ERGO: Visbiežāk pērk OCTA polises uz gadu 8

 
27.janvāris 2010 11:37

ERGO apstiprina, ka arvien populārāka kļūst OCTA polises iegāde internetā. Šobrīd šādā veidā ERGO mājas lapā tiek noslēgti divreiz vairāk OCTA standartlīgumi nekā pirms gada.

Saskaņā ar ERGO statistikas datiem, visvairāk OCTA polises on-line režīmā iegādājas pirmdienās un piektdienās.

Šobrīd, neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī, joprojām transportlīdzekļu īpašnieki biežāk iegādājas OCTA polises uz gadu, nevis uz īsāku termiņu. Tas norāda uz to, ka iedzīvotāji plāno savu budžetu un izvēlas piedāvājumu, kas ir izdevīgāks ilgtermiņā.

OCTA līgumi internetā visvairāk tiek slēgti pirmdienās un piektdienās

Ingrīda Ķirse: „Kopš 2008.gadā vasarā tika veiktas izmaiņas likumdošanā, Ceļu Policija var pārbaudīt OCTA esamību, izmantojot elektronisku datubāzi, bet autovadītājiem vairs nav obligāta prasība vadāt līdzi OCTA polisi. Tas ievērojami palielināja to autoīpašnieku skaitu, kas OCTA polises iegādājas internetā on-line režīmā. ERGO pēdējā gada laikā divkāršojies internetā tiešsaistē slēgto OCTA līgumu skaits. Uz doto brīdi internetā iegādāto OCTA polišu apjoms viedo ap 15-20% no kopējā ERGO pārdoto polišu skaita un šobrīd ar katru dienu to īpatsvars palielinās.”
Saskaņā ar ERGO statistikas datiem, transportlīdzekļu īpašnieki internetā visvairāk OCTA polises iegādājas darba nedēļas sākumā un beigās – respektīvi, pirmdienās un piektdienās.

Vispopulārākie iegādes laiki: darbdienās ir no plkst.11-14, kas iespējams ir tieši darba vietās, un no plkst.18-20 jeb beidzoties darba laikam, bet brīvdienās - sestdienas rīti vai svētdienas vakari.

Vairāk OCTA polišu iegādei internetā uzticas tieši Rīgā dzīvojošie transportlīdzekļu īpašnieki. Tai pat laikā ERGO novērojumi liecina, ka reģionos cilvēki vairāk priekšroku dod OCTA iegādei klātienē pie apdrošinātāja, saņemot OCTA polisi dokumenta veidā. ERGO eksperti prognozē, ka nākotnē varētu pieaugt pieprasījums pēc e-polises pieprasījuma arī reģionos, lai nebūtu jāmēro ceļš līdz tuvākajam apdrošināšanas birojam, kas arī ir izdevumi.

Visvairāk OCTA tiek slēgta uz vienu gadu

Ingrīda Ķirse, ERGO apdrošināšanas sabiedrību Baltijā valdes locekle: „Lai gan joprojām lielāks ir noslēgto OCTA līgumu īpatsvars ar termiņu 1 gads, ir palielinājies uz 3 mēnešiem noslēgto polišu īpatsvars - neskatoties uz to, ka vidēji viena apdrošināšanas diena šādi izmaksā dārgāk, bet uzreiz maksājot par gadu summa ir mazāka. Tā ir tendence, kas ir parādījusies tieši pēdējā gada laikā. Tas norāda uz to, ka, kopējo ekonomisko procesu iespaidā un maksātspējas samazināšanās dēļ, klientiem aizvien izplatītāks ir viedoklis, ka cenas samazināsies un apdrošināšanu varēs nopirkt aizvien lētāk un lētāk. Taču tas ir maldīgs uzskats, jo atlīdzības jeb pieteiktie negadījumi neturpinās bezgalīgi samazināties. Iespējams, ka cenas ziņā zemākais punkts jau ir sasniegts vai arī esam tuvu tam.”

ERGO speciālisti atgādina, ka pirkt OCTA polises uz gadu, salīdzinot ar trīs mēnešu polisēm, ir divas būtiskas priekšrocības. Pirmkārt, gada polise ir ievērojami lētāka un ļauj ietaupīt līdz pat vairāku mēnešu OCTA polises cenu. Turklāt privātpersonām ERGO piedāvā maksu sadalīt līdz 4 maksājumiem, tādejādi transportlīdzekļu īpašnieks, iegūst izdevīgāku cenu un mazāku ceturkšņa maksājumu, nekā iegādājoties atsevišķi OCTA polises uz 3 mēnešiem. Otrkārt, mazāks risks aizmirst OCTA darbības termiņu un pakļaut sevi riskam, ko var radīt piedalīšanās ceļu satiksmē ar neapdrošinātu auto – administratīvais sods. Papildus tam, iegādājoties OCTA polisi uz gadu, var saņemt bezmaksas bonusus, piemēram, ERGO transportlīdzekļa vadītāja nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

 
Visi komentāri
 
274353. viesis 27.janvāris 2010 11:41
0 0 Atbildēt

Neko jaunu ERGO nepateica. Tas pats notiek visās OCTA tirdzniecības firmās.

274356. viesis 27.janvāris 2010 11:54
0 0 Atbildēt

izdevīga cena pērkot OCTA uz gadu ir www.polise24.lv/lv/octa-online/ .

atlaides kods KF3897!

kā erī speciālas cenas piedāvājums slēpotāju ceļojumiem!;)

274358. viesis 27.janvāris 2010 12:03
0 0 Atbildēt

274356. vienalga dārgāk kā BTA

274360. viesis 27.janvāris 2010 12:09
0 0 Atbildēt

Pēdējais gads pierādīja, ka uz gadu pirkt nebija ietaupījums, jo cenas krita ik mēnesi.

274368. viesis 27.janvāris 2010 13:40
0 0 Atbildēt

274356. Man vienalga pie Ergu ir vēl par 35% lētāk!

274369. viesis 27.janvāris 2010 13:40
0 0 Atbildēt

t.i. Ergo

274389. viesis 28.janvāris 2010 13:29
0 0 Atbildēt

Vislabākās cena octām www.ipolises.lv

274396. viesis 28.janvāris 2010 22:11
0 0 Atbildēt

ja kalkulatoros uzrāda, ka Baltikums vislētākais

tad iekš www.polise24.lv (tas pats Baltikums) ar atlaižu kodu oj5500 var vēl kādu latiņu ietaupīt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti