Izstrādāts jaunais «Mitsubishi Pajero Evolution» 6

 
18.oktobris 2006 12:36

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) un Mitsubishi Motors Sport (MMSP), kopējiem spēkiem ir radījuši jaunu Mitsubishi Pajero Evolution.

Jaunā modeļa kodētais nosaukums ir MPR13. Jaunajā Pajero Evolution modelī būs skaidri saskatāma līdzība ar pārdošanai paredzēto Mitsubishi Pajero versiju.



MPR13 ir pilnīgi no jauna radīta virsbūves struktūra. Automašīna tiek gatavota 2007.gada Dakaras rallijam, kura starts ir Lisabonā 5. janvārī, pirms tam jaunais MPR13 ir veicis nopietnus testus Marokā, viena no trasēm, kurā tika izmēģināts jaunais Pajero Evolution ir iekļauta arī 2007.gada Dakāra rallija maršrutā.

Jaunais Pajero Evolution veiks arī izmēģinājumus sacīkšu apstākļos kā ierasts piedaloties - UAE Desert Challenge, kas ir pēdējais FIA Pasaules kausa posms, kura starts ir novembrī. Šis rallijs kļuvis par ierastu pēdējo treniņu iespēju daudzām rūpnīcas komandām, kuras pretendē uz augstām vietām Dakāras maratonrallijā.



Pirmais Pajero modelis tirgū parādījās 1982.gadā, Dakaras rallijā Mitsubishi sāka piedalīties jau nākošā sezonā. Mitsubishi iegūtā pieredze un praktiskās zināšanas, kuras gūtas ilggadēji piedaloties Dakaras rallija sacensībās,tiek izmantotas pārdošanai paredzēto modeļu izstrādē.



Ceturtās paaudzes Pajero modelis tika demonstrēts 2006. gada oktobrī Parīzes autoizstādē. Tieši 2007.gada Dakāras rallijs sakritīs ar 25. gadadienu, kad Mitsubishi Pajero pirmo reizi piedalījās nogurdinošājās un smagajās Āfrikas sacensībās. Pateicoties aizvietojamam balstrāmim ar pilnīgi no jauna radīto integrālo daudzslāņu rāmja konstrukciju, jaunajai automašīnai būs papildus priekšrocības gan smaguma centra samazināšanā, gan virsbūves stingrībā.



Pajero Evolution jaunās paaudzes sniegums tiek uzlabots izmainot smaguma centru automašīnai. Piemēram, ar savādāku degvielas tvertnes un rezerves riteņa izveitojuma palīdzību. Šādas izmaiņas uzlabo jaunā sacīkšu auto manevrētspēju un stabilitāti.

Līdzība starp MPR13 un ceturtās paaudzes Pajero tika radīta jau 2002. gadā ar nodomu pastiprināt saikni starp sacensību Pajero un pārdošanai paredzēto Pajero.



Jaunākie testi pārliecina ka modificētais dzinējs,smaguma sazmazināšana,kā arī uzlabotā degvielas padeves sistēma ir padarījuši jauno Pajero Evolution MPR13 vēl ātrāku un izturīgāku. Marokas testu laikā nav radušās nekādas problēmas ar jauno MPR13.

Mitsubishi mērķis ir nosprausts - uzvarēt pasaules slavenākajā rallijā janvārī, septīto reizi pēc kārtas un divpadsmito reizi kopumā.

www.mitsubishi-motors.lv

 
Visi komentāri
 
214516. viesis 18.oktobris 2006 13:18
0 0 Atbildēt

Kaut kas līdzīgs, vai nospiests no OSC.

214543. viesis 18.oktobris 2006 15:52
0 0 Atbildēt

Nja GangBoy tiesam doma ka Evo ir nospiedusi kautko no OSC :)

214545. viesis 18.oktobris 2006 16:23
0 0 Atbildēt

Aizmugure man vecajam Pajero EVO labaak patika - tiiri dizaina zinjaa

214574. viesis 19.oktobris 2006 1:45
0 0 Atbildēt

Beidzot sakarīgi uzrkstīts! Apsveicu! Laikam ticis pieaicināts latviešu valodas eksperts un cilvēks, kas kaut ko sajēdz no auto... TIKAI NEPĀRPROTIET - TIEŠĀM LITERĀRI LABS RAKSTS!

214652. viesis 19.oktobris 2006 14:26
0 0 Atbildēt

...būs papildus priekšrocības gan smaguma centra samazināšanā... Kā var samazināt smaguma centru? Centru var vienīgi pazemināt, vai arī samazināt centra augstumu.

214671. viesis 19.oktobris 2006 16:25
0 0 Atbildēt

OSC shpikoja no vecaakajiem Pajero EVO, lai gan shitas nev sevishkji izmainiijies

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti