43% autoīpašnieku servisu apmeklē reizi pusgadā 2

 
Nozare.lv | 22.oktobris 2013 12:16

Foto: autofavorits.lv

Autoservisa pakalpojumus reizi pusgadā izmanto 43% autoīpašnieku, 18% to dara reizi gadā, 17% - reizi trīs mēnešos vai biežāk, un tikai 7% atzinuši, ka apmeklē autoservisu retāk nekā reizi gadā, liecina pētījumu centra SKDS septembrī veiktā aptauja.

"Savs autoserviss" jeb nemanīgs servisa pakalpojumu sniedzējs ir 77% autoīpašnieku, 19% nav sava meistara, bet pārējie nav varējuši atbildēt, vai nemainīgi izmanto vienu un to pašu servisu.

Aptauja rāda, ka autoserviss tiek izvēlēts, balstoties uz draugu, radu vai paziņu ieteikumiem (41% gadījumu) vai uz paša pieredzi un zināšanām (37% gadījumu).

Pārliecinoši lielākajai daļai jeb 90% autoīpašnieku nav būtisku iebildumu pret servisa pakalpojumu kvalitāti. Trešdaļa jeb 34% atbildējuši, ka ir apmierināti ar saņemtajiem servisa pakalpojumiem, bet 56% norādījuši, ka ir "drīzāk apmierināti".

Uzticamākie servisu klienti ir "Ford", "Toyota" un "Volvo" īpašnieki, bet "lielākie klejotāji" - "Opel" un "Volkswagen" saimnieki.

Kā norāda Auto asociācijas viceprezidents Ingus Rūtiņš, šīs aptaujas rezultāti pierāda, ka klientam ir svarīga personiskā pieredze, individuāla saskarsme un kvalitatīva komunikācija, proti, tas, ka autoservisa darbinieki spēj saprotami izskaidrot, ko un kāpēc nepieciešams remontēt, cik tas maksā un cik ilgu laiku aizņems remonts.

Aptauju pētījumu centrs SKDS veica septembrī. Aptaujā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 22.oktobris 2013 13:08
0 0 Atbildēt

Process ir ļoti individuāls un to ietekmē daudzi faktori. Galvenie no tiem - auto tehniskais stāvoklis un maciņa biezums. Servisu piedāvājums šobrīd ir pietiekošs, cenu politika pietiekoši atšķirīga. Pie onkuļa "Ģimas" vietējā kooperatīva garažā pat vēl lētāk. Populāra šobrīd ir autovadītāju grupa, kas uz autoservisu brauc reizi gadā - prms TA. Citai savukārt pirmo reizi uz TA brauc, lai saņemtu auto defektu aktu. Bet, tādu vadītāju skaits samazinās. Jauno auto īpašniekus savukārt regulē auto garantijas nosacījumi. Daudzi no tiem ir ļoti nemierīgi un tramīgi - brauc uz garantijas servisu sadzirdot katru svešu troksnīti auto darbībā...Netrūkst arī tādu, kas servissā ierodas tikai tad, kad konstatē , ka auto kaut kas jau trūkst....)piemēram, pazudis izpūtēja bundulis). Man pašam šobrīd uz servisu sanāk braukt reti. Abas Sonatas kalpo ideāli, skandimotors servisā iegriežos tikai reizi gadā uz apkopēm. Tad arī sīkumi tiek saremontēti. Kaut dārgāk, bet kvalitāte ar garantiju + ļoti laipna un solida apkalpošana. Ar TA probēmu vispār nav bijis - līdz šim viss pa "0". Savulaik, kad braucu ar Mondeo, dorfmaņa servisā sanāca iegriezties vismaz reizi trijos mēnešos. BMW(E-34) laikā pie Mārupes gunčas servisā iegriezos vidēji reizi pusgadā.

vm.. 22.oktobris 2013 19:31
0 0 Atbildēt

es servisu parasti apmeklēju 1x 10t km kad jāmaina eļļa un tad pie reizes arī visu sataisa un cik bieži tas ir rēķinot mēnešus faktiski ir maznozīmīgs fakts...

tā pat kā šī statistika..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 20

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti