diviem gadiem, ja tiek nodrošināts valstī noteiktais maksājumu kontroles mehānisms. Tāpat būtu jāņem vērā Latvijas auto parka vidējo vecumu - 16 gadus, pārējiem spēkratiem tehniskās apskates periodiku saglabājot reizi gadā.

Direkcijas pārstāvji informēja, ka Eiropas Savienībā tiek izstrādāta direktīva, kas paredz šādu transportlīdzekļu tehnisko apskašu periodiskumu. Jāteic, ka par šo tēmu valdībā joprojām notiek diskusijas un kompromiss vēl nav atrasts, līdz ar to turpinās darbs pie veiksmīgāko risinājumu izstrādes.

Vēl satiksmes ministrs uzklausīja CSDD veiktos pretkorupcijas pasākumus un apstiprināja, ka uzņēmumā tiek darīts viss iespējamais, lai maksimāli izskaustu korupciju un tās riskus.

K.Gerhards, iepazīstoties ar transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra saturošo informāciju, atzina to par sakārtotu.

Tikšanās laikā ministrs tika iepazīstināts arī ar direkcijā sniegtajiem pakalpojumiem: kā tiek veikta transportlīdzekļu reģistrācija, pieņemti vadītāja kvalifikācijas eksāmeni un organizēta transportlīdzekļu tehniskā apskate.
 
Visi komentāri
 
268863. viesis 15.maijs 2009 11:45
0 0 Atbildēt

trakie "Transportlīdzekļa pārbūves noteikumi" ir vistārākā CSDD barošana, pilnībā tiek izskausta unikālu/indivudālu transportlīdzeķlū būve Latvijā.

Pilnīgi ir neizprotams kāpēc tas viss ir tik sarežģīti uztaisīts.

268871. viesis 16.maijs 2009 11:19
0 0 Atbildēt

un sakiet lūdzu kad sia,, AUTEKO,, būs konkurenti, savādāk ja nav konkurences, tad viņi var darīt ko vēlas

268872. viesis 16.maijs 2009 13:42
0 0 Atbildēt

Nu mums jau ir ļoti daudz visvisādīgāko likumu, normatīvu utt, lai aizsargātu "vietējo auto ražotāju". Valstīs, kur ir pilns ar ražotājiem ir gana elementāri uzbūvēt street-legal pašdarinājumu, pie mums - pasarg Dies - aizvainos vietējos autoražotājus. Jo citu iemeslu šiem aizliegumiem un normatīviem neredzu...

268876. viesis 18.maijs 2009 13:25
0 0 Atbildēt

Nu jā, nebūtu slikti, ja AUTEKO kantorim līdzās izveidotu kaut ko līdzīgu - konkurējošu. Domājams, TA kvalitāte uzlabotos, būtu zemākas cenas, uzlabotos situacija pretkorupcijas jautājumos. Citādi, protams, vispārējais līmenis 15 gadu laikā viennozīmīgi ir uzlabojies. Reali pat daudzu ārvalstu specialisti uzskata, ka dažās jomās (autovadītāju kvalifikacija,eksāmeni) mēs esam viņus jau pat apsteiguši. Bet, izskatās, ka krīze ir skarusi arī CSDD vadošos vīrus - nesanāk vairāk laika un naudas raļļiem.

269602. viesis 25.jūnijs 2009 14:20
0 0 Atbildēt

Cienījamais Gerharda kungs! Ja Jūs atzīstiet CSDD darbu par sakārtotu,tad tas manī izraisa šaubas par par Jūsu sapratni par šo jautājumu! Pasakiet man lūdzu, kā var auto īpašnieks apstrīdēt tehniskajā apskatēs konstatētās nepilnības, kuru dēļ viņam liegts piedalīties satiksmē? Minēšu piemēru: manai automašīnai apskatē konstatēja mazu caurumiņu sliekšņa iekšpusē - spriedums, jānomaina slieksnis. Biju nokrāsojis auto apakšu un krāsa tikusi uz bremžu šlangas - spriedums, šlangas jānomazgā, lai gan skaidri bija redzams, ka bremžu šķidrums garām nekur nesūcas. Tālāk konstatēja, ka viens bremžu cilindrs neatlaižoties pietiekami ātri,lai gan braucot es nekā aizdomīga auto uzvedībā nemanīju. Gala rezultātā - atbrauciet pēc mēneša un samaksājiet atkal! Kurš no šiem iemesliem būtu bīstams satiksmes drošībai lai nevarētu iziet TA? Kur lai pensionārs ņem tādu naudu, lai apmierinātu šo nekauņu prasības, jo viņu spriedums ir galīgs un nav pārsūdzams!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti