500 zirgi te nepalīdzēs – pensionārs ar jaudīgo Alpina paļaujas uz navigāciju iestrēgt uz kalnu takas 23

 
iAuto | 28.februāris 2023 5:18

Paļaujoties uz navigācijas norādēm, 77 gadus vecs pensionārs turpināja braukt arī tad, kad gājēju celiņš pārvērtās par šauru taciņu ar stāvām klintīm vienā pusē un ezeru otrā pusē.

Kādam cienījamu gadu vācu pensionāram, kurš kopā ar saviem ceļabiedriem bija devies izbraucienā pa gleznaino Wolfgangsee apkaimi Austrijas tuvumā ar savu 500 Zs jaudīgo Alpina B3 Touring, uzticēšanās modernajām tehnoloģijām beidzās ar nelāgu pieredzi.

Kā raksta vācu valodā rakstošie mediji, 77 gadus vecais vīrietis bija ignorējis savu ceļabiedru iebildumus un paļaujoties uz navigācijas norādēm, turpinājis ceļu arī tad, kad ceļš sašaurinājās tiktāl, ka mašīnas sāni sāka skrāpēties pret klints sienām.

Rezultātā automašīna iestrēga uz šaurās gājēju takas, bet ceļotāji bija spiesti izsaukt glābējus. Palīgi atbrīvoja iestrēgušo automobili, taču tūdaļ ieradās arī policija un vadītājs tika pakļauts alkohola testam. Tas izrādījās negatīvs, tomēr spītniekam tika uzlikts sods par ceļazīmju ignorēšanu, kas noteikti neuzlaboja vadītāja omu, tāpat kā fakts, ka automašīna būs jānodod remontā, lai salabotu saskrāpētās durvis un sānus.  

 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
darklight 28.februāris 2023 9:00
7 1 Atbildēt

Es tepat Latvijā reiz, klausot navigācijai, nobraucu diezgan lielu gabalu pa mistisku lauksaimnieku ceļu cauri labības laukiem (ceļa kvalitāte bija ļoti laba) līdz beidzot atdūros pārpurvotā krūmājā, kurš nebija pat īsti ar kājām izejams, kur nu vēl izbraucams. Lieki teikt, ka navigācija spītīgi lika turpināt braukt uz priekšu.

Krokodils 28.februāris 2023 9:32
6 2 Atbildēt

Piemeram iemīļotais Waze itin bieži pēdejos gados rāda glupības(principā kopš google nopirka waze ar katru gadu paliek ar vien kļūdaināks), piemeram darba dienas vidū, ka nav nekādu īpašu sastrēgumu. Sāc juglā, uzliec Piemeram imantu, waze ved tevi uz dienvidnieku-krasta ielu-salu tilts, respektīvi ved apkart visai rīgai, kaut vari pa taisno - čakeni vai brīvībeni dienas vidū mierīgi izbraukt un būsi uz tā paša salu tilta vai izvēlies vantinieku tad pagriezies uz slokas ielu un imanta klāt... laika ziņā tikpat ātri vai ātrāk un mazāk km Paredzu, ka vēl pec 10..20 gadiem šoferīšiem nebūs itin nekādu kritisko domāšanu jo būs tā pieraduši klausīt navigācijai- kā rādīs tā brauks!

no rīta 28.februāris 2023 10:03
5 3 Atbildēt

vecis spītīgs kā āzis - bija pelnījis pērienu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti