Miliči piedzirda šoferi un liek viņam sēsties pie stūres 8

 
16.jūlijs 2009 11:39

Krasnojarskā Valsts autoinspekcijas darbinieki piedzirdīja autoskolas kursantu un lika viņam braukt pie mācību trenažiera stūres. Tādā veidā viņi gribēja kliedēt mītu par alkohola nekaitīgumu mazās devās.

"Kāpēc autovadītāju vidū valda uzskats, ka alkohola lietošana mazās devās būtiski neietekmē auto vadīšanas prasmes, bet tieši otrādi - palīdz tikt galā ar stresu uz ceļa? Lai pierādītu, ka sēsties pie stūres alkohola reibumā ir bīstami, mēs arī veicām šo eksperimentu," teica milicis.

Eksperimenta laikā vienam no autoskola kursantiem, kurš jau bija izgājis pilnu apmācību kursu, piedāvāja divas reizes ar trenažieri izbraukt vienu un to pašu ceļa posmu. Pirmo reizi viņš brauca skaidrā, bet otro reizi - 20 minūtes pēc 150 gramu konjaka izdzeršanas. Pirmo apli kursants nobrauca, pieļaujot 26 nelielas kļūdas, pie tam viņš bija maksimāli koncentrējies uz braukšanu un brauca ar ieteicamo ātrumu. Otrajā, "dzeršanas" aplī rezultāti bija atšķirīgi - kļūdu bija 3 reizes vairāk, ātrums tika pārsniegts, CSN pārkāpti, divas reizes kursants ielidoja grāvī.

"Par to, cik avāriju notiek dzērājšoferu dēļ, zina ikviens. Par to, ka iet bojā cilvēki, arī zina ikviens. Bet par to, ka dzēris šoferis pie stūres ir noziedznieks, cilvēki vai nu ir aizmirsuši, vai arī tam netic. Šis eksperiments parāda, kas notiek, ja kaut nedaudz iedzer un sēžas pie auto stūres," teica VAI pārstāvis. 
 
Visi komentāri
 
269962. viesis 16.jūlijs 2009 13:55
0 0 Atbildēt

pilnīgi bezjēdzīgs raksts

269966. viesis 16.jūlijs 2009 15:41
0 0 Atbildēt

"nelielās devās" ir 150g konjaka? Nu jā tā pieiet lietai, tad jau gan taisnība. Es līdz šim ar šiem vārdiem biju iedomājies par mazo alu pie pusdienām, vai lielo, ja jābrauc vakarā.

269967. viesis 16.jūlijs 2009 16:29
0 0 Atbildēt

Kārtējo reizi virsraksts vienkārši :O. Izslasot virsrakstu nekad mūžā neienāks prātā, ka raksts būs par to, ka tika veikts eksperiments.

Virsrakstam jābūt informatīvam un visaptverošam, nevis no konteksta izrautu vārdu salikumam.

269970. viesis 16.jūlijs 2009 22:43
0 0 Atbildēt

Nu gan baigo Ameriku krievi atklājuši-jau sen sen pasaulē ir veikti dažnedažādi testi par alko iedarbību uz šoferīšiem.

269981. viesis 17.jūlijs 2009 16:35
0 0 Atbildēt

Pēc 150g. konjaka normāli nevar nobraukt tikai pilnīgs tirliņš

269987. viesis 19.jūlijs 2009 10:23
0 0 Atbildēt

kā "apmācības izgājis" kursants var pieļaut 26 kļūdas? nav pilnīgi nekāds brīnums, ka tāds pa grāvjiem vien dzīvojas!

269992. viesis 20.jūlijs 2009 17:22
0 0 Atbildēt

Trenažiera "stūre" nav nekāda stūre!!! Fuj rakstītājam!

270014. viesis 22.jūlijs 2009 9:23
0 0 Atbildēt

Piekrītu raksts pilnīgs .......

Bet par lietu . Vienā Discoveri vai lidziga kanālā arī puiši veica eksperimentu , dzēris un negulējis . Un testā VIENNOZĪMĪGI labāks bij dzērušais , abi brauca pa stadionu , vajadzēja braukt pa novilktu līniju . Cik šim deva dzert neatceros ( vairākas alus pintes bij)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti