Sākas Latvijas Trofi-Reidu kausa izcīņas otrā sezona 1

 
23.februāris 2004 4:00

Rīgā sestdien, 28. februārī sāksies sporta kluba „Mazozoli 4reiz4” rīkotā Latvijas Trofi-Reidu kausa (LTK) izcīņa apvidus autosportā. Kausa izcīņa, kas ir Latvijas Automobiļu federācijā saskaņots sacensību seriāls, šogad notiks sešos posmos no februāra līdz oktobrim.

Turklāt 15. un 16. maijā paredzētais LTK 3. posms vienlaicīgi būs arī šogad pirmoreiz rīkotā BALTIC CUP, kurā startēs Lietuvas , Latvijas un Igaunijas sportisti, atklāšana.

Sestdien notiekošais kausa izcīņas 1. posms SIEMENS KAUSS tradicionāli tiks aizvadīts galvaspilsētas tuvumā – Daugmales un Baldones pagastu teritorijā, bet starts un finišs paredzēts Rīgā, K. Ulmaņa gatvē 125 pie Toyota automobiļu izplatītāja „WESS Motors” autocentra.

Aptuveni pulksten 11.00 tiks dots trofi-reida starts un dalībniekiem būs jāveic pirmais speciālais uzdevums – jāpārvar tā saucamās “džipu šūpoles”. Tālāk automobiļi dosies distancē, bet līdzjutēji turpat pie „WESS Motors” varēs saņemt skatītāju kartes ar tajās atzīmētām interesantāko speciālo posmu atrašanās vietām, kā arī norādēm par piebraukšanu. Dažas dienas pirms sacensībām skatītāju kartes būs ievietotas arī kluba interneta mājas lapā: www.mazozoli.lv.

Ekipāžu iepriekšējie pieteikumi ļauj prognozēt, ka SIEMENS KAUSS braucēju skaita ziņā var kļūt par Latvijā līdz šim viskuplāk apmeklēto trofi-reidu, jo LTK ieskaitē šogad ieviesta arī TR1 jeb standarta auto klase. Trīs pieteikumi saņemti arī no Igaunijas sportistiem, kas jau pirms BALTIC CUP sākuma, acīmredzot, vēlas izlūkot pieredzējušo Latvijas sāncenšu spēku un sacensību organizāciju.

Kluba „Mazozoli 4reiz4” valdes loceklis Jānis Lazdāns pavēstīja, ka trofi-reidu kustības masveidību ir novērtējuši sponsori. „Pagājušā gada LTK ģenerālatbalstītājam „WESS Motors” ir piepulcējies ralliju un citus tehniskos sporta veidus atbalstošais Siemens Latvia” un citas kompānijas. Sponsoru interese pierāda, ka trofi-reidu sports attīstās pareizā virzienā, kā arī ļauj nodrošināt kopvērtējuma uzvarētājus ar solīdām balvām”, sacīja J. Lazdāns.

Sestdien cīņā iesaistīsies iepriekšējā gada LTK uzvarētāji Andris Kuzņecovs no Cēsu rajona un Arnis Namajuns no Rīgas, kuri pērn izcīnīja pirmās vietas attiecīgi sporta automobiļu klasē TR2 (speciāli sagatavoti apvidus auto) un TR3 (prototipi). Starp jaunās sezonas favorītiem pašlaik TR2 klasē jāmin arī cēsinieks Gundars Skudriņš un rīdzinieks Vitālijs Mateiko, Edvīns Vansovičs. Savukārt TR3 klasē revanšu pār Namajunu šogad centīsies gūt Indulis Vīdušs. Starp potenciālajiem pretendentiem uz uzvaru posmos TR3 klasē jāmin arī Māris Zvirbulis, un Edgars Zaķis.

Sarežģītāk ir noteikt favorītus jaunizveidotajā TR1 klasē, jo pat SIEMENS KAUSA rezultāti par patieso spēku samēru dos tikai pirmo nojausmu. Jāpiebilst, ka katrai automobiļu klasei LTK sacensībās ir paredzēts atšķirīgs maršruts ar auto tehniskajam potenciālam atbilstošu bez ceļu grūtības pakāpi.

Informāciju sagatavoja
sporta klubs: Mazozoli 4x4
www.mazozoli.lv

 
Visi komentāri
 
116006. viesis 23.februāris 2004 11:40
0 0 Atbildēt

Nu saturās... tā muca jau rūgst diezgan ilgi, jālaiž spunde vaļā, lai tā būda rūc...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti