Krievijā divus autovadītājus soda par ātrumu, ko to automobiļi nemaz nespēj sasniegt 17

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 2.februāris 2020 5:13

Krievijā diviem autovadītājiem nosūtīts protokols par ātruma pārkāpšanu. Saskaņā ar tiem cienījama vecuma Opel universāls un Hyundai Solaris traukušies ar ātrumu virs 300 km/h.

Krievijā noticis kuriozs, taču iesaistītajiem autovadītājiem sāpīgs atgadījums, kas saistīts ar ātruma mērīšanas ierīcēm. Izdevums Motor.ru raksta, ka abi autovadītāji saņēmuši naudas sodus piecu tūkstošu rubļu (72 eiro) apmērā par ātruma pārsniegšanu, jo vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums bijis 90 km/h Opel universāls attīstījis 304 km/h, bet Hyundai Solaris – 313 km/h.

Neraugoties uz faktu, ka pēc tehniskās dokumentācijas Hyundai Solaris maksimālais ātrums jaudīgākajā versijā ir 193 km/h, bet daudz ko savā dzīvē pieredzējušais Opel pat savā jaunībā nespēja paātrināties vairāk par 170 km/h, sods būs jāsamaksā abiem.

Incidentā iesaistītie autovadītāji mēģināja uzlikto sodu apstrīdēt, taču saņēma atteikumu. Ceļu policijā paskaidrots, ka pārkāpums fiksēts ar automātisko kameru, nevainīguma prezumpcija nedarbojas, un šādā gadījumā autovadītājiem savu taisnību nāksies pierādīt tiesā.

Vienīgais, ko autovadītāji līdz šim ir sasnieguši, ir no Valsts Satiksmes drošības inspekcijas videoierakstu centra vadītāja saņemtais solījums, ka ātruma mērīšanas ierīces tiks pārbaudītas, lai noteiktu, vai tās darbojas korekti.

Par to, ka ātruma mērīšanas ierīces nav perfektas var lasīt arī rakstā par Nordeka autobusa šoferi un viņam piespriesto sodu.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
core 2.februāris 2020 9:14
40 2 Atbildēt

72 eiro par 313km/h? draudzīgi sodi.

Bet smieklīgi ka šī situācija jārisina caur tiesu.

Bradypus 2.februāris 2020 11:02
14 8 Atbildēt

Kāda jēga piesaukt valsti? Menti ir un paliek menti, tieši tāpat kā nemainās fotoradaru būtībā, neatkarīgi no ģeogrāfijas.

anonimikis 2.februāris 2020 10:12
11 6 Atbildēt

Uzlika numurus no veciem hlamiem un pie radara sacentās kurš vairāk izspiedīs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 27

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti