Latvijā radīta unikāla auto aizsardzības sistēma! 57

 
1.decembris 2004 9:32

Speciālisti no Autonama Skybrake tehnoloģiskās laboratorijas ir izstrādājuši un patentējuši “Double Dialogue” (DD) tehnoloģiju, kas aizsargā automašīnas pret visām auto zādzībās pielietotajām metodēm.

Šī ir pasaulē pirmā auto aizsardzības sistēma, kas garantē pilnīgu drošību visplašāk pielietoto auto aizdzīšanas metožu gadījumos.

Jaunā Skybrake sistēma ar DD tehnoloģiju ir efektīva pret visiem biežāk lietotajiem automašīnu nozagšanas paņēmieniem. Jaunā sistēma aizsargā īpašumu, ja tiek nozagtas automašīnas atslēgas, sistēmas radiokodu nevar uzlauzt, un to nav iespējams operatīvi demontēt. Drošību nodrošina dialoga darbības princips – pastāvīgs divvirzienu radio signāls starp personālo raiduztvērēju, vadības bloku automašīnā un bloķēšanas moduli. Ja dialogs tiek kavēts un netiek saņemts atbildes signāls, tiek bloķēts automašīnas dzinējs. DD tehnoloģija darbojas 2.4 Ghz frekvencē (līdz šim tā bijusi izmantota tikai Bluetooth un Wireless datortīklos), apvienojot visas sistēmas iekārtas bezvadu tīklā.

Skybrake DD ir pievilcīgs ne tikai auto īpašniekiem, kas ikdienā neizjūt tās esamību, bet arī apdrošināšanas kompānijām un sistēmu uzstādītājiem. Tā galvenās priekšrocības ir koda sarežģītība un dinamika (pateicoties kam kodu nav iespējams ne noskanēt, ne uzlauzt) informācijas ierakstīšana un nolasīšana, un sistēmas diagnostikas iespēja ar personālā radiouztvērēja starpniecību. Rezultātā Skybrake DD aizsargā auto īpašnieku pret sava īpašuma zaudēšanu un apdrošinātājus pret iespējamiem krāpniecības mēģinājumiem. Turklāt sistēmai ir ērti uzstādāma un diagnosticējama, kas sniedz priekšrocības tehnoloģiju profesionāļiem.

Jaunais Skybrake DD imobilaizers ir jau novērtēts Eiropas mērogā. Produktam ir Vācijā izsniegtais CE sertifikāts, šobrīd notiek pārrunas ar iespējamajiem partneriem par Skybrake DD eksportu uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Ints Ķuzis, Valsts policijas GPP Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks: “Auto zādzību statistika Latvijā, diemžēl, nav iepriecinoša. Tāpēc ar cerībām raugāmies uz jauno unikālo izgudrojumu, kas palīdzēs izskaust autozagļu “iecienītākās” zādzību metodes , līdz ar to līdz minimumam samazinot kopējo autotransporta līdzekļu zādzību skaitu kā arī radot papildus drošības sajūtu auto lietotājiem.”

 
57 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
150381. viesis 1.decembris 2004 10:04
1 0 Atbildēt

sekretka forever! :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti