Latvijā viesojas ekskluzīvs auto Red Bull Volvo Sugga 4

 
28.jūlijs 2006 8:48

Pēdējā jūlija nogalē dažādos Latvijas izklaides pasākumos viesosies ļoti rets un interesants auto Red Bull Volvo Sugga.

Šis ir viens no retajiem 724 Volvo saražotajiem spēkratiem, ko nav iznīcinājis laika zobs, un tas ir vienīgais eksemplārs pasaulē, kas nedaudz modernizētā veidā pilda savu tiešo pienākumu – skaņas raidīšanu.

redbull.jpgPēc otrā Pasaules kara, piecdesmito gadu sākumā Zviedru auto ražotājs Volvo saņēma pasūtījumu no Zviedrijas bruņotajiem spēkiem radīt pilnpiedziņas komand-automobili TP21, kas dēļ savas apaļīgās aizmugures daļas tautā ātri vien ieguva iesauku “Sugga” (sivēnmāte). Galvenokārt šis auto tika izmantots armijas radio sakaru nodrošināšanai, un tas bija aprīkots ar milzīgu antenu un plašu spektru dažādu raidītāju, uztvērēju. Faktiski modeļa kods “TP21” radās saīsinot zviedru nosaukumu “TerrangPersonbil P2104” (apvidus automašīna P2104), savukārt armijnieku aprindās tas ieguva citu, pilnīgi neskanīgu saīsinājumu “Raptgb 915”, kas radās no “Radiopersonterrangbil 915” (apvidus radio automašīna 915).

redbull2.jpg“Sugga” bija balstīta uz PV800 sērijas automašīnu bāzes, ko papildināja mazas smagās automašīnas šasija, visu riteņu piedziņa, lielāki riteņi un taksometra PV830 virsbūve, kas tika pielāgota karaklausības vajadzībām. Robustais priekšpuses dizains vairāk atgādina smago automašīnu nevis savu virsbūves tēvu. Zem motora pārsega gozējās 3,67 litru sešcilindru dzinējs ar 90 zirgspēku jaudu. Tas komplektācijā ar četrpakāpju ātrumkārbu un divu pakāpju sadales kārbu bija nepārspējams bezceļa apstākļos. Tieši šī iemesla dēļ “Sugga” vēl tagad atceras – liela daļa no, starp 1953. un 1958. gadu saražotajiem, 724 eksemplāriem savu dzīvi ir izbeigusi vai vēl pilda apvidus automobiļu sacensībās, saīsinātā riteņu bāze un lielais klīrenss palīdz pārvarēt jebkurus šķēršļus.

Par šī automobiļa spilgtajām pēdām zviedru sirdīs pārliecinājās arī Red Bull darbinieki, kad tie centās vienam no nedaudzajiem “Raptgb 915” dāvāt otro dzīvību. Gandrīz katrs zviedrs ieraugot šo auto iesaucās: “Hei, vai tik tas nav “Sugga”!? Es neticēju, ka kāds no tiem vēl eksistē!”

Restaurācijas procesā Red Bull Volvo Sugga ne tikai ieguva otro dzīvību kā restaurēta automašīna, jo tā saņēma arī jaunu uzdevumu, kas ļoti līdzinās savam vēsturiskajam radio automašīnas uzdevumam. Red Bull Volvo Sugga ir kļuvis par absolūtu ballīšu iemiesojumu – dīdžeju skatuvi un darba galdu. Divās rezerves degvielas kannās ir paslēpti kompānijas “d&b audiotechnik” ražotie skaļruņi E3, kurus papildina E12 sabvūfers, un to kopējo skanējumu nodrošina E-PAC jaudas pastiprinātājs. Uz dīdžeja darba galda atrodams Pioneer dīdžeju aprīkojums – divi DJ100 CD atskaņotāji, DJM 600 mikseru pults un, protams, divi plašu atskaņotāju. Turpat atrodams arī video projektors un DVD atskaņotājs, ko gan aizstāj Sony Playstation. Lai visas šīs iekārtas pilnvērtīgi varētu strādāt, uzstādīts Electrolux strāvas ģenerators. Savukārt par siltumu automašīnā rūpējas Webasto autonomās apkures sistēma. Un kur nu bez Red Bull? Volvo Sugga atrodams ledusskapis, kurā ietilpst četras kastes ar enerģijas dzērienu Red Bull.

Latvijā Red Bull Volvo Sugga būs sastopams piektdienas, 28. jūlija vakarā Rīgā, Andrejostas starptautiskajā īsfilmu projektā “Future Shorts”. Sestdien pa dienu Sugga būs sastopama "Ventspils Kite Party 2006", bet jau vakarā Jūrmalā, Jomas ielā pie Hotel Jūrmala SPA. Turpat arī nākamajā dienā, svētdien būs sastopams auto, kas noteikti jāredz.
 
Visi komentāri
 
207094. viesis 28.jūlijs 2006 10:03
0 0 Atbildēt

riktiigs suga, bl*** ;)

207120. viesis 28.jūlijs 2006 12:02
0 0 Atbildēt

Varēja ielikt lielākas bildes ;(

207162. viesis 29.jūlijs 2006 8:27
1 0 Atbildēt

Peec prieksjas liidziigs krievu URALam

207165. viesis 29.jūlijs 2006 14:14
0 0 Atbildēt

nu shis pa tallinas shoseju stiepa uz kadi 120-130 kopa ar transportiera busu - visiem garam ....parkapjot nepratrauktas linijas utt...redzeju skjhiet 2 ned atpakalj...virziena uz riigu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti