Vairāk nekā miljons - satiksmes drošības kampaņu organizēšanai 1

 
3.aprīlis 2008 10:04

Pērn Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā no iegādāto OCTA polišu prēmijām ieskaitīti 1,139 milj.latu, kas ir par 60% vairāk nekā 2006.gadā. Lielākā daļa šo līdzekļu ieguldīti informatīvo kampaņu organizēšanā, kuru mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību uz Latvijas ceļiem.

      Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, ik gadu apdrošinātāji ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no prēmijām par OCTA polisēm, kas tālāk nonāk Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā.

      Pērn vērienīgākie realizētie projekti, kas daļēji līdzfinansēti no šiem līdzekļiem (no nopirktajām OCTA  polisēm) ir informatīvās kampaņas „Orgānu donori”, "Nāvīgs ieradums”, „Redzi un esi redzams!”, „Skarbās Jāņu dziesmas”, „Piesprādzē neriskē” un daudzas citas, kā arī veikta alkometru, radaru un citas tehnikas iegāde.

      Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Transportlīdzekļu īpašnieki, iegādājoties OCTA, 2% no polises summas maksā par sociālajām kampaņām un citām lietām, kas būtiski uzlabo drošību uz Latvijas ceļiem. Jāsaka, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, pērn iemaksas pieaugušas visstraujāk, pārsniedzot miljons latu. Mūsuprāt, sociālās kampaņas ir ļoti nepieciešamas, lai veidotu Latvijā atbildīgu braukšanas kultūru. Jo aktīvāk ar dažādu akciju un kampaņu palīdzību tiks pievērsta uzmanība satiksmes drošībai, jo īsākā laika posmā būs sagaidāms rezultāts un negadījumu samazināšanās.”

      LR likumā par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu noteikts, ka ik gadu 1% līdzekļu no nopirktajām OCTA polisēm izmanto Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes (tai skaitā Ceļu policija) , bet 1% - citas institūcijas (tai skaitā CSDD u.c.). Līdzekļi tiek pārskaitīti ar mērķi realizēt ceļu satiksmes drošības programmas un  veikt pasākumus ceļu satiksmes negadījumus novēršanai Latvijā. Par līdzekļu piešķiršanu konkrētajiem projektiem un budžeta izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

      2006.gadā šajā fondā ieskaitīti 709 tūkst.latu. Pieaugot ieņēmumiem no noslēgtajām OCTA polisēm, palielinās arī apdrošinātāju veiktās finanšu līdzekļu iemaksas fondā.


Par LTAB

      Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) nodrošina OCTA sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā ar mērķi nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās LR Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.
 
Visi komentāri
 
255226. viesis 8.aprīlis 2008 17:58
0 0 Atbildēt

Visas šitās informatīvas kampaņas kā „Orgānu donori”, "Nāvīgs ieradums”, „Redzi un esi redzams!”, „Skarbās Jāņu dziesmas”, „Piesprādzē neriskē” un daudzas citas ir priekš Āfrikas nēģeriem! Lohi!

Ta bļeģ būtu ceļus, tiltus un pārvadus papriekšu atbilsošus mūsdienām un satiksmes intensitātei sabliezuši, izdzinuši naher visu Rīgas domes satiksmes departamentu govis ganīt, jo nojēga tiem par satiksmes plānošanu Rīgā ir tik pat, cik cūkai no Saules!

Šitajā Ulanbatorijā-latvijā to tik vien māk kā dīrāt rubļus visādos maksājumos no šoferiem, bet ceļu remonta vietā sakarina nejēdzīgus plakātus vai safilmē absolūti tupus TV rullīšus!

Āmbāļi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti