«Darbinieki formas tērpos ir paraugs visiem cilvēkiem» 14

 
14.jūnijs 2006 13:31

Trešdien iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars tikās ar Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošo dienestu priekšniekiem, lai pārrunātu iekšlietu iestāžu darbinieku profesionālās ētikas, uzvedības un disciplīnas prasību ievērošanas jautājumus.

Iekšlietu ministrs uzdeva IeM dienestu vadītājiem līdz mēneša beigām sagatavot darbības plānus disciplīnas jautājumu sakārtošanai katrā dienestā. Dz.Jaundžeikars septiņu mēnešu laikā, kopš pilda savus pienākumus, novērtējis darbu iekšlietu sistēmā un uzskata, ka dienestu un struktūrvienību vadītājiem ir jābūt skaidram redzējumam, kā turpmāk uzlabot ikdienas darbu un veicināt iekšlietu sistēmas attīstību kopumā.

Ministrs aicināja iekšlietu struktūru darbiniekus neaizmirst savus pienākumus arī svētkos.

„Tuvojoties Jāņiem, ir jāatceras, ka sabiedrība vispirms pievērš uzmanību cilvēkiem formas tērpos, tāpēc par mundiera godu nedrīkst aizmirst arī ārpus darba privātajā dzīvē. Darbinieki formas tērpos ir paraugs visiem cilvēkiem,” norāda Dz.Jaundžeikars.

Iekšlietu ministrs jau iepriekš pauda viedokli, ka šobrīd netiek pienācīgi veikts darbs ar personālu, ko pierāda pēdējā laikā notikušās smagās avārijas, kuras izraisījuši piedzērušies policisti. „Situācija norāda, ka nepieciešams nekavējoši veikt preventīvos pasākumus visos ministrijas dienestos, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos,” uzsver Dz.Jaundžeikars.

„Cīņa pret braukšanu reibumā ir viena no tām prioritātēm satiksmes drošības uzlabošanā, kas jāveic pašiem dienestu darbiniekiem. Braukšana reibumā nav savienojama ar Iekšlietu ministrijas darbinieku darba būtību un profesionālo ētiku. Šādi gadījumi atkārtoties nedrīkst,” atzīst iekšlietu ministrs.



Jau ziņots, ka šī gada 6.jūnijā Raņķa dambja un Trijādības ielas krustojumā, Rīgā, piedzēries policists izraisīja avāriju, kuras rezultātā gāja bojā divi cilvēki, bet viens tika nogādāts slimnīcā. Policista organismā ārsti konstatēja 2,81 promili alkohola. Pašlaik Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē uzsākta dienesta pārbaude un negadījumu izraisījušais policists atstādināts no pienākumiem.

2.maijā Limbažu rajonā vēl viens policijas darbinieks izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā gāja bojā viņa kolēģa septiņus gadus vecais dēls. Pēc avārijas atklājās, ka automašīnas vadītāja organismā bija 3,2 promiles alkohola.
 
Visi komentāri
 
203934. viesis 14.jūnijs 2006 13:46
0 0 Atbildēt

Vecs džeikars...

203938. viesis 14.jūnijs 2006 13:56
0 0 Atbildēt

suņi rej, bet karavāna iet tālāk... :)

203942. viesis 14.jūnijs 2006 14:09
0 0 Atbildēt

nu skvazanul

203948. viesis 14.jūnijs 2006 14:40
0 0 Atbildēt

a kas ir Jaundžeikars ? viņš tikko no Mēness, vai kā ?

203971. viesis 14.jūnijs 2006 15:54
0 0 Atbildēt

Tuvojoties jāņiem, no garā ziemas miega IeM garažās modīsies arī slavenie CP specrotas darbinieki un sāks gatavoties ikgadējai akcijai - "Neļauj braukt Jānim reibumā !". Droši vien ministrijas vadība šogad liks CP specrotniekiem jāņu akcijas noteikumus tulkot paplašināti: "Neļauj braukt dzērumā Jānim un saviem kolēģiem!" Nu, tad varētu būt cerības, ka jāņi paies mierīgi...

203991. viesis 14.jūnijs 2006 19:58
0 0 Atbildēt

''Nebrauc naktī pa pilsētu,tur var pārvietoties piedzēries milicis''

203992. viesis 14.jūnijs 2006 20:11
0 0 Atbildēt

Cilvēkam par to nieka naudiņu, kuru maksa par darbu policijā, pilnīgi noteikti ir uzšķaudīt uz kaut kādu ētikas kodeksu! Bet priekšnieki ir kūtri uz rāšanu un sodīšanu, jo pretējā gadījumā nepaliks arī tie darbinieki, kas vēl pašreiz tur strādā! Nereti cilvēki, kas nodarbināti privātos uzņemumos, ir tiesīgi izmantot uzņēmuma auto vai mobīlo tālruni, savām vajadzībām. Teiksim, kā bonusiņu pie aldziņas, tā pat arī policisti nereti lieto tās priekšrocības ko dod viņu dienesta stāvoklis, vai teiksim precīzāk, sarkanā grāmatiņa krūšu kabatiņa.

203995. viesis 14.jūnijs 2006 20:40
0 0 Atbildēt

Nu,jā. Skotijas policija gaidīt gaida latvju policistus savā zemē un sola piķot šiem 1500 ls mēnesī. Domājams, ka MŪSU cp tur prastu vēl divtik daudz nokāst no skotmeņiem"eiroceineros", un pēc paris gadiem atgriežoties dzimtenē, savām esošajām kotedžām Latvijā klāt piebūvētu 3 un 4 stāvu. Kā saka - pilnai laimei.

204047. viesis 15.jūnijs 2006 8:58
0 0 Atbildēt

aha piemeers gan, tas ko noziimee ka visiem tagad jaasaak dzert braucot pie stuures???

Tāds vājš piemērs ir atrasts sabiedrībai....

204063. viesis 15.jūnijs 2006 10:02
0 0 Atbildēt

vīriņš formā paraugs visiem cilvēkiem; politiķi nu domājiet tak ar galvu pirm muldiet... normālā valstī ar neačgārniem ļautiņiem tas skan labi, bet pie mums, kad ik dienas kāds formā kautko sastrādā - tas skan idiotiski...

204145. viesis 15.jūnijs 2006 13:02
0 0 Atbildēt

Kādu laiku atpakaļ stāvietā, blakus manai mašīnai, parkojās viens policijas darbinieks. Stāvietas apsardze viņu mēdza dēvēt par majoru, tās arī izskatījās. Parkojās viņš gods godam, nevarēju sūdzēties, bet runas stils un gaita, pēc darba dienas, bija diezgan slābani.

Nebūtu jau pievērsis uzmanību, bet vienreiz sēdēju mašīnā, viņš pienāca runāties. Atverot logu uzreiz varēja sajust, kāpēc :)

Tā jau man pret viņu nekādas pretenzijas nebija, laipns, pieklājīgs cilvēks, bet redzot, kas ar tādiem notiek uz ielas, paliek nedaudz šķērmi :(

Bet cilvēki parasti par to saka - normāla parādība. Kamēr domāšana nemainīsies, varam te bļaut par stulbajiem mentiem cik gribam. Vēl no padomju laikiem ir palikusi domāšana: ment - zakon, un to, diemžēl, ļoti bieži apstiprina prakse.

Gribētos jau domāt labāk, bet, domāju, katram ir kāds draugs, paziņa, kolēģis, kurš zin kādu stāstu no iekšpuses. Neiedziļinoties sīkumos, var tikai pateikt, ka tur iekšā ir sava kārtība, kura krietni atšķiras no tās, kādai būtu jābūt. Pieskaitam vēl klāt mentu biznesu (ne tikai CP piecīšus), kuru priekšnieki ļoti labprāt uztur, jo tas nes daudz lielāku labumu (prietams ka personīgo), kā godīgi nopelnītā alga un uzslava par labu darbu, ka nevienam no apakšas to neizdosies izmainīt. Vai no augšas kādam tas interesē, neticu. Viņiem ir atkal savs bizness un, galvenais, pozitīva reklāma.

Nu labi, tāpat es te neko neizmainīšu, vismaz nedaudz izkratīju sirdi :) Patiesībā neesmu tik pesimistisks un tādus stāstus vienmēr uztveru ar izbrīnu, tipa "toč tā ir!!!". Bet ir :(

m

PS. 203992. viesis 14.06.2006 20:11 - no policijas cilvēki pārsvarā (vismaz no man zināmajiem) iet prom tieši dēļ priekšniekiem, nevis algas. Tiem, kam ir sirdsapziņa un godaprāts nespēj izturēt to, kā tur notiek lietas.

204197. viesis 15.jūnijs 2006 17:36
0 0 Atbildēt

Kaut ko tādu var izdomāt tikai policists: ko ta jūs gribat, lai par tādu algu arī strādātu? Kad dzirdu šīs gaudas, acu priekšā paveras baisa aina - kaut kādi nelieši, velk iekšā policijā nabaga cilvēkus un ar varu liek tiem strādāt par mazu algu. Pilnīgs bulšits! Ir pietiekami daudz profesiju un darba vietu, kur vajag kārtīgus darbiniekus un kuriem arī pietiekami labi maksā. Cita lieta, ja neko citu neprot un negrib darīt.... tad tikai jāsēž un jāraud par zemo algu.

.S. Mūsu valstī ir nedaudz pāri 2 miljoniem iedzīvotāju (tāds vidējs Berlīnes rajons), bet policistu vairāk kā saprašanas. Es brīnos, kā vispār ir iespējams neatklāt kādu noziegumu??????

204389. viesis 16.jūnijs 2006 19:26
0 0 Atbildēt

To: 204145. viesis 15.06.2006 13:02

Zinu kā šajā sistēmā ir patiesībā un kādu iemeslu dēļ cilvēki iet tur strādāt, un kāpēc iet prom!

Lai nu kā, bet tā gluži nav, ka policija nesūda nedara! Reizēm, gan viņu darbības nav diez ko prātīgas, bet tur jau vēl padomju laiku plānveida domāšana pie vainas!

Piemēram : Policija aiztur trīs jauniešus, kuri varētu būt alkohola reibumā, nogādā policijas nodaļā, veic alko. pārbaudi, jā divi ir reibumā, bet trešais nē, tā tad brīvs! Tad nu trešais, piecas pāri 11 vakarā slāj 10km savu māju virzienā! Bet kas ir pats neloģiskākais arī divi alkohola reibumā esošie jaunieši pēc protokola sastādīšanas tiek atbrīvoti un būdai vēl aizvien reibumā mēro to pāšu ceļu 10 km kajām uz mājām! Tā nokļūstot atkal sabiedriskā vietā alkohola reibumā! Pilnai laimei viņiem vēl derēja uzrauties uz pašvaldības policiju un vēl viens protokols garantēts!

204529. viesis 19.jūnijs 2006 2:09
0 0 Atbildēt

aha. Piekdien vēlu vakarā pamanīju CP mašīnu kurai nedega kreisais aismugurējais uguns. Piebraucu krustā, uzpīpināju, pavēru logi saku jums uguns izdedzis (pamanīt jau nevar). A šie tik nosaka "Mēs zinām, mēs zinām...". Un pēc laiciņa ieslēdzot migalkas noķer kārtējo upuri. Lieki piebilst ka "mēs zinām" nelika justies viņiem neērti un braukt apzināti pārkāpjot noteikumus, tajā pat laikā pilnīgi bez iemesla apstādinot garāmbraucošu auto (iemesls gan visiem tāpat zināms). Man par izdegušu numura apgaismojumu 15 Ls sodu savulaik uzlika, argumenti ka es nevaru redzēt kas notiek aizmugurē netika ņemti vērā. Drāzt tos suņus vaig, vienīgais gadījums kad man nepaņēma cash lai nebūtu protokols jāraksta bija tad kad CP-ists nelaimīgām acīm teica ka nevar sarunāt, jo lūk aiz stūra vērojot viņu kaut kāda kontrole.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti