Izstrādāta atļauju piešķiršanas kārtība ārvalstī reģistrēta auto vadīšanai 6

 
11.jūnijs 2009 17:09

Plānots noteikt, kādos gadījumos un kādā kārtībā personām piešķir un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē ar vieglo automobili, kas reģistrēts ārvalstīs.

Šim mērķim sagatavots Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts „Kārtība, kādā piešķir un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē ar ārvalstīs pastāvīgi reģistrētu vieglo automobili”. Normatīvais akts Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts 11. jūnijā.

Projekts nosaka, kādi dokumenti būs jāiesniedz un nepieciešamības gadījumā jāspēj uzrādīt ārvalstī reģistrēta vieglā automobiļa vadītājam, piedaloties autosatiksmē Latvijā.

Pieteikties atļaujai varēs elektroniski CSDD mājaslapā vai personīgi jebkurā CSDD nodaļā. Elektroniski pieteiktā atļauja būs derīga 14 dienas. Tas nozīmē, ka autovadītājs jau varēs pārvietoties ar ārvalstī reģistrētu auto un šajā laikā tam būs jāiesniedz atvieglojumu pamatojošie dokumenti CSDD. Plānots, ka pēc tam atļauju piešķirs uz vienu gadu. Arī atļauju anulēšanu veiks CSDD.

Jau informējām, ka saskaņā ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā no šā gada 30. jūnija Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem būs aizliegts vadīt ārvalstīs reģistrētus vieglos transportlīdzekļus Latvijā, izņemot Ceļu satiksmes likumā minētajos izņēmuma gadījumos.

Izņēmumi paredzēti situācijās, kad autovadītājs nomā spēkratu no ārvalstī reģistrēta komersanta, kas nodarbojas ar auto iznomāšanu. Šādā gadījumā autovadītājam jāspēj uzrādīt transportlīdzekļa nomas līgums un ārvalstīs izdota automašīnas reģistrācijas apliecība, kurā norādītais īpašnieks ir iznomātājs. 

Aizliegums vadīt ārvalstī reģistrētu automašīnu nav spēkā arīdzan gadījumos, kad autovadītājs ārvalstī strādā algotu darbu, mācās, veic uzņēmējdarbību vai ieņem vēlētu amatu Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldībās.

Atļauja nebūs nepieciešama, ja persona vada vieglo automobili klātesot transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā norādītajam īpašniekam (turētājam) un gadījumos, kad vadītājam ir uzturēšanās atļauja ārvalstīs. Atvieglojumi būs arī to Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju laulātajiem, pirmās un otrās pakāpes radiniekiem, uz kuriem attiecas izņēmumi Ceļu satiksmes likumā.

Lai normatīvais akts stātos spēkā, tam jāgūst atbalsts valdībā.
 
Visi komentāri
 
269322. viesis 11.jūnijs 2009 20:08
0 0 Atbildēt

Izskatas, ka nekadu problemu tomer nebus braukat arii turpmaak ar leishu numuriem.. :D

269333. viesis 12.jūnijs 2009 12:26
0 0 Atbildēt

Skaidrs, ka CSDD nespēj pārdzīvot faktu, ka ielās joprojām pārāk daudz auto ar leišu numurzīmēm, un cīnās visiem spēkiem. Atkal būs jauni papīri, biznesiņš,klienti. Kādu laiku būs jauna nodarbe. Bet rezultātā to leišu auto skaits diez vai mainīsies.

269359. viesis 13.jūnijs 2009 14:35
0 0 Atbildēt

Jāpaskatās Eiropas tiesu spriedumu, varu derēt, ka līdzīgi kā ar auto logu tonēšanu tas ir sen apstrīdēts un šādi likumi ir prettiesiski.

269361. viesis 13.jūnijs 2009 20:38
0 0 Atbildēt

Nu re, kārtējais idiotisms, tā vietā, lai padarītu izdevīgāku braukšanu ar LV nummuriem, bars ar auniem nodarbojas ar bezjēdzīgu nodokļu maksātāju naudas tērēšanu.

Kāpēc neviens aatklāti nepasaka iemeslu kādēl cilvēki vispār tā dara? Un to, ka tas viss nemainīs situāciju tāpat skaidrs

269370. viesis 14.jūnijs 2009 12:29
0 0 Atbildēt

nezkaapeec man nevienaa eiropas valstii neprasiija registreet savu lv auto. tikai muuseejie kroplie baalelinji ir uz kaut ko tadu speejiigi. paareedusies korumpeeti sunji.

269378. viesis 14.jūnijs 2009 21:53
0 0 Atbildēt

269370. viesi - kurās eiropas valstīs tad tu esi pastāvīgais iedzīvotājs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti