Rīgā tradicionāli norisinās Eiropas Mobilitātes nedēļa

 
Rīgas Domes Satiksmes Departaments | 17.septembris 2013 8:04

Rīgas domes Satiksmes departaments tradicionāli no 16. līdz 22.septembrim rīko Eiropas Mobilitātes nedēļu, kura šogad Rīgā notiek jau divpadsmito gadu. Tās ietvaros pilsētā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā un alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem.

Šā gada mobilitātes nedēļas tēma „Svaigs gaiss – tā ir Tava izvēle!”, tāpēc departaments ar sadarbības partneriem piedāvās rīdziniekiem un pilsētas viesiem dažādas izklaidējošas un izglītojošas akcijas.

Lai pievērstu uzmanību sabiedriskā transporta nozīmei un tā nepieciešamību ikdienā, pieturvietās tiks organizēta vēl nebijusi akcija „Stopmob”. Visas nedēļas garumā pieturvietās dejotāji sniegs priekšnesumus, ar deju paudīs cilvēku emocijas un prasmes dažādos deju stilos, piemēram, hip hop deju kultūras, laikmetīgās un svinga dejas, austrumu deju stilos.

Savukārt, lai pārliecinātos, kurš transporta līdzeklis rīta stundā ir vispiemērotākais pilsētvidei, kad ir visblīvākā satiksme, tiks organizētas sacensības. Tajās piedalīsies Rīgas domes amatpersonas, sabiedrībā pazīstamas personības, lai izmantojot dažādus transporta līdzekļus, dotos eksperimentālā braucienā no mikrorajoniem uz centru. Tāpat nedēļas laikā tiks organizētas saliekamo velosipēdu sacensības, rīkotas veloekskursijas, velosacensības bērniem un ģimenēm.

Tradicionāli, 22.septembrī, notiks „Diena bez auto”, kuras ietvaros tiks rīkotas velobraucēju brokastis. Brokastu laikā tiks atklāta pirmā publiskā velo pašapkalpošanās darbnīca un pumpis, apmeklētāji varēs iepazīties ar elektrovelosipēdiem, darbosies velo tirdziņš un citas aktivitātes.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti