Opel Ampera ir ieradies Latvijā 2

 

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

Opel | 27.jūnijs 2013 15:21

Revolucionārais elektriskais automobilis Ampera ir ieradies Latvijā! Modelis ir pieejams pie Opel oficiālā dīlera Auto Blitz, un tā cena ir sākot no 44 870 eiro. Latvijā Opel Ampera automobilis tiek piedāvāts ar piecu gadu garantiju, kas apliecina revolucionārās e-rev (extended range electric vehicle – elektriskais transporta līdzeklis ar pagarinātu nobraucamo distanci) tehnoloģijas uzticamību. 2012. gadā Ampera dažādās valstīs (piemēram, Nīderlandē) bija visvairāk pārdotais elektriskais automobilis un tagad gatavojas panākumiem arī Latvijā un Igaunijā.

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

  • Distances pagarinājuma režīmā iespējams veikt vairāk nekā 500 km
  • Cena sākot no 44 870 eiro
  • 8 gadu/160 000 km garantija litija jonu baterijai un augstsprieguma komponentiem
  • Ekskluzīvs piedāvājums* par godu modeļa tirdzniecības uzsākšanai Latvijā:
  • 5 gadu/150 000 km garantija
  • Bezmaksas servisa apkopes 5 gadus/100 000 km
  • 0 % līzings 5 gadu periodam

Revolucionārā tehnoloģija

Opel Ampera ir pirmais elektriskais transporta līdzeklis, kas paver iespēju ‘doties jebkur jebkurā laikā’. Piecdurvju sedans ir pietiekami plašs četriem pieaugušajiem un viņu bagāžai. 16 kWh litija jonu baterija darbina 111 kW/150 ZS jaudīgo motoru. Atkarībā no braukšanas tehnikas un ceļa seguma, 40 līdz 80 km var veikt, izmantojot tikai baterijas resursus un neradot kaitīgās emisijas. Ampera automašīnas riteņi vienmēr tiek darbināti elektriski. Distances pagarinājuma režīms aktivizējas brīdī, kad baterija ir gandrīz izlādējusies. Nemanāmi sāk strādāt 63 kW/86 ZS jaudīgais 1,4 litru benzīna motors un darbina elektrisko ģeneratoru, kas tālāk apgādā bateriju, nodrošinot iespēju veikt vairāk nekā 500 km lielu distanci. 370 Nm griezes moments paātrinājumu no nulles līdz 100 km/h Ampera modelim ļauj sasniegt aptuveni 9 sekundēs, bet automobiļa maksimālais ātrums ir 161 km/h.

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

Pateicoties distances pagarinājuma iespējai, Ampera vadītāji var gūt videi draudzīgas mobilitātes labumus bez uztraukuma par nobraucamo attālumu.

Ampera un Chevrolet Volt abi ir ieguvuši daudzus starptautiskus apbalvojumus, to skaitā „Pasaules Zaļais auto 2011” un „Eiropas Gada auto 2012”. Saņemtas arī atzinības saistībā ar automobiļu drošības līmeni, piemēram, maksimālais 5 zvaigžņu Euro NCAP novērtējums.

* Ierobežotam automobiļu daudzumam līdz 2013. gada 1. augustam

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

Opel Ampera 2013. Foto: iAuto

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.jūnijs 2013 2:01
0 0 Atbildēt

Nebūtu tur iestūmuši to iekšdedzes motoru, tad maksātu arī par kārtu mazāk. Tagad ne īsti elektrisks ne īsti hibrīds.

IkdienasViesis 28.jūnijs 2013 15:29
0 0 Atbildēt

Domāju, ka kaut kāda interese par to auto pie mums noteikti būs. Neskatoties uz augsto cenu. Ticamāk, ka biezo tipiņu mīļāko aprindās. Ja jau darbosies dažādas akciju un atlaižu programmas, var jau gadīties, ka kāds normāls cilvēks arī tiek pie tā auto.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti