C4 Picasso saņem 5 zvaigznes EURONCAP testos 5

 
24.oktobris 2006 11:36

Citroën C4 Picasso uzrādījis izcilus rezultātus EuroNCAP triecientestos, par iegūtajiem 27 punktiem no 35 maksimāli iespējamiem, saņemot piecas zvaigznes.



Tādējādi C4 Picasso kļūst par etalonu MPV segmentā un pievienojas C4, C5, C6 un C8 — tie ir pārējie Citroën modeļi, kam EuroNCAP testos piešķirtas piecas zvaigznes.

C4 Picasso saņēma arī trīs zvaigznes par bērnu aizsardzību un divas zvaigznes par gājēju aizsardzību. Šādus rezultātus noteica C4 Picasso progresīvā konstrukcija un augsta līmeņa drošības aprīkojumu plašais klāsts.

C4 Picasso ir virkne aizsardzības sistēmu, kas paredzēta pasažieru drošībai sadursmes gadījumā:

* Automašīnā izmantota jauna trieciena spēka absorbēšanas stratēģija frontālas sadursmes gadījumā. Tās pamatā ir uzlabota aizsardzības struktūra: enerģiju, kas radusies sadursmes rezultātā, pamatā absorbē automašīnas apakšējā daļa. Pateicoties tam, bija iespējams samazināt struktūras augšējas daļas masu, sašaurināt vējstikla statņus un uzlabot perifērisko redzamību.
* Automašīnas korpusa svarīgākajos mezglos izveidoti mūsdienīgi liela mēroga strukturālie ielaidumi no poraina kompozītmateriāla, kas padara virsbūvi izturīgāku, novēršot korpusa sekciju deformāciju. Šie ielaidumi, kas ievietoti A statņa apakšējā daļā, B statņa augšējā un apakšējā daļā, kā arī šķērsstienī virs aizmugurējā tilta, aizvieto smagos stiprinājumus, ko izmanto tradicionālās automašīnu konstrukcijās.
* Standarta aprīkojumā ietverti septiņi drošības spilveni, tostarp vadītāja ceļgalu drošības spilvens un optimizētas formas vadītāja drošības spilvens, kādu ļauj izmantot stūres fiksētā centrālā daļa.



Citroën ir nopietni domājis arī par bērnu drošību, jo jau sākot ar pirmo apdares līmeni standartā pieejamas četras sēdvietas ar Isofix stiprinājumiem. C4 Picasso var aprīkot arī bērnu uzraudzības spoguli un drošības ierīcēm aizmugurējo elektriski vadāmo logu un durvju bloķēšanai. Turklāt tas ir vienīgais MPV, kuram standarta aprīkojumā iekļautas septiņas brīdinājuma lampiņas un skaņas indikators, kas brīdina par neuzliktām drošības jostām.

C4 Picasso piedāvā augsta līmeņa aktīvo drošību - to nodrošina nevainojamā uzvedība uz ceļa un augstas veiktspējas bremžu sistēma.

Sarežģītās situācijās labāku automašīnas vadību nodrošina elektroniskie braukšanas palīglīdzekļi. ABS un EBD (elektroniskā bremzēšanas spēka sadalīšanas sistēmu) papildina avārijas bremzēšanas palīgsistēma un automātiska avārijas gaismu ieslēgšanās. Jau pirmajā aprīkojuma līmenī standarta aprīkojumā iekļauta arī ESP. Gadījumā, ja tiek zaudēta saķere, šī funkcija automātiski saglabā pareizu automašīnas kustības trajektoriju un ierobežo riteņu slīdēšanu, izmantojot ASR (vilces kontroles) sistēmu.

C4 Picasso piedāvā virkni modernu un efektīvu funkciju, kuru mērķis ir lielāks braukšanas komforts un labāka automašīnas vadība. Citroën sistemātiski ievieš jaunas tehnoloģijas, lai izveidotu jaunus pakalpojumus un funkcijas, kas sniedz vadītājiem vairāk informācijas, ļaujot netraucēti koncentrēties uz ceļu.

Pie šādām drošības funkcijām pieder ātruma ierobežotājs un kruīza vadība standarta aprīkojumā, brīdinājuma sistēma par zemu gaisa spiedienu riepās un duālie lukturi ar peilēšanas funkciju — tas ir aprīkojums, kas šajā segmentā sastopams reti. C4 Picasso ir arī pirmais MPV, kas aprīkots ar brīdinājuma sistēmu par joslas šķērsošanu (LDWS); tā ir progresīva un efektīva sistēma, kas jau izmantota C4, C5 un C6 modelī un ļauj cīnīties ar miegainību pie stūres.

Papildus šīm oriģinālajām iezīmēm C4 Picasso nodrošina arī izcili labu redzamību no jebkura redzes leņķa, pateicoties plašajām stiklotajām virsmām, jo īpaši tas attiecināms uz īpašo platleņķa panorāmas vējstiklu. C4 Picasso ir kļuvis par etalonu priekšējās trīsceturtdaļredzamības ziņā, pateicoties īpaši šaurajiem vējstikla statņiem un lielajiem priekšējiem lukturiem. Ievērības cienīga ir arī C4 Picasso aizmugurējā trīsceturtdaļredzamība, ko nodrošina lielākie sānu logi C4 Picasso kategorijā.

www.citroen.lv
 
Visi komentāri
 
215153. viesis 24.oktobris 2006 14:49
0 0 Atbildēt

Supercars!

215158. viesis 24.oktobris 2006 15:10
0 0 Atbildēt

itas ir mans sapnju auto....

215179. viesis 24.oktobris 2006 16:47
0 0 Atbildēt

varen jau smuks, tik kā ar to izpildījumu?

215212. viesis 24.oktobris 2006 21:20
0 0 Atbildēt

Un 1 zvaigzni kvalitātes testos... Diemžēl.

215213. viesis 24.oktobris 2006 21:21
0 0 Atbildēt

Kāds superkārs...:(

Citroens ir labs tikai tajā dienā, kad to nopērc...

...Un pārdod. ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti