«Peugeot 208» saņem 5 zvaigznes Euro NCAP drošības testā

 
31.maijs 2012 11:28

Neatkarīgā organizācija Euro NCAP, kas vērtē Eiropā pārdodamo automobiļu drošību, Peugeot modelim 208 sniedza visaugstāko vērtējumu, kas ir 5 zvaigznes.

Peugeot importētāja Igaunijā un Latvijā - KW Bruun Baltic - mārketinga vadītāja Kerli Maro sacīja, ka novērtējums ir patiešām ievērojams. "Es uzskatu, ka jaunais Peugeot 208 noteikti ir šāda novērtējuma cienīgs. Neliels no ārpuses, liels iekšpusē, 208 ir ļoti praktisks ikdienas auto. Salīdzinot ar saviem priekšgājējiem, tam ir liela priekšrocība, kas izriet no uzlabotās konstrukcijas un dizaina – 208, salīdzinājumā ar 207, ir vidēji par 115 kg vieglāks, tādēļ arī tam ir mazāki CO2 rādītāji un degvielas patēriņš ir vēl ekonomiskāks. Līdzīgi arī dizaina izmaiņām ir bijusi ietekme uz automobiļa drošības paaugstināšanu, "teica Maro. 

Peugeot 208 dizainā ir izmantoti vairāki inovatīvi paņēmieni, kas palīdz uzlabot drošību. Piemēram, indikatoru tablo ir pacelts augstāk, virs stūres, kas samazina laiku, kurā vadītājam ir novērsts skats no ceļa, lai aplūkotu rādījumus. Mazāks svars un kompaktākais stūres rats nodrošina labāku vadāmību un dinamiskāku braukšanas pieredzi.

Šogad Euro NCAP mainīja savu drošības testu vērtēšanas struktūru, padarot augta reitinga iegūšanu vēl sarežģītāku - jaunā sistēma papildus pārējam vērtē arī gājēju drošību. Euro NCAP ņem vērā arī gan pieaugušo pasažieru, gan bērnu drošību un tehniskā drošības aprīkojuma nodrošinājumu.

Euro NCAP ar maksimālo punktu skaitu Peugeot ir novērtējis jau vairākkārt, pēdējā reize bija 2011.gadā, kad ar augstāko punktu summu novērtēja 508 drošību. Vēl maksimālo punktu skaitu ir saņēmuši Peugeot 308, 308cc, 3008, 5008.

Peugeot 208 tirgū parādījās šī gada aprīļa vidū, pārdošanas cena Latvijā ir no 10 990 EUR.

Dzimtajā Francijā pirmo mēnešu laikā 208 tika pārdots 35 000 eksemplāros, kas pārdošanas prognozes pārsniedza par 15 procentiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti