ERGO piedāvā apdrošināt auto pret hidrotriecienu 8

 
5.oktobris 2011 10:49

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO pirmā Latvijā uzsākusi hidrotrieciena riska apdrošināšanu, piedāvājot to iekļaut KASKO polises segumā.

Lielākie iespējamie radītie zaudējumi automašīnai pēc hidrotrieciena – 7000 latu.

Saskaņā ar ERGO statistiku, hidrotrieciena radītie zaudējumi transportlīdzeklim mērāmi robežās no 1200 līdz 7000 latiem, kas galvenokārt atkarīgi no automašīnas markas un modeļa.

Hidrotrieciens ir negadījums, kas notiek automašīnai iebraucot peļķē vai atrodoties kustībā pa applūdušu brauktuvi, kā rezultātā ūdens iekļūst motora telpā un rada bojājumus motoram un citiem elektriskajiem mezgliem/agregātiem.

Vislielākais hidrotrieciena risks – Rīgā un citu Latvijas pilsētu centros

Negadījumi ar hidrotriecienu visbiežāk notiek Rīgā un citās lielajās Latvijas pilsētās - vietās, kur lietus notekūdeņu novadsistēmas ir novecojušas, nekvalitatīvas vai to nav vispār. Rezultātā, spēcīgu lietavu laikā brauktuves applūst, veidojas lielas un dziļas peļķes, kuras neapdomīgi šķērsojot vai saņemot ūdens šalti no  pretimbraucoša transportlīdzekļa radītā viļņa, tiek radīti nopietni bojājumi automašīnai.

Biežāk novērotie bojājumi, kas iestājas pēc hidrotrieciena:

  1. Motora bloka bojājums (izsists caurums);
  2. Saliekti klaņi;
  3. Salauzti virzuļi;
  4. Saliekti vārsti u.c.

Pēc ERGO datiem Rīgā notiek vismaz 70% no visiem šāda veida negadījumiem, un starp vietām ar augstāko hidrotrieciena risku jāmin Krasta iela, Matīsa iela, Vienības gatve, kā arī citas vietas parasti zem tiltiem vai pārvadiem, kas lietus laikā uztver un novada lielu ūdens daudzumu.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: „Pēdējos gados Latvijā novērojam aizvien biežākas īpaši spēcīgas lietus gāzes ar lielu nokrišņu daudzumu īsā laika periodā, kā rezultātā ir būtiski palielinājies transportlīdzekļu bojājumu skaits  hidortrieciena rezultātā. Bojājumi, kas radušies pēc ūdens iekļūšanas motora telpā, vidēji transportlīdzekļa īpašniekam izmaksā līdz pat 1500 latu, ja daļēji vai pilnībā jānomaina, piemēram, motora bloks un jāremontē elektronika.

Ņemot vērā arvien pieaugošo šāda veida negadījumu skaitu un būtisko zaudējumu apmēru, ko citi apdrošinātāji nesedz, ERGO ir izstrādājis un pirmais Latvijā piedāvā apdrošināt automašīnas pret bojājumiem, kas rodas ūdenim iekļūstot  motora telpā, tai skaitā, hidrotrieciena risku.”

 
Visi komentāri
 
284024. viesis 5.oktobris 2011 12:44
0 0 Atbildēt

Mūsu apstākļos, nav nemaz tik slikta ideja. Itin bieži sanāk lietus periodos braukt teju pa pusmetrīgām pelķēm - tādu vietu Rīgā ir daudz. Visrealākā iepēja pabojāt savu auto. Interesanti, cik tad par tādu pakalpojumu šie prasīs ?

284025. viesis 5.oktobris 2011 13:47
0 0 Atbildēt

Viens ir, jā cik tas maksās, otrs kā apdrošinātājs vērtēs konkrētos apdrošināšanas gadījumus un kā noteiks vai apdrošināšanas ņēmējs ir saprātīgi braucis caur peļķi vai arī bija jāsaprot, ka braukt nedrīkst.

284029. viesis 5.oktobris 2011 16:21
0 0 Atbildēt

Vai tiks apdoshinaashana izmaksaata arii gadiijumos kad bojaatas turbiinas deelj ellja tiek ierauta cilindros?

Pashlaik servisaa manam meistaram uz galda staav 3 virzulju ar klanjiem, kas salociiti shaadaa sitauaacijaa... (par laimi ne no mana auto) :)

284030. viesis 5.oktobris 2011 17:54
0 0 Atbildēt

Hmm, interesanti, kādā veidā turbīna bija bojāta, lai dzinējā tiktu tāds daudzums eļļas?

284037. viesis 6.oktobris 2011 10:39
0 0 Atbildēt

HVZ... reaali uz galda staaveeja 4 virzulji ar liikiem klanjiem. Un meistars saciija, ka blakus, diagnostikas boksaa tas ir noticis. Ir beerts virsuu un dzineejs aizgaaja "v raznos" No saakuma ellja ir rauta iekshaa un saakusi nekontroleejami paaatrinaat dzineeja darbiibu un tad jau process palicis nekontroleejams, turbiinas gultnji nekaadi un kaa rezultaats ir ierauta ellja taada daudzumaa, ka ir sanaacis hidrotrieciens.

Nu ja ir siikaaka intrese varu iedot koordinaates un tur pastaastiis smalkaak. Es jau tikai paarstaastu ko man staastiija.

Oktaavija 1.9 TDi

Iemesls, kaa man teica, nekvalitatiivs turbiinas remonts savaa laikaa. Vecaa, remonteejamaa palikusi pie meistariem, uzlikta it kaa remonteeta.

284044. viesis 6.oktobris 2011 23:39
0 0 Atbildēt

Šādā gadījumā noteikti jebkurš aptirsinātājs atšūtos - uzlikta caur tirsu remontēta ļurba nevis jauna un tās dēļ motoram kirdiks :)

284047. viesis 7.oktobris 2011 20:38
1 0 Atbildēt

gribētu redzēt tos izslavētos "turbīnas gultņus"

284053. viesis 10.oktobris 2011 13:39
0 0 Atbildēt

Pateikt adresiiti? Ja patieshaam gribi redzeet, es jau mineeju, varu iedot adresi, kur staav auto...

Jeb vajadzeeja vnk iekakaat?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti