Zemgales ceļus iepazīst trīs deputāti (+ foto) 4

 
20.aprīlis 2013 15:30

Vakar, 19. aprīlī notika jau otrais biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” organizētais brauciens, kurš tiek rīkots ar mērķi Saeimas deputātus klātienē iepazīstināt ar dramatisko stāvokli uz ceļiem katrā no Latvijas novadiem.

Braucienam pa Zemgales novada ceļiem pieteicās un kopā ar biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” un VAS „Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem devās Jānis Ozoliņš (Reformu partija), kā arī „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti – Imants Parādnieks un Vineta Poriņa.


Brauciena dalībnieki apskatīja ceļu stāvokli maršrutā Rīga – Eleja (pēc tam iebraucot Lietuvā) – Svitene – Pilsrundāle – Bauska – Vecsaule – Jaunsaule – Skaistkalne – Vecumnieki – Misa – Iecava, pēc tam atgriežoties Rīgā. Šādi izvēlēts maršruts, iebraucot Lietuvā, deputātiem ļāva arī salīdzināt ceļu stāvokli abpus abu kaimiņvalstu robežas.


Maršrutā tika iekļauti ļoti atšķirīgi ceļi – gan labā stāvoklī, gan remontējami, gan bedraini, gan sabrukuši jau pirms vairākiem gadiem. Par šo ceļu kritisko stāvokli bez vārdiem liecināja arī dažādas automašīnu detaļas, kas mētājās bedru tuvumā. Deputāte V.Ploriņa nožēloja, ka tomēr nav paņēmusi līdzi gumijas zābakus, kā bija iecerējusi no rīta, jo tas ļautu krietni drošāk pārvietoties pa lauku ceļiem.


Kā stāsta biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, par spīti samērā mazajai Saeimas deputātu atsaucībai uz viņiem izsūtīto aicinājumu, tomēr ir pamats cerēt, ka biedrības rīkotie braucieni dos rezultātus.


A.Bērziņš atzīmēja: „Deputāti, kas bija atraduši laiku braucienam, izrādīja patiesu interesi par ceļu stāvokli un iespējām uzlabot situāciju. Bija daudz būtisku jautājumu, tajā skaitā par finansējuma modeli. Ir skaidrs, ka deputātiem nebija zināma vesela virkne specifisku nianšu, un man bija patiesi žēl „Latvijas Valsts ceļu” pārstāvju, jo viņiem nācās mēģināt atbildēt uz deputātu jautājumiem, kuru patiesajiem adresātiem vajadzēja būt valdības un ministriju pārstāvjiem.”
Nākamais "Latvijas Ceļu būvētāja" organizētais brauciens notiks 26. aprīlī pa Latgales reģiona ceļiem. Tajā apsolījuši piedalīties deputāti Inese Laizāne (Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”), kā arī Juris Viļums (Reformu partija).

 
Visi komentāri
 
290095. viesis 21.aprīlis 2013 21:22
0 0 Atbildēt

Lai pabrauc pa P12 tur ceļš vienā brīdī tuvāk jūrai izbeidzas var izbaudīt gan asfalstu, gan sliktu asfaltu, kas pāriet grantī un beigās dubļos.

290097. viesis 22.aprīlis 2013 7:19
0 0 Atbildēt

Vai Zemgalē ir jūra, 095 viesi ?

290104. viesis 23.aprīlis 2013 0:16
0 0 Atbildēt

kāda vēl jūra. Nosaucu šosejas posmu kurā īsā gabalā var izbaudīt visus rakstā aprakstītos variantus.

290108. viesis 23.aprīlis 2013 10:50
0 0 Atbildēt

Poriņa labi uzēdusi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti