Diviem deputātiem rāda brūkošos ceļus 3

 
13.aprīlis 2013 10:52

Atsaucoties uz biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” Saeimas deputātiem izteikto aicinājumu, vakar, 12. aprīlī ar situāciju uz Kurzemes ceļiem klātienē iepazīties devās divi parlamentārieši.

Vienīgie, kuri izrādīja interesi iepazīties tuvāk ar ceļu stāvokli Kurzemē, bija „Saskaņas centra” deputāts Andrejs Elksniņš un Reformu partijas deputāts Edmunds Demiters, kuri braucienā devās kopā ar saviem palīgiem.
A.Elksniņu un E.Demiteru braucienā pavadīja un ar situāciju uz Kurzemes ceļiem iepazīstināja biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, braucienā piedaloties arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētājam Ivaram Pāžem un SIA „Strabag” direktoram Mārim Paideram.
Brauciena ietvaros dalībnieki kopā ar mediju pārstāvjiem, braucot uz Milzkalni, pa ceļam iepazinās ar nesen atjaunotu Ventspils šosejas posmu. M.Paiders pastāstīja, ka ceļš būvēts 1. Pasaules kara laikā purvā, pamatu stiprinot no žagaru saišķiem, kuriem virsū uzbērta zeme. Līdz pat šim laikam nav veikta kūdras slāņa izņemšana un stabila pamata izbūve. Sakarā ar līdzekļu trūkumu pasūtītājs arī pēdējo remontdarbu laikā atteicās no pamata izbūves, apmierinoties tikai ar virskārtas atjaunošanu. Paiders prognozēja, ka šeit bedres un nosēdumi parādīsies jau tuvākajos divos gados.
Turpmākais ceļš veda pa sabrukušajiem ceļu posmiem maršrutā Jūrmala – Milzkalne – Klapkalnciems - Apšuciems – Plieņciems – Rideļi – Zentene – Cēre –Kandava - Pūre, pēc tam atgriežoties Rīgā. Deputāti tika iepazīstināti arī ar nekopto valsts zemes ceļu posmā Rideļi - Zentene, ko patlaban autobraucēji faktiski nevar izmantot.
„Abi deputāti, kas piedalījās braucienā, izrādīja patiesu interesi un atzina, ka braucienā uzzinājuši daudz jauna gan par ceļu būves tehnoloģiju, gan finansējuma nepieciešamību. Jācer, ka viņi ar redzēto dalīsies arī ar tiem kolēģiem Saeimā, kas izvēlējās „turēties tālāk no grēka” un neriskēt ar veselību, braucot pa bedrainajiem ceļiem," brauciena rezultātus rezumēja A.Bērziņš.
Kopumā uzaicinājums piedalīties vismaz vienā no četriem biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” rīkotajiem braucieniem tika nosūtīts visiem simt Saeimā ievēlētajiem tautas kalpiem, aicinot viņus klātienē iepazīties ar ceļu stāvokli Latvijas reģionos, it īpaši tajos, no kuriem deputāti ir ievēlēti. Uz aicinājumu kopumā atbildēja 25 Saeimas deputāti. No tiem 15 parlamentārieši pieņēmuši ielūgumu un piedalīsies vismaz vienā no četriem piedāvātajiem braucieniem, savukārt 10 deputāti dažādu iemeslu dēļ dalību atteikuši. Pārējie 75 tautas kalpi nav uzskatījuši par vajadzīgu reaģēt uz viņiem izteikto piedāvājumu klātienē pārliecināties par dramatisko ceļu stāvokli Latvijas reģionos.
Nākamais "Latvijas Ceļu būvētāja" organizētais brauciens notiks 19. aprīlī pa Zemgales reģiona ceļiem. Tajā apsolījuši piedalīties deputāti Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”), kā arī Jānis Ozoliņš (Reformu partija). Par detalizētu brauciena maršrutu un pulcēšanās vietu medijiem vēl tiks ziņots.
Savukārt 26.aprīlī biedrība „Latvijas Ceļu būvētājs” Saeimas deputātus klātienē iepazīstinās ar ceļu stāvokli Latgalē, bet 10. maijā – Vidzemē.
 

 
Visi komentāri
 
290005. viesis 13.aprīlis 2013 17:28
0 0 Atbildēt

Kur Vienotības pārstāvji?

Ak jā, viņi jau to stāvokli zina vislabāk, paši jau grauj...

290016. viesis 14.aprīlis 2013 13:55
0 0 Atbildēt

savukārt deputāti varētu ceļu būves nozares pārstāvjus aizvest ekskursijā un svaigi remontētajiem ceļiem, kas sabrūk nākamajā ziemā pēc garantijas laika beigām :D

290022. viesis 15.aprīlis 2013 9:07
0 0 Atbildēt

Pirmais pareizi saka. Ja jauni uzbūvēti ceļi turētos ilgāk, tad arī vecajiem nauda paliktu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti