«Toyota Auris» - Euro NCAP piecu zvaigžņu vērtējums

 
2.janvāris 2007 9:58

2006. gada 22. decembrī Euro NCAP organizācija ir paziņojusi, ka jaunā automobiļa Toyota Auris vērtējums pēc sadursmes testa atbilst piecām zvaigznēm. Toyota Auris Eiropas tirgū ienāks 2007. gada februārī.

  • Euro NCAP piešķir Toyota Auris 35 punktus (5 zvaigznes), augstāko iespējamo vērtējumu

  • Kabīnes stabilitātes sistēma un vadītāja ceļgalu drošības spilvens uzlabo drošības rādītājus
  • Toyota bērnu sēdeklītis bērnu aizsardzības vērtējumā iegūst 4 zvaigznes (no 4 iespējamām zvaigznēm)
  • Auris ir piektais Toyota automobilis, kas saņem 5 zvaigžņu vērtējumu
Andrea Formika (Andrea Formica), vecākais viceprezidents, Toyota Motor Europe, skaidro: "Mēs cenšamies panākt, lai katrs jaunais Toyota automobilis garantētu pašus augstākos drošības rādītājus."

Jaunais Toyota Auris ir pierādījums patiesajam Toyota drošības aprīkojuma līmeņa standartam. Auris izturīgā virsbūves uzbūve, kas izstrādāta, balstoties uz minimāla kabīnes traucējuma sistēmas principiem, garantē lielisku pasīvo drošību. Toyota Auris paredz līdz deviņiem drošības spilveniem, ieskaitot vadītāja ceļgalu drošības spilvenu, ko testējusi Euro NCAP organizācija. Būtībā vadītāja ceļgalu drošības spilvens kopā ar salokāmo stūri ir nodrošinājis piecas zvaigznes pieaugušo pasažieru drošības vērtējumā.

Toyota Auris kopējais rezultāts ir piecas zvaigznes – no piecām iespējamām. Tas norāda, ka automobilis garantē ne tikai lielisku pieaugušo pasažieru drošību, bet arī bērnu un kājāmgājēju drošību. Līdzīgi citiem galvenajiem Toyota modeļiem Auris standarta aprīkojumā ietilpst Isofix drošības stiprinājumi sānu aizmugures sēdekļos. Tādēļ bērnu drošības vērtējumā automobilis ir ieguvis četras zvaigznes no četrām iespējamām. Savukārt kājāmgājēju drošību Euro NCAP organizācija ir novērtējusi ar trim zvaigznēm no četrām iespējamām. Auris ir ieguvis augstāko rezultātu sānu trieciena testā un testā, kurā tiek imitēta sadursme ar stabu vai koku, kā arī 94 % rezultātu frontālā trieciena testā.



“Mēs esam pārliecināti, ka klienti augstu novērtēs jaunās paaudzes Auris veiktspējas drošību, kas apvienota ar izteiksmīgu dizainu un lielisku braukšanas dinamiku,” piebilst Andrea Formika.

Euro NCAP organizācijas vispusīgie testi atspoguļo automobiļa drošības līmeni, kā arī apraksta visu trīs iepriekš minēto kategoriju rezultātus. Līdzās piecu zvaigžņu vērtējumam Toyota Auris ir saņēmis Euro NCAP testos 35 punktus par pasažieru drošību (maksimums: 37 punkti), 37 punktus par bērnu drošību (maksimums: 38 punkti) un 21 punktu par kājāmgājēju drošību (maksimums: 27 punkti). Iegūstot augstāko iespējamo rezultātu divos no trim testiem, Toyota Auris uzskatāms par vienu no drošākajiem automobiļiem attiecīgajā segmentā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti