Latvijā jaunu auto reģistrācijas kritums 4

 
Nozare.lv | 25.jūnijs 2013 13:41

Automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada maijā samazinājās par 7,7%, kas ir vienpadsmitais straujākais samazinājums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu, kā arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Maijā Latvijā reģistrētas 960 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 1040 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Automašīnu reģistrācija palielinājās vien septiņās no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet 22 valstīs tika fiksēts samazinājums.

Foto: iAuto

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm maijā reģistrēts Somijā - par 39,8%, Igaunijā - par 18,2% un Lielbritānijā - par 11%.

Savukārt lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Rumānijā - par 47%, Kiprā - par 41,4% un Nīderlandē - par 37%.

Igaunijā maijā reģistrētas 1997 jaunas automašīnas.

Savukārt Lietuvā jauno automašīnu reģistrācija samazinājās par 8,6% - līdz 1109 vienībām. Lietuvā fiksēts devītais lielākais kritums no visām dalībvalstīm.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs maijā reģistrētas 1 083 430 jaunas automašīnas, un tas ir par 5,9% mazāk nekā 2012.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 1 042 742 jaunas automašīnas, kas ir par 5,9% mazāk nekā pagājušā gada maijā.

15 tā sauktajās vecajās ES dalībvalstīs automašīnu reģistrācija samazinājās par 5,7% - līdz 978 802 vienībām, bet 11 jaunajās ES dalībvalstīs samazinājās par 9,1% - līdz 63 940 vienībām.

Tikmēr EBTA valstīs automašīnu reģistrācija maijā samazinājās par 6,7%, sasniedzot 40 688 vienības.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā reģistrētas 4110 jaunas automašīnas, kas ir par 6,8% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Igaunijā jaunu automašīnu reģistrācija piecos mēnešos palielinājās par 18% - līdz 8588 vienībām, bet Lietuvā - samazinājās par 5,2%, veidojot 4886 vienības.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma samazinājums 6,8% apmērā, un arī ES dalībvalstīs reģistrēts kritums par 6,8%.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 26.jūnijs 2013 10:49
0 0 Atbildēt

Kaut krīze it kā beigusies, bet ar tām naudiņām ir kā ir. Kopš krīzes laikā visiem noņēma, atpakaļ kaut ko atdeva tikai tiesu tiesnešiem. Pārējiem maciņā nekas īpaši nemainās. "Treknajos gados" situacija izskatījās daudz labāka, vēl šodien atceros 2006.gada autopircēju "šturmes" kādreiz slavenajā hondas beisonsalonā, kad pārdošanā tolaik parādijās jaunais CRV....Diez vai jauno auto tirdzniecība otreiz kaut ko līdzīgu piedzīvos ? Domāju, ka ne.

bums 26.jūnijs 2013 12:07
0 0 Atbildēt

Vispār nevajag cerēt uz kaut kādu mistisku 10% pieaugumu katru gadu, jo ekonomika viļņojas, vienā brīdī smagi nokrīt, tad atkal viļņojas...

Tas 1. kārt atspoguļojas uz mazsvarīgām precēm kā jauni auto - var nopirkt lietotu, vai izvilkt kādu mironīti no kapsētas un reanimēt par pārsimts latiņiem.

Vispār uz 300k aktīviem braucējiem 1000 mēnesī ir daudz.

Nortel 27.jūnijs 2013 10:02
0 0 Atbildēt

Pa lielam tas ir saistīts ar dažādu valsts institūciju un privāto firmu auto iepirkumiem. Un to īsti prognozēt nevar. Jo auto tiek mainīti vai nu sasniedzot, parasti, piecu gadu vecumu, vai ātrāk, ja nobraukums sasniedz "kritisko" robežu.

Nortel 27.jūnijs 2013 10:02
0 0 Atbildēt

Pa lielam tas ir saistīts ar dažādu valsts institūciju un privāto firmu auto iepirkumiem. Un to īsti prognozēt nevar. Jo auto tiek mainīti vai nu sasniedzot, parasti, piecu gadu vecumu, vai ātrāk, ja nobraukums sasniedz "kritisko" robežu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti