Satiksmes ministrs par 100 dienās paveikto 3

 
8.marts 2005 10:15

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers 7. martā rīkoja preses konferenci par valdības pirmajās 100 dienās paveikto transporta un pārvadājumu, kā arī telekomunikāciju un sakaru jomā.

Līdz 15. martam speciāla Satiksmes ministrijas darba grupa izstrādā modeli dzelzceļa sistēmas restrukturizācijai un šobrīd tiek strādāts pie trīs dažādiem modeļiem.

Dzelzceļa restrukturizācijas rezultātā līdzšinējais koncerns tiktu sadalīts trīs atsevišķos uzņēmumos – kravu pārvadājumu, pasažieru pārvadājumu un infrastruktūras uzturēšanas.

Tas ir viens no priekšnosacījumiem valsts un pašvaldību investīciju, kā arī kredītlīdzekļu piesaistīšanai pasažieru pārvadājumu optimizācijai. Tāpat A. Šlesers norādīja, ka ir jālikvidē šķērsubsīdijas, kā arī ievērojami jāpalielina kravu pārvadājumu apjoms pa dzelzceļu.

Runājot par prāmju satiksmi Rīgas ostā, ministrs norādīja, ka šobrīd lielākā problēma veiksmīgai attīstībai ir konkurences trūkums. A. Šlesers jau uzsācis sarunas ar kompānijām “Silja Line" un “Tallink", jo pašreizējā prāmju līnija nenodrošina vajadzīgo pakalpojumu kvalitāti, radot ārvalstīs negatīvu priekšstatu par Rīgu un tās ostas iespējām.

Attiecībā uz autoceļu nozares attīstību, A. Šlesers norādīja, ka Satiksmes ministrija strādājusi, lai apgūtu Eiropas Savienības struktūrfondus pilnā apjomā, un šobrīd jādara viss, lai pieejamie līdzekļi tiku veiksmīgi un prasmīgi izlietoti. Satiksmes ministrija 2005. gadā plāno realizēt Kohēzijas fonda finansētos autoceļu projektus 62,4 miljonu latu apmērā un dzelzceļa projektus 25,8 miljonu latu apmērā. Nacionālās programmas valsts pirmās šķiras autoceļu attīstībai(ERAF) īstenošanai atvēlēti 29,1 miljoni latu.

Lai veicinātu satiksmes drošības uzlabošanu uz Latvijas ceļiem, Satiksmes ministrija kopā ar Iekšlietu ministriju sagatavojusi un iesniegusi izskatīšanai Ministru Kabinetā grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Krimināllikumā. Grozījumi paredz būtiski palielināt sodus par bīstamākajiem CSN pārkāpumiem - transportlīdzekļu vadīšanu reibumā un pieļaujamā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī jaunus sodus par braukšanu reibumā – automašīnas konfiskāciju, piespiedu darbu, kā arī reālu brīvības atņemšanu. Divkāršojot sodu par ātrumu pārsniegšanu iecerēts uz pusi samazināt bojā gājušo skaitu uz Latvijas ceļiem.

Veiktie aprēķini liecina – lai realizētu minimālo programmu satiksmes drošības uzlabošanai (marķējumiem, barjerām, ceļu stabiņiem, gājēju pāreju un gājēju tiltiņu, tuneļu izveidei u.t.t), būtu nepieciešami deviņi miljoni latu.


Informāciju sagatavoja Zane Līdaka, Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece
 
Visi komentāri
 
159694. viesis 8.marts 2005 12:36
0 0 Atbildēt

Jāa. Paveikti ir dažādi aprēķini un teorētiskas idejas pārrunu līmenī.

Bet nosaukums jau vispār atbilstošs - atskaite par PAVEIKTO, nevis par paveiktajiem DARBIEM...

159746. viesis 8.marts 2005 15:34
0 0 Atbildēt

:):):)

Kautkāds fufelis.

Īpaši satiksmes drošību uzlabos grozījumi civilās un kriminālatbildības jomās.:)

Man tik ļoti interesē,kāpēc Poļi pēc 1maija sāka tik grandiozus ceļa remontus un seguma maiņu,bet mums tik paaugstina cenas visam kam var un nekas tāpat nenotiek?Vai ta viņi uzdūrās kādai zelta atradnei,vai piesaistīja naudu no ES?

Mūsu banānu rep. naudu māk tikai piesaistīt laikam graciozu savrupmāju,vasarnīcu kā arī zemesgabalu iegādei.

159845. viesis 9.marts 2005 12:33
0 0 Atbildēt

Interesants risinājums, kā izmantot ES piešķirto naudu, lai izstrādātu sodu paaugstināšanu. Izlietot miljonus izstrādājot sodu paaugstināšanu, bet ne kapeiku neizmantot ceļu uzlabošanai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti