"Viking motors" finišē... 2

 
Nozare.lv | 3.jūlijs 2013 11:27

Auto ražotāja "Saab Automobile" un AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") bankrots līdz maksātnespējai novedis auto marku "Cadilliac", "Hummer" un "Corvette" tirgotāju, kā arī ilggadēju "Saab" dīleri Latvijā SIA "Viking motors", liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

2011.gada nogalē "Saab" ražotājs paziņoja par maksātnespēju, savukārt "Viking motors" ziņoja, ka autoražotāja bankrots tirgotāja darbu neietekmēs. Tomēr "Viking motors" 2012.gada finanšu dati liecina, ka pagājušais gads uzņēmumam bijis neveiksmīgs - apgrozījums sarucis gandrīz divarpus reizes, bet zaudējumi auguši par 47%.

Pēc SIA "Firmas.lv" informācijas, 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 650 998 lati, bet pērn tas saruka līdz 283 529 latiem. Savukārt uzņēmuma zaudējumi no 106 680 latiem 2011.gadā auga līdz 157 163 latiem pērn.

Foto: iAuto

"Viking motors" vadība norāda, ka, plānojot uzņēmuma attīstību, biznesa plāns tika veidots, pamatojoties uz "Saab" jauno modeļu parādīšanos tirgū un "Saab" importētāja izveidi Baltijā. Šos plānus apturēja ne tikai paziņojums par "Saab" maksātnespēju, bet arī "Krājbankas" bankrots, jo tika apturētas visas "Viking motors" piešķirtās kredītlīnijas. Turklāt uzņēmumam vēlāk neizdevās atrast citu stabilu finanšu partneri.

Pērn uzņēmums ziņoja, ka aktīvi tiek meklēts sadarbības partneris Latvijā un ārvalstīs, taču nu "Viking motors" vadība atzīst, ka jaunu automašīnu marku pārstāvniecības līgumu nav izdevies noslēgt. Pērn "Viking motors" nodarbojies tikai ar servisa pakalpojumu sniegšanu un rezerves daļu tirdzniecību.

Izvērtējot iepriekšminēto, "Viking motors" vadība pieņēma lēmumu pasludināt uzņēmuma maksātnespēju, un kopš šā gada marta par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Egons Baltgailis.

Kā liecina informācija oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Baltgailis izziņojis "Viking motors" piederošā nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoli. Izsoles sākumcena ir 690 074 lati.

Izsolē tiks piedāvāts nekustamais īpašums, kas atrodas Rīgā, Gunāra Astras ielā 13, kas sastāv no 4000 kvadrātmetru liela zemes gabala, autocentra ēkas ar tirdzniecības telpām, noliktavu telpām, palīgtelpām, biroja telpām u.c. Šīs mantas novērtējums ir 640 000 latu.

Tāpat tiks izsolīta kustamā manta - autosalona un servisa mēbeles, datortehnika, iekārtas un aprīkojums - kopā 86 vienības. Šī manta novērtēta par 20 000 latu. Tāpat tiks izsolīta kustamā manta - rezerves daļas noliktavā, kuru vērtība noteikta 30 074 latu apmērā.

Personām, kam uz nekustamo īpašumu ir tiesības un kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpiesaka savas prasības tiesā līdz izsoles dienai. Savukārt visas personas, kas vēlas piedalīties izsolē, līdz izsoles dienai ir jāiemaksā "Viking motors" norēķinu kontā nekustamā īpašuma un kustamās mantas kā lietu kopības pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no lietu kopības novērtējuma jeb 69 007 lati.

Izsole plānota šā gada 8.augustā plkst.16 Antonijas ielā 7-2, Rīgā.

SIA "Viking motors" dibināta 1993.gadā, bet uzņēmuma priekšvēsture meklējama vēl 20.gadsimta 80.gados, kad kolhozs "Ādaži" izveidoja savas vieglo automašīnu remontdarbnīcas.

1993.gadā "Viking motors" savu darbību sāka, īrējot kolhoza telpas un aicinot darbā pieredzes bagātākos remontdarbnīcu darbiniekus. Drīz vien jaunais uzņēmums sāka specializēties "Saab" markas automašīnu apkopē un remontā.

Sadarbība ar zviedru autoražotājiem paplašinājās 1996.gadā, kad "Viking motors" kļuva par vienīgo oficiālo "Saab" markas automašīnu izplatītāju Latvijā.

Kopš 2011.gada aprīļa SIA "Viking motors" pilnībā pieder Latvijā reģistrētam uzņēmumam SIA "Northern Viking". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3600 latu.

Jau ziņots, ka Zviedrijas autoražotājs "Saab Automobile" 2011.gada decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

 
Visi komentāri
 
GB12 3.jūlijs 2013 11:29
0 0 Atbildēt

A kāpēc bildē folksvāgena atslēga?

iAuto 3.jūlijs 2013 13:13
0 0 Atbildēt

Uzsvars ir uz Start un Stop ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti