Durvis ver Ziemeļamerikas starptautiskā autoizstāde 1

 
5.janvāris 2004 13:18

ASV pilsētā Detroitā durvis vērusi Ziemeļamerikas starptautiskā autoizstāde ("North American International Auto Show"), kurā aplūkojami amerikāņu un citu valstu autobūvētāju jaunākie automodeļi.

ASV trīs lielākie autobūvētāji "General Motors", "Ford Motor" un "DaimlerChrysler" šogad paredzējuši izlaist aptuveni 40 jaunu vai modernizētu modeļu, lai uzlabotu pozīcijas tajos ASV tirgus segmentos, kuros līdz šim veiksmīgāk darbojušies ārvalstu autobūvētāji.

Pasaulē lielākais autobūvētājs " General Motors" izstādē demonstrē miniautomobili "Pontiac Solstice", kuru kompānija plāno laist klajā nākamā gada beigās. Jaunais automobilis maksās no 20 tūkstošiem ASV dolāru (10,8 tūkstošiem latu). Kompānija šogad iecerējusi sākt ražot vairākus jaunus vieglos automobiļus, to vidū mini automašīnu "Chevrolet Cobalt" un luksusa sedanu "Cadillac STS".

Savukārt "Ford" izstādījusi ietilpīgo sedanu "Five Hundred", slavenā "Ford Mustang" jaunu versiju un uzlabotu "Freestyle" modeli. Ar "Freestyle" kompānija debitē strauji augošajā vidēja lieluma džipu tirgū, kurā līdz šim dominēja japāņu autobūvētāji, savukārt "Five Hundred" un "Mustang" ir "Ford" pirmās atjaunotās versijas šajos tirgos segmentos vairāku gadu laikā.

Izstādē arī aplūkojami vairāki jauni sporta automašīnu modeļi. "Crysler", kurš šogad laiž klajā aizmugures piedziņas vidējā lieluma automobiļus 300C un "Dodge Magnum", izstādē demonstrē 850 zirgspēku superautomobili "ME Four-Twelve".

Savukārt "General Motors" izstādījis "Chevrolet Corvette" nākamās paaudzes modeli ar 400 zirgspēku jaudu, bet "Ford" - 600 zirgspēku sporta konceptautomobili, kas atsauc atmiņā pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados pazīstamo automašīnu "Shelby Cobra".

Japānas autobūvētāja "Honda Motor" stendā var aplūkot firmas pirmo pikapu, kas paredzēts ASV tirgum. Automobiļa ražošana sāksies nākamajā gadā.

"Toyota Motor" izstādē piedalās ar džipa "Highlander" hibrīdversiju, kuras ražošana sāksies 2005. gada sākumā, kā arī ar jaunu pikapu, kurš varētu nākt klajā 2006. gadā.

Jaunu komerciālo automobili izstādījusi arī Japānas kompānija "Nissan Motors", kura kravas automašīnu tirgū pazīstama ar tādiem modeļiem kā pikaps "Titan".

DETROITA, JAN 05, BNS/REUTERS

 
Visi komentāri
 
110011. viesis 6.janvāris 2004 9:50
0 0 Atbildēt

man tas mustangs tomer sirdij tuvàks. Radìsies iespeja- iegadasos. Visas ciksas bùs manas...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti