Latvijas Statoil saņem satiksmes drošības balvu 9

 
1.decembris 2006 0:02

29. novembrī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par transporta politikas jautājumiem Žaks Barro pasniedza apbalvojumus par izcilību, kas paredzēti saistībā ar Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartu.

Šie apbalvojumi apliecina atzinību, kas izteikta sešām organizācijām, kuras katra savā kategorijā ir sniegušas vislielāko ieguldījumu šāda kopējā mērķa sasniegšanā: no šā brīža līdz 2010. gadam ik gadus glābt 25 000 cilvēku dzīvību. Pēc Komisijas dienestu veikta neatkarīga vērtējuma uzvarētājus izraudzījās no vairāk nekā 500 hartas parakstītājām personām.

Hartas parakstītājas personas ir iedalītas sešās kategorijās, no kurām izvēlēti laureāti apbalvojumam par izcilību:

• Lielie uzņēmumi: Statoil (degvielas uzpildes staciju īpašnieks, Latvija) iniciatīvas nolūks bija veicināt drošības jostu lietošanu (uzstādot atgādinājuma zīmes savu uzpildes staciju izbraukšanas vietās), kā arī savā degvielas uzpildes staciju tīklā visas valsts teritorijā veikt kampaņu, lai padziļinātu autovadītāju izpratni par briesmām, kas saistītas ar atrašanos pie stūres alkohola reibumā. Uzņēmums uzsāks arī jaunu kampaņu ar nosaukumu Redzi. Esi redzams. (Drošs paliek drošs), kurā paredzēts izdalīt bērniem atstarotājus un Statoil tīkla uzpildes stacijās bez maksas veikt transportlīdzekļa gaismas lukturu pārbaudi.

• Mazie un vidējie uzņēmumi (MVU): Servilease (autonomas uzņēmums, Spānija) veica sava autoparka kvalitātes uzlabojumus, iegādājoties jaunus, ar drošības sistēmām labāk apgādātus automobiļus (ar iekārtām, kas atgādina par drošības jostas lietošanu, ar elektroniskām stabilitātes kontroles programmām), kā arī informēja savus klientus par dažādiem ceļu satiksmes drošības aspektiem.

• Asociācijas/Federācijas: Suomen Taksiliitto (taksometru vadītāju federācija, Somija) apvieno 90% Somijas taksometru vadītāju un ir uzsākusi iniciatīvu, lai bez maksas apmācītu savus vadītājus par uzvedību uz ceļa, kas sekmētu citu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī lai veicinātu drošības jostu lietošanu, transportlīdzeklī uzstādot vizuālas atgādinājuma zīmes.

• Iestādes: Policie České Republiky (municipālā policija, Čehija) pamatskolas un autoskolu audzēkņiem bez maksas pasniedza stundas par to, kā izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem. Municipālā policija arī izvērsa pētījumu par paaugstināta riska ceļa posmiem, izvērtējot satiksmes negadījumus un publicējot šādu analīžu rezultātus.

• Nevalstiskās organizācijas (NVO): Aeldre Sagen (vecākā gadu gājuma paaudzes asociācija, Dānija) apņēmās vecāka gadagājuma personām nodrošināt bezmaksas nodarbības par to, kā izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem, uzsākt informācijas kampaņu par dažādu drošības ierīču (ķiveru, drošības jostu) izmantošanu un organizēt tikšanās ar pilsētu plānotājiem, lai ceļu infrastruktūras projektos vairāk tiktu ņemtas vērā visneaizsargātākās ceļu lietotāju grupas.

• Vietējās un reģionu iestādes: London Borough of Sutton (Apvienotā Karaliste) uzņēmās iniciatīvu, lai skolu jaunatni, velosipēdistus un jaunos autovadītājus informētu par to, kā izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem, kā arī ar Lielbritānijas armijas atbalstu uzsāka kampaņu, kura īpaši orientēta uz motociklistiem.

Šīs ceremonijas sakarā priekšsēdētāja vietnieks arī piedalījās svinīgā ceremonijā, kuras laikā Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartu parakstītājām pievienojās 19 jaunas struktūras, galvenokārt Eiropas lielie uzņēmumi, kuru iniciatīvas hartas satvarā bez šaubām ļoti būtiski ietekmēs ceļu satiksmes drošību.

19 jaunās parakstītājas personas ir šīs:

• ACEM, Eiropas Motociklu būvētāju asociācija,

• ANTENA 3 et ANTENA 3 FUNDACION (Spānija), valsts televīzijas kanāls,

• ARTSANA – CHICCO (Itālija), bērniem paredzētu veselības un kosmētikas produktu ražotājs,

• AWSA AUTOSTRADA WIELKOPOLSKA (Polija), autoceļu ekspluatācijas konsorcijs,

• BOREALIS (Beļģija), novatorisku plastikāta risinājumu piegādātājs,

• BRITAX CHILDCARE EUROPE (Apvienotā Karaliste), bērniem paredzētu drošības ierīču ražotājs un izplatītājs,

• CESK POJISTOVNA (Čehija), apdrošināšanas sabiedrība,

• CONNEXXION (Nīderlande), sabiedriskā transporta sabiedrība,

• DUCATI (Itālija), motociklu būves uzņēmums,

• DU PONT DE NEUMOURS – EUROPE, novatorisku produktu un pakalpojumu piegādātājs,

• EUROVIA (Francija), transporta infrastruktūru būves un uzturēšanas uzņēmums,

• IKEA (Zviedrija), mēbeļu projektēšanas un izplatīšanas uzņēmums,

• NESTLE WATERS DIRECT (Apvienotā Karaliste), pudelēs pildīta ūdens piegādātājs,

• NORBERT DENTRESSANGLE (Francija), autotransporta grupa,

• NUMBER1 LOGISTICS GROUP (Itālija), loģistikas operators,

• PFIZER (Apvienotā Karaliste), farmaceitisko pētījumu laboratorija,

• SANOFI-AVENTIS (Francija), farmaceitisko pētījumu laboratorija,

• TOYOTA MOTOR EUROPE, autobūves uzņēmums
 
Visi komentāri
 
219359. viesis 1.decembris 2006 9:09
0 0 Atbildēt

buutu labaak sanjeemushi balvu: par pirceejam draudziigaakajaam degvielas cenaam :D

219410. viesis 1.decembris 2006 11:58
0 0 Atbildēt

Filtrejiet komentarus ....

219435. viesis 1.decembris 2006 13:33
0 0 Atbildēt

He he, viesis no statoil gan taads pieklaajiigs(a)! :D

219450. viesis 1.decembris 2006 15:21
0 0 Atbildēt

219410. viesis (Statoil) 01.12.2006 11:58

Filtrejiet komentarus...

:D :D :D :D :D

auns vai kaza? :D statoils nerullee.. un nu jau arii diemzjeel arii uzeest tajaa nevar kopsh saakaas lango invaazija... :///

arii apkalposhana suudiigaaka paliek... muuzjiigie maaceklji bremzee... vai arii viens cilveecinjsh pie kases un tas par octa taisa 20min... psc ne statoils :D

219484. viesis 1.decembris 2006 19:24
0 0 Atbildēt

Statoil suck tur līmenis krītas pa dienām

219485. viesis 1.decembris 2006 19:36
0 0 Atbildēt

Sarkandaugavas Statoilā pat nejēdz OCTA noformēt... (

219549. viesis 2.decembris 2006 10:56
0 0 Atbildēt

Shoriit ar iesuukaaja, paardeveeji kaa urlas, kaut ko lamaajas slaaviski savaa starpaa, a apkalpot nejeedz :D OCTA formeeshana tur vispaar ir unikums!

219590. viesis 3.decembris 2006 11:38
0 0 Atbildēt

kautkas tur nav kā vajag

219649. viesis 4.decembris 2006 12:59
0 0 Atbildēt

KāRTēJAIS SūDA SPAMS PAR STATOIL :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti