Beigušās šīs sezonas pirmās autošosejas sacensības 8

 
10.maijs 2004 9:31

Šo svētdien, 9. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notika FIA NEZ kausa – 2004; Baltijas čempionāta – 2004 un Latvijas čempionāta – 2004 pirmais posms, ar kuru sākās šī gada autošosejas sacensību sezona Baltijā.

Šīs patiesi svarīgās un interesantās auto sacensības skatīties bija ieradušies ļoti daudz skatītāju un interesentu, kas arī liecina par šī sacensību veida atdzimšanu Latvijā.

Sacensības notika sešās klasēs: Hansa Leasing Baltic GT; Schenker B2000; Formula Baltic; Super 1600; Gislaved Golf 1600 un N1400. Sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Diemžēl jāsaka, ka uz sacensībām neieradās vairāki sportisti, kuri bija iepriekš pieteikušies, un vairākiem sportistiem tehnisku problēmu dēļ sacensības beidzās nesākušās.

Kā jau tika prognozēts, visspraigākā cīņa notika prestižajā klasē Schenker B2000, kuras kvalifikācijas braucienos igauņu sportistam Aivim Ohtlam (Honda Civic Type-R) izdevās uzrādīt labāku apļa laiku par pērnā gada Baltijas, Latvijas un Igaunijas čempionu Ģirts Krūzmani no komandas "Honda Racing Spice Racing Team", kurš šajās sacensībās startēja ar tikko prezentēto jauno Honda Civic Type-R. Neskatoties uz Aivja Ohtlas pirmo starta vietu, Ģirts Krūzmanis sacensību pirmajā braucienā jau pēc pus apļa izmantoja igauņu konkurenta pieļauto kļūdu un izvirzījās vadībā un pirmajā braucienā finišēja ar pārliecinošu pārsvaru, jo sīvākais konkurents Aivis Ohtla piedzīvoja smagu avāriju, apmetot trīs kūleņus Biķernieku trases Motormuzeja līkumā.
Pirms otrā sacensību brauciena radikāli izmainījās laika apstākļi un sportisti trasē devās ar lietus riepām. Šajā braucienā Ģirts Krūzmanis startēja no pirmās starta vietas, bet viņam cieši sekoja igaunis Martins Merisārs (Honda Civic Type-R). Diemžēl Ģirts Krūzmanis šī brauciena laikā bija spiests divreiz iebraukt boksos, jo, sagatavojot automašīnu startam, bija pietrūcis laiks uzstādīt salona ventilatoru – mitrajos trases apstākļos sporta automašīnas stikli stipri aizsvīda. Šajās divas apstāšanās reizēs zaudēto laiku Ģirtam trasē vairs neizdevās atgūt, un viņš šajā braucienā finišēja 7. vietā.
Intriga trasē no tā nemazinājās - Martins Merisārs zaudēja savu pozīciju, viņu apsteidza gan Arnis Jurševskis (Opel Astra Coupe), gan Jānis Horeliks (Honda Integra Type-R). Savukārt šo abu latviešu sportistu starpā notika duelis līdz pēdējam aplim, kad Horelikam izdevās apdzīt Jurševski un finišēt kā uzvarētājam.
Abu braucienu kopvērtējumā uz goda pjedestāla augstā pakāpiena kāpa Jānis Horeliks, 2. vietā - Arnis Jurševskis, 3. vietā - Martins Merisārs, bet Ģirts Krūzmanis palika 4. vietā.

Klasē Hansa Leasing Baltic GT sacensībās motora defekta dēļ nestartēja kvalifikācijas braucienos vislabāko laiku uzrādījušais latviešu vecmeistars Rolands Dūda (BMW 320). Šajā klasē abos braucienos pārliecinošs līderis bija igaunis Rains Pilve (Renault Clio V6 Tropy), kuru centās noķert cits igaunis Erki Lehiste (VW New Beetle). Viņiem sekoja lietuviešu sportists Vidas Čebatavičius, kurš startēja ar dīvaina paskata pašbūvētu sporta automašīnu, bet otrajā braucienā šis skatītāju uzmanību piesaistošais auto apstājās, finišu nesasniedzot. Abu braucienu summā 1. vieta - Rains Pilve, 2. vieta - Erki Lehiste, 3. vieta - Mārtiņš Knipšis.

Plašas cīņas notika klasē Formula Baltic, kurā startēja visvairāk dalībnieku. Pagājušā gada čempionam Ramunam Čapkauskam (Dallara F 394) šogad uzradušies vairāki nopietni konkurenti, kas veikli izstūma no pirmā trijnieka bijušo čempionu. Kā jau tika prognozēts, ļoti ātrs ir igaunis Erko Valbaums (Bowman BC4), kurš pirmā brauciena startā pielaida kļūdu – falšstartu. Lai sacensības turpinātu, viņam par sodu nācās iebraukt boksu celiņā un apstāties, kur zaudēto laiku viņam trasē neizdevās atgūt. Abu braucienu summā 1. vieta - Urmas Ūsnēms (Dallara F 394), 2. vieta - Erko Valbaums (Bowman BC4), 3. vieta - Jani Tammi (Dallara F 394).

Klasē Gislaved Golf 1600 nelokāms un negāžams izrādījās latvietis Iļja Ballods-Nagradovs, kam tuvākie sekotājs igaunis Raimo Kulli abos sacensību braucienos nespēja neko izdarīt, savukārt viņam neko nespēja izdarīt divi citi igauņi - Urmas Kitsings un Prīts Pöbels. Abu braucienu summā 1. vieta - Iļja Ballods-Nagradovs, 2. vieta - Raimo Kulli, 3. vieta - Urmas Kitsings.

Spraiga sacensība trasē notika arī N1400 jeb tā saucamajā Toyota Yaris klasē, kurā par pirmo vietu cīnījās lietuvietis Robertas Kupčikas un latviešu jaunais talants Arvis Zārbergs. Diemžēl Arvja un viņa fanu prieku par 2. vietu pirmajā braucienā un 1. vietu otrajā braucienā sarūgtināja lietuviešu sportistu iesniegtais protests par to, ka Arvis ir pārkāpis sacensību tehniskos noteikumus. Tam sekoja Arvja Zārberga 2. brauciena rezultātu anulēšana un atvadīšanās no godalgotas vietas. Abu braucienu summā 1. vieta - Robertas Kupčikas, 2. vieta - Ragnars Sepps, 3. vieta - Madis Kasemets.

Klasē Super 1600 abu braucienu summā 1. vieta - Atis Veismanis, 2. vieta – Mariuss Miļevskis.

FIA NEZ kausa – 2004; Baltijas čempionāta – 2004 un Latvijas čempionāta – 2004 nākamais posms notiks no 22. līdz 23. maijam Lietuvas pilsētā Kauņā, Kačerginas trasē.

 
Visi komentāri
 
125702. viesis 10.maijs 2004 14:10
0 0 Atbildēt

Jo majo !!!!

125728. viesis 10.maijs 2004 16:09
0 0 Atbildēt

Kur tad bija visi BMW fani ar saviem BMW ?????

Laikam tikai dragreizaa maak muljkjoties????

Knipsis kaa bija viens taa palika....

125734. viesis 10.maijs 2004 16:41
0 0 Atbildēt

Ko ta ieprieksheejo komentu par to ka raxts ir nokopeets no esports.lv izdeesi redaktora kungs ??/ Sakauneejies ??? Gaidi zvanu no esports vadiibas ;)))

125737. viesis 10.maijs 2004 16:58
0 0 Atbildēt

atvaino, gribeeju izdzeest arii sho, bet Tu esi centies rakstiidams...

tomeer naakamreiz, ja gribi, lai Tavus tektus liidziigaa jautaajumaa te uztver nopietni - vismaz paraksties!

125740. viesis 10.maijs 2004 17:35
0 0 Atbildēt

Nevis raksts ir nokopēts no esports, bet gan tos visus ir rakstījusi Honda Racing komanda, kas cītīgi apgādā medijus ar informāciju - gods un slava viņiem, vismaz ir viena kompānija, kas gādā par lasītājiem un medijiem.

125745. viesis 10.maijs 2004 18:12
0 0 Atbildēt

Iauto kā parasti slinkums pielikt foto :D Bet viesis no esports neizklausās visai saprātīgs...

125753. viesis 10.maijs 2004 20:25
0 0 Atbildēt

Ev a kur var atrast kalendaaru visaam shitaam gonkaam kas notiek bikerniekos gribaas baigi aizbraukt bet nezinu kad jaabrauc?

125784. viesis 11.maijs 2004 8:33
0 0 Atbildēt

To: 8_mile Latvijas Automobiļu Federācijas lapā www.laf.lv ir kalendārs par visām autosporta sacensībām

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti