Latvijas autošosejnieki maina klases 3

 
7.februāris 2006 9:07

Nenoliedzami 2005. gadā un arī iepriekš viskuplāk ar Latvijas dalībniekiem pārstāvētā Ziemeļeiropas zonas klase bija B2000 - tajā startēja veseli pieci latviešu šosejnieki, no kuriem trīs bija Latvijas šosejas grandi.

Šogad situācija mainīsies. Kā jau tika prognozēts, daudzi plāno un arī reāli rīkojas, lai pielāgotu savu B2000 mašīnu jaunajai „Super 2000” klasei, kuras tehnikas līmenis ir līdzīgs „WTCC” mašīnām.



2005. gada NEZ (Ziemeļeiropas zonas) čempions klasē B2000 – Ģirts Krūzmanis (Spice Racing Team) šogad nestartēs, toties būs gatavs audzināt jaunos sportistus, ieliekot viņos savas un savu mehāniķu zināšanas par smalkākajām autošosejas detaļām. Tomēr nav noliegts, ka viņš trasē vēl varētu atgriezties. To, kas būs šie braucēji un kādas klases viņi pārstāvēs redzēsim tuvojoties jaunajai sezonai.

„AMB” komandas pilots Arnis Jurševskis cer atgriezties trasē ar „Super 2000” klasei pārbūvētu viņa „Opel Astra” automobīli. Tiesa, pats pilots ir neziņā par mašīnas gatavību, sakot ka tikai pats būvētājs un komandas vadītājs – Dins Bergans-Berģis zinot, vai tā būšot gatava laikā, vai ne. Dins mums pavēstīja, ka pie mašīnas jau tiek strādāts un viņš cer, ka Arnis varēšot piedalīties jau pirmajos šī gada treniņos. Tomēr viņš uzsvēra, ka šogad ir plānota mierīga sezona un netiks uzstādīti nekādi konkrēti mērķi – būs labi kā būs.

Priecīgas ziņas saņemtas arī no Jāņa Ankrava – viņš kā pirmais no latviešiem sācis gatavoties jaunajai sezonai. Nedēļu pēc pēdējā NEZ čempionāta posma Kauņā Jānis sācis pārbūvēt savu „Ford Focus” auto klasei „Super 2000”. Viņš ir pārliecināts, ka pirmajā NEZ posmā viņš ieņems starta pozīciju.

Jānis Horeliks arī plāno startēt „Super 2000” klasē, tomēr par mašīnas pirkšanu vēl nav izlēmis. Katrā ziņā ar viņa veco „Honda Integra” automobīli braukšana pat B2000 klasē nav izdevīga.

„Spice Racing Team” pilots Juris Sprūde vēl nav izlēmis par braukšanu vai nu šosejā vai rallijā – to kur viņš brauks un ja šosejā, tad kādā klasē, redzēsim tikai neilgi pirms pirmā posma.

„Super 1600” klases pilots Atis Veismanis ir gatavs joprojām startēt savā klasē. Kā zināms šī gada sezonā šo klasi sauks par B1600 – vienīgās izmaiņas būs saistītas ar riepu izvēli. Atis pauda arī vēlmi startēt pāris nacionālās klases čempionāta posmos.

„Bensons Honda Racing” komanda pārstāvēta acīmredzot tiks „Honda Challenge” sacensībās Somijā, kur jau otro gadu brauks talantīgais un jaunais Arvis Zārbergs.

Joprojām nav ziņu ne par Alekseja Kočujevska, vecmeistara Rolanda Dūdas un Andra Daugaviņa turpmākajām interesēm NEZ čempionātā.

Viss liecina par to, ka pirmais NEZ čempionāta posms tiks pārcelts par nedēļu agrāk – tas Rīgā notiks 29. un 30. aprīlī. Līdz ar to mūsu šosejniekiem ir tikai nepilni 3 mēneši, lai sagatavotos gaidāmajai, 2006. gada sezonai.

 
Visi komentāri
 
192370. viesis 7.februāris 2006 12:23
0 0 Atbildēt

Jā, un Kočujevskis arī brauks Super 1600

192448. viesis 8.februāris 2006 10:55
0 0 Atbildēt

kas tad tas klases maina? Ta ari nav skaidrs...

B 1600 ir jauna klase, nevis Super 1600 jauns nosaukums.

192450. viesis 8.februāris 2006 10:56
0 0 Atbildēt

Jā Valdim atkal problēmas ar detaļām

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti