Polijā palielina maksimālo braukšanas ātrumu līdz 150km/h 25

 
30.decembris 2010 11:14

No 2011.gada 1.janvāra mūsu kaimiņvalstī Polijā palielināts maksimāli atļautais braukšanas ātrums.

 
Šābrīža (līdz 31.12.2010.) ierobežojumi
Maksimālais ātrums palielināts līdz 140 (bija 130) kilometriem stundā uz maģistrālēm un līdz 120 km/h (bija 110) uz ceļiem, kas apzīmēti ar zīmi Motorway un pretējās braukšanas joslas ir atdalītas.

Kāpēc virsrakstā ir 150 km/h? Tāpēc, ka poļu ceļu policija nesoda vadītājus par ātruma pārkāpšanu ja pārkāpums ir 10 vai mazāk km/h (to viņi uzskata par pieļaujamo kļūdu).

Jaunie limiti būs vieni no augstākajiem visā Eiropas savienībā; vienīgais izņēmums - Itālija, kur legālais maksimums ir 150 km/h.

Jāatgādina, ka uz Vācijas autobāņiem vispār nav ātruma ierobežojuma, tomēr pāstāv ieteikums braukt 130 km/h.

Nu ko, paskatīsimies bojāgājušo statistiku pēc gada - kā tā būs mainījusies un uz kuru pusi. Jāatzīmē, ka vēl pašlaik Polijā uz ceļiem bojāgājušo procents ir lielāks kā vidēji Eiropas savienībā.

 

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
280958. viesis 30.decembris 2010 17:28
1 0 Atbildēt

280948. viesis pirms 5 stundām

Nu re, uz A2 bāņa varēs legāli "vilkt" ar 160 km/h Ceļu no Varšavas līdz Berlīnei 2012.gadā varēs paveikt 4 stundās (protams, pie sausiem laika apstākļiem un nosacījuma, ka fūres nerīkos savas apdzīšanu "sacīkstes").

protams ka tikai tev un vienīgi tev ir atļauts apdzīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti