Motošoseja atklāj sezonu Biķerniekos ar Betway GP

 
15.maijs 2006 9:21

Svētdien, 21.maijā Biķerniekos notiks pirmās motošosejas sacīkstes šosezon – Betway GP. Sacīkste, kas ir Latvijas čempionāta trešais posms iekļauta arī Igaunijas un Lietuvas čempionātu kalendāros un tas sola kārtīgu konkurenci labākajiem pašmāju braucējiem. Pirmais starts plkst. 14.30.

Vislielākā cīņa gaidāma prestižajā Superbike klasē, kur sezonas atklāšanas sacīkstē Kauņā jau iezīmējās sezonas līderu spēku samēri. Lai arī Kauņā ar fantastisku ātrumu uzvaru svinēja lietuvietis Šarunas Pladas, Rīgā par uzvaru varētu cīnīties viņa tuvākie sekotāji – igaunis Hanno Velts, mūsu Agris Neija un ar eksotisko MV Agusta braucošais Bruno Rožkalns. Ātrs varētu būt pagājušā gada līderis Baltijā SS 600 klasē Juris Svarinskis, kas pārsēdies uz Ducati un startēs Superbike klasē.

SS 600 klase ir pazaudējusi savus tradicionālos līderus un šobrīd uz uzvaru varētu pretendēt ļoti plašs braucēju loks, ieskaitot Igoru Miezi, kas agrākos gadus startēja lielākajā Superbike klasē. Tradicionāli ātrs būs ar labi sagatavotu Kawasaki braucošais Viktors Krāmers, pašmāju trasē sevi centīsies parādīt Dainis Liņķis un Aleksandrs Bekers. Starp citu, Aleksandrs savu motobraucēja karjeru sāka ar piedalīšanos mazmotošosejas sacensībās ar skūteri.

B 600 un B 1200 klasēs ātrumi ir nedaudz mazāki, bet lielāks dalībnieku skaits un cīņas atraktīvākas un neprognozējamākas. Neticami, bet lielākā daļa latviešu B klašu braucēji jau aizvadījuši treniņnometnes Spānijā un Ungārijā un ir nopietni sagatavojušies šai sezonai. B 600 klasē mūsu cerības tiek saistītas ar Agra Šipkova, Aleksandra Bekera un Kauņā kritienu piedzīvojošo Leonu Osipovu, kas noteikti alks revanša labi zināmajā Biķernieku trasē. Neapšaubāmi gaidāms arī igauņu braucēju pieplūdums un iespējama arī baltkrievu braucēja debija Rīgā. B 1200 klasē pašmāju trases priekšrocības centīsies izmantot Roberts Maslihs, Nikolajs Steška un Henrijs Bukavs. Debijas sezona šajā klasē un motošosejā vispār ir Edvīnam Zaķim, kurš brauc ar pilnīgi jaunu Suzuki.

Mazākajās 125, 250/400 ccm klasēs tradicionāli dominēs igauņi un skandināvu braucēji. Jau kuro gadu varam sekot Garija Rožkalna startiem 125 ccm klasē. Viņš šosezon startē ar 46 starta numuru. Solījuši ierasties arī blakusvāģu klases braucēji – motošosejas klase, kura Baltijas valstīs tiek kultivēta vairs tikai Igaunijā.

LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs Tāls Meļķis: „Betway GP motošosejas sacensības ir tikai viens no pasākumiem, ar kuriem LaMSF Motošosejas komisija atzīmē Biķernieku trases 40 gadu jubileju, jo tieši motošosejnieki bija vieni no pirmajiem, kas iemēģināja jauno trasi tālajā 1966.gada 31.jūlijā un ar saviem sekmīgajiem startiem sekmēja Biķernieku atpazīstamību tālu ārpus bijušās Savienības robežām. Turam īkšķus par mūsu motošosejas braucējiem arī šodien!”

LaMSF Motošosejas komisija
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti