Aizturēti divi ceļu policijas darbinieki 9

 
24.aprīlis 2013 9:21

Veicot operatīvos pasākumus šī gada 16. aprīlī, Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki (VP IDB) aizdomās par 10 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes ceļu policijas bataljona darbiniekus.

Aizturētie policijas darbinieki pieņēmuši kukuli 10 latu apmērā, lai vadītājam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, netiktu sastādīts administratīvais pārkāpuma protokols. Šogad šī ir jau otrā reize, kad par kukuļņemšanas gadījumu aizturēti ceļu policijas darbinieki.

Par konkrēto gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas. Tajā paredzētā atbildība ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā. Aizturētajiem policijas darbiniekiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – aizliegums pildīt policijas amatpersonas pienākumus, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu.

Tā kā korupcijas izskaušana ceļu satiksmē arī šogad ir izvirzīta par vienu no VP prioritātēm, policija turpina pastiprināti kontrolēt gan kukuļņēmējus, gan kukuļdevējus un atgādina, ka atbildība paredzēta abām pusēm, jo gan devēji, gan ņēmēji ir krimināli sodāmi. Tāpat policija aicina ziņot ikvienu iedzīvotāju, ja nākas sastapties ar korumpētiem policijas darbiniekiem. Rodoties šādai situācijai, jācenšas atzīmēt automašīnas numurs, laiks un vieta, ja iespējams, policijas darbinieka vārds un uzvārds. Par minēto faktu nekavējoties jāinformē Valsts policija, zvanot uz VP IDB anonīmo tālruni 67075456 vai 110 visu diennakti, vai rakstot e – pastu uz idb@vp.gov.lv.

Informāciju sagatavoja:
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
vecākā speciāliste
Una Rūtere
 

 
Visi komentāri
 
290117. viesis 24.aprīlis 2013 9:24
0 0 Atbildēt

10 lati...lēti gan.

290118. viesis 24.aprīlis 2013 9:33
0 0 Atbildēt

kam lēti, kam dārgi

290119. viesis 24.aprīlis 2013 9:44
0 0 Atbildēt

kuram traucē atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, lai izretinātu satiksmi? traucē tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošana, kas sablīvē satiksmi. Drošāk ir izretināties, pārsniedzot atļauto ātrumu, nekā visiem sablīvēties un tad lielās čupās ievērot atļauto ātrumu, taču policistiem laikam jau to saprast nav lemts

290120. viesis 24.aprīlis 2013 9:49
0 0 Atbildēt

Nav nekāds brīnums. Mana džude šancē krasta LIDO , un stāsta, ka "zaļie draudziņi" pēc krīzes atkal arvien biežāk brokastojot,pusdienojot un vakariņojot viņas kantorī. Un nekas viņu ieradumos daudz mainījies neesot - vienīgi , saburzītu piecīšu vietā parādijušies saburzīti "ceineri" un pat "dvacāri". Citu strukturu policmeņi parasti norēķinās ar kartēm, bet zaļie vīriņi - tikai ar skaidro naudu.

290122. viesis 24.aprīlis 2013 12:11
0 0 Atbildēt

AK jel atpestī augstākais šo portālu no anonīmiem pajoļiem.

290127. viesis 24.aprīlis 2013 14:39
0 0 Atbildēt

telekanāls «Showtime» trešdien paziņoja, ka seriāls "Deksters" tūlīt beigsies, aiz kāda segvārda tad tu slēpsies, ne-anonīmais ne-pajoli?

290135. viesis 25.aprīlis 2013 7:51
0 0 Atbildēt

290119. viesis

kuram traucē atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, lai izretinātu satiksmi? traucē tieši atļautā braukšanas ātruma ievērošana, kas sablīvē satiksmi. Drošāk ir izretināties, pārsniedzot atļauto ātrumu, nekā visiem sablīvēties un tad lielās čupās ievērot atļauto ātrumu, taču policistiem laikam jau to saprast nav lemts

=================

1) Traucē tiem, kuri rēķinās, ka VISI kustībā esošie ievēro atļauto braukšanas ātrumu;

2) Ja tu neproti vienmērīgi braukt blīvā satiksmē, tad tā ir tikai braukšanas

prasmes trūkuma izraisīta problēma! Varbūt jāpadomā par iespēju pārcelties

uz kādu mazpilsētu ar niecīgu satiksmes intensitāti?

3) Poliči šai gadījumā un līdzīgos nu nekādi nav parādījuši pat niecīgu saprāta

dzirksti - 10 LVL dēļ riskēt ar vismaz disciplinārsodu, ja ne darba zaudēšanu,

tas nu nekādi "neiet krastā"... HVZ, man nekad neviens nav prasījis ne "piecīti", ne "ceineri", ne ko citu, pats arī neesmu piedāvājis ne slēpti, ne atklāti, nav bijusi vajadzība :-)

290151. viesis 26.aprīlis 2013 8:54
0 0 Atbildēt

par ātrumpārsniegšanu kukuļus ņemt nav labi un blīvu satiksmi veidot pat uz kilometriem tukša ceļa sev priekšā arī nav labi, jo par īpašām braukšanas prasmēm tas nu noteikti neliecina, toties par īpašu tupumu gan tas var liecināt, arī ar ātrumpārkāpējiem ir jārēķinās, nevar tupi paļauties uz to, ka pilnīgi visi vienmēr un visur ievēros atļauto ātrumu, jo realitātē bieži nenotiek tā, kā CSN grāmatā, un ne tikai ar ātruma režīma ievērošanu, uz ko nekaunīgi policisti nekaunīgi mēģina nekaunīgi iedzīvoties, tāpēc kauns un negods par to visiem nekaunīgajiem policistiem, kuriem patiesībā neinteresē vis satiksmes drošība, bet gan vispirms tikai savas un pēc tam vēl arī valsts kabatas piepildīšana ar legāliem vai nelegāliem līdzekļiem

290164. viesis 26.aprīlis 2013 15:08
0 0 Atbildēt

Pret kukuļu ņēmējiem ir jācīnās. To dara visā civilizētajā pasaulē. Ja nu kādu vietējo CP neapmierina darba alga , laipni lūdzam - zemeņu lasītāji Īrijā vienmēr gaidīti...nopelnīt zemeņu laukos noteikti varēs labāk. Bet celt savu labklājību uz autovadītāju neoficialas kāšanas rēķina - tas nav korekti. Ari CSN pārkāpēja pienākumos neietilpst atbildība par CP darboņu privātajām socialajām problēmam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti