Krievijā divus autovadītājus soda par ātrumu, ko to automobiļi nemaz nespēj sasniegt 17

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 2.februāris 2020 5:13

Krievijā diviem autovadītājiem nosūtīts protokols par ātruma pārkāpšanu. Saskaņā ar tiem cienījama vecuma Opel universāls un Hyundai Solaris traukušies ar ātrumu virs 300 km/h.

Krievijā noticis kuriozs, taču iesaistītajiem autovadītājiem sāpīgs atgadījums, kas saistīts ar ātruma mērīšanas ierīcēm. Izdevums Motor.ru raksta, ka abi autovadītāji saņēmuši naudas sodus piecu tūkstošu rubļu (72 eiro) apmērā par ātruma pārsniegšanu, jo vietā, kur maksimālais atļautais braukšanas ātrums bijis 90 km/h Opel universāls attīstījis 304 km/h, bet Hyundai Solaris – 313 km/h.

Neraugoties uz faktu, ka pēc tehniskās dokumentācijas Hyundai Solaris maksimālais ātrums jaudīgākajā versijā ir 193 km/h, bet daudz ko savā dzīvē pieredzējušais Opel pat savā jaunībā nespēja paātrināties vairāk par 170 km/h, sods būs jāsamaksā abiem.

Incidentā iesaistītie autovadītāji mēģināja uzlikto sodu apstrīdēt, taču saņēma atteikumu. Ceļu policijā paskaidrots, ka pārkāpums fiksēts ar automātisko kameru, nevainīguma prezumpcija nedarbojas, un šādā gadījumā autovadītājiem savu taisnību nāksies pierādīt tiesā.

Vienīgais, ko autovadītāji līdz šim ir sasnieguši, ir no Valsts Satiksmes drošības inspekcijas videoierakstu centra vadītāja saņemtais solījums, ka ātruma mērīšanas ierīces tiks pārbaudītas, lai noteiktu, vai tās darbojas korekti.

Par to, ka ātruma mērīšanas ierīces nav perfektas var lasīt arī rakstā par Nordeka autobusa šoferi un viņam piespriesto sodu.

 
Visi komentāri
 
core 2.februāris 2020 9:14
40 2 Atbildēt

72 eiro par 313km/h? draudzīgi sodi.

Bet smieklīgi ka šī situācija jārisina caur tiesu.

iciks 3.februāris 2020 0:26
2 0 Atbildēt

Gan jau Krievijā tie 72 EUR vidusmēra braucējam ir mazliet grūtāk savācama summa, nekā Tev.

Frontera 2.februāris 2020 10:08
0 3 Atbildēt

Nu bet neviens jau nav mŗ'hinājis ,varbūt iet arī uz tiem 300kmh

anonimikis 2.februāris 2020 10:12
11 6 Atbildēt

Uzlika numurus no veciem hlamiem un pie radara sacentās kurš vairāk izspiedīs.

WALA 3.februāris 2020 9:39
0 0 Atbildēt

Tipa no radara jau bilde nepienāk ne ? Kur var tadu sviestu malt !

Bradypus 2.februāris 2020 11:02
14 8 Atbildēt

Kāda jēga piesaukt valsti? Menti ir un paliek menti, tieši tāpat kā nemainās fotoradaru būtībā, neatkarīgi no ģeogrāfijas.

Kristaps 2.februāris 2020 11:46
0 2 Atbildēt

Mainās jau nu gan, aizbrauc pats, apskaties un tad runā.

topinamburs 2.februāris 2020 13:08
2 2 Atbildēt

Sazvērestības teorētiķis...

Bradypus 3.februāris 2020 10:55
0 0 Atbildēt

Pastāstīsi, kādas šim gadījumam piemērojamas sazvērestības teorijas tavā galvā maldās? Būtu interesanti uzzināt, ko tev līdzīgie izdomā, lai varētu noliegt elementāro patiesību.

topinamburs 3.februāris 2020 11:23
1 0 Atbildēt

Tavi komentāri liecina par to, ka uzskati, ka 'menti' - jeb valdība - šinī gadījumā ir veikuši organizētu sazvērestību ar nolūku iedzīvoties uz autovadītāju rēķina.

Kaut gan patiesība ir vienkārši triviāla bardaks, kas valda ne tikai Krievijas likumdošanā.

Bradypus 3.februāris 2020 11:47
2 0 Atbildēt

Nē - "organizēta sazvērestība" ir tavās iedomās. Mani uzskati balstās izpratnē par šo iestāžu struktūru. Pastāstīšu tev trīs "noslēpumus" par šo tēmu. 1) "Sazvērestības" šādā līmenī, kādu tu šeit apspried, neeksistē, jo cilvēku psiholģija nestrādā tā, lai varētu pastāvēt ievērojamas slepenas struktūras bez informācijas noplūdes. 2) Robeža starp "sazvērestībām" un varas shēmām ir gana izplūdusi - piemēram, OIK afēra gana labi kvalificējas kā pamats smukai sazvērestības teorijai diezgan augstā līmenī, 3) shēmotāji ļoti labi zina, ka shēmu vislabāk ir paslēpt to neslēpjot, bet radot un izplatot atbilstošu "sazvērestības teoriju" - lai tev līdzīgie sauktu par muļķiem visus, kas šo shēmu saredz.

"Kaut gan patiesība ir vienkārši triviāla bardaks, kas valda ne tikai Krievijas likumdošanā.". Tieši tā - bardaks + dabiskā varas un nesodāmības apziņa, kas rodas jebkuram mentam, ņemot vērā visu šī amata specifiku. Tieši tā - ne tikai Krievijā. Tieši tā, kā es sākumā teicu. Tu nez kādēļ pievilki klāt sazvērestības teoriju...

Nu labi - nevis nez kādēļ, bet pat izskaidroju, kādēļ - izbrīna tikai tas, ka tu pats pat zini un nosauc pareizo iemeslu, neapstrīdi faktu, bet man nez kādēļ tik un tā centies piesiet sazvērestības teoriju

VS 2.februāris 2020 13:00
0 1 Atbildēt

Varbut letäk samaksät un netiesäties un auto pärdot kä sporta ...

msh 2.februāris 2020 13:04
3 2 Atbildēt

Par hujdaju neko nezinu, opeli noteikti var dabūt ejošu uz vismaz 250; jebkurā gadījumā man patīk sodi - ja tādi būtu pie mums, varētu pat atļauties riskēt pamēģināt uz cik golfs iet...

Conqueror 2.februāris 2020 13:15
0 1 Atbildēt

nav smieklīgi....

Gnīda 2.februāris 2020 16:55
2 0 Atbildēt

Sodu speciāli uzliek pēc iespējas mazu, lai nav vērts tiesāties. Vieglāk ir samaksāt un aizmirst, bet taisnīgums kaut kad vienalga uzvarēs.

Kanibaals 2.februāris 2020 21:00
2 2 Atbildēt

Kā nez tagad iet tam autobusam ar sagrozīto tahogrāfu.

Vietējais 3.februāris 2020 7:07
0 2 Atbildēt

Anonimiķi - idiot, radarā redz arī auto marku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti