Pirmie autokrosa uzvarētāji noskaidroti

 
20.aprīlis 2004 0:14

Latvijas autokrosa čempionāta 1. posmā, kas svētdien risinājās “Tepera” trasē Smiltenē, par uzvarētājiem kļuva Raimonds Tiltiņš (1600 Junior), Jānis Bogdanovičs (2000 Super), Rolands Jaunzems (Open) un Armands Hohfelds (bagiji 1600/2000).

1600 Junior klasē pagājušā gada čempions, “TSC Auto” komandas braucējs Tiltiņš bija ātrākais, taču finālbraucienā viņu piemeklēja ātrumkārbas defekts un Raimonds ar grūtībām noturēja aiz sevis sīvākos sāncenšus Artūru Mūrnieku un Jāni Aleksejevu. “Bija ļoti grūti, jo kopš otrā apļa braucu tikai ar otro pārnesumu. Par laimi, izdevās pirmo vietu nosargāt, taču Artūrs uzbruka visu brauciena laiku,” sacīja Tiltiņš.

2000 Super klasē pie uzvaras tika pērnā gada Latvijas vicečempions Jānis Bogdanovičs, kurš finālā uzvarēja ļoti pārliecinoši. Ilgu laiku viņam sekoja Uģis Pauriņš, kurš sezonu sāka ar pārliecinošu sniegumu, taču pēdējā aplī Uģis izstājās tehniska defekta dēļ. Trijniekā brauca arī Kaspars Dambis, kurš atgriezies sacīkstēs pēc gadu ilga pārtraukuma, tomēr arī viņš nefinišēja, jo automobilis apmeta kūleni. Līdz ar to otro vietu guva Latvijas un Baltijas čempions Kaspars Bloms, bet trešajā vietā – igaunis Mario Karūse.

Open klasē pārliecinoši ātrākais izrādījās rīdzinieks Rolands Jaunzems, pārspējot sekotājus Robertu Markānu un Helmutu Brazovski. “Visu ziemu cītīgi gatavojos šai uzvarai, esmu ļoti apmierināts ar sacīksti. Taču par uzvaru čempionātā vēl agri runāt, jo gaidu atgriežamies pērnā gada čempionu Ivaru Kuļikovski, bet Robertam un Helmutam mašīnas šajā sacensībā vēl neesot bijušas pilnā gatavībā. Tāpēc cīņas vēl tikai sāksies!”, sacīja Jaunzems.

Bagiju klasē divi galvenie konkurenti bija pērnā gada čempions Jānis Boks un veterāns Armands Hohfelds. Abu spēki bija ļoti līdzīgi, taču uzvara tika Armandam, jo Jāņa bagijs finālā pēc uzvarēta starta palika stāvam trases malā tehnikas problēmu dēļ. Otro vietu izcīnīja igaunis Sīms Kaurs, bet Boks pat ar izstāšanos guva trešo vietu, kas nozīmē, ka tehnikas izturība ir liela problēma bagiju klases braucējiem kopumā, jo kapitulēja arī vairāki citi sportisti.

Latvijas autokrosa čempionāta 2. posms risināsies 2. maijā Priekulē.

19.04.2004.
Viesturs Saukāns, LAF Krosa komisijas preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti