"Auto Īle un Herbst" noslēdz administratīvo līgumu ar Konkurences padomi

 
iAuto | 18.oktobris 2013 15:55

Autotirgotājs “Auto Īle un Herbst” noslēdzis administratīvo līgumu ar Konkurences padomi (KP) par tiesvedību saistībā ar tās pagājušā gada lēmumu noraidīt iesniegumu par Konkurences likuma pārkāpumiem, portālu “iAuto” informēja tirgotāja pārstāvji.

“Auto Īle” ierosinājis vienoties par administratīvo līgumu tāpēc, ka panākts progress citā tiesvedībā. Rīgas apgabaltiesā tiks izskatīta “Auto Īle” prasība pret “Moller Baltic Import” par zaudējumiem saistībā ar “Volkswagen” automašīnu tirdzniecības līguma nepamatotu uzteikumu, kā arī dīlera līguma uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, skaidro tirgotāja advokāte Ieva Azanda.

Foto: Publicitātes attēls

“Rīgas apgabaltiesa gatavo lietu izskatīšanai, līdz ar to zudusi procesa aktualitāte pret KP, jo labākais, ko šajā procesā varētu panākt, ir pienākuma uzlikšana Konkurences padomei izskatīt lietu, kas savukārt notiktu jau pēc vairākiem gadiem,” skaidro Azanda.

Tā kā augstāk minētajā tiesvedībā panākts progress, “Auto Īle” atsakās no strīda ar KP, jo tajā tāpat netiks piedzīti zaudējumi, vai atjaunota dīlera līguma darbība, bet tikai tiek tērēts tiesas, “Auto Īle” un KP laiks.

“Fakts, ka “Moller” uzteica neatkarīgajam “Volkswagen” dīlerim attiecīgā zīmola automašīnu tirdzniecību noveda pie tā, ka Latvijas tirgū izveidojās nepārprotama “Volkswagen” tirdzniecības dominance “Moller” piederošā dīleru tīkla ietvaros,” uzskata “Auto Īle”. Lietu bija paredzēts izskatīt 21.oktobrī Administratīvajā apgabaltiesā.

Rīgas apgabaltiesa “Auto Īle” sūdzību pret “Moller” par zaudējumiem un prasības nodrošinājumu saistībā ar “Volkswagen” automašīnu tirdzniecības līguma uzteikumu turpinās izskatīt 2013.gada 3.decembrī.

“Moller” pagājušā gada martā lauza līgumu ar “Auto Īle” par "Volkswagen" vieglo auto tirdzniecību Latvijā, jo uzskatīja, ka dīleris nodarbojies ar neatļautu reeksportu lielos apmēros.

“Auto Īle un Herbst” dibināts 1993.gadā. Latvijas automobiļu tirgū uzņēmums piedāvā gan jaunus komerctransportus, gan lietotas “Volkswagen” automašīnas, kā arī to rezerves daļas, un nodrošina to tehnisko apkopi un remontu. Pašlaik “Auto Īle” sniedz arī automašīnu “Škoda” servisa pakalpojumus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti