Noskaidroti pēdējās desmitgades labākie lietotie auto 17

 
4.janvāris 2010 14:05

Britu organizācija CAP ir veikusi vērienīgu autovadītāju aptauju, lai noskaidrotu labāko pēdējā desmitgadē ražoto lietoto automobili. Galvenie vērtēšanas kritēriji bija tehniskie parametri, t.i.drošība, bojājumu skaits dažu gadu laikā, montāžas kvalitāte, lietošanas ērtība un vispārējais viedoklis par automobili.

Par absolūto uzvarētāju kļuva Ford Focus, kas ražots no 1998.-2005.gadam. Šis automobilis pēc attiecības cena un kvalitāte viennozīmīgi apsteidz savus konkurentus.

Mazo automobiļu klasē pirmajā vietā iekļuva Ford Ka (1996.-2008.). CAP eksperti nosauca to par vissabalansētāko auto pēc visiem augstāk minētajiem kritērijiem. Šis auto visvairāk iepatikās arī kompakto pilsētas automobiļu lietotājiem.

Starp premium klases kompaktautomobiļiem uzvarēja Audi A3, kas uz vienas platformas ar periodiskām modifikācijām tika ražots visus desmit gadus - no 2000. līdz 2009.gadam. BMW un Mercedes-Benz šajā kategorijā piekāpās Audi augstās cenas dēļ.

 

Lielo ģimenes automobiļu kategorijā pirmo vietu ieguva Volkswagen Passat (1996.-2005.) - lietoto automobiļu pārdošanas līderis Eiropā. Pēc aptaujas datiem, šis auto atšķiras ar fenomenālu uzticamību.

Populārais bezceļnieks BMW X5 (2000.-2006.) uzvarēja luksus automobiļu klasē. Šis automobilis no konkurentiem atšķiras ar salīdzinoši zemu cenu.

Uzvara tika piešķirta arī SEAT markas automobiļiem, kuru modeļi tika atzīti par vislabāk aprīkotiem. Īpašu iespaidu uz ekspertiem atstāja šo automobiļu elektronika, kura darbojas vislabāk.

 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jānis 11.jūnijs 2013 22:40
3 1 Atbildēt

Passat b5 tas nav auto ar kuru var braukt pa zemes ceļiem paiet 1 men un maini gandrīz vai visu ritošo! Jaunie audi un passat ir slikti mūsu ceļiem, jo ja brauc katru dienu tad pēc gada maini šarnīrus!! tad jau labāk opelis kas vnk un lētas rezerves daļas!

Lai audi sataisītu ritoša vajag 200ls bet opelim par to naudu vari saramontēt visus 4 ratus un vēl nopirkt Ziemas riepas!

273679. viesis 4.janvāris 2010 15:25
3 0 Atbildēt

Kas tajā A3 ir no premium?

273680. viesis 4.janvāris 2010 16:01
2 0 Atbildēt

4 rinķi

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti