Latvijā sākta jaunā „Nissan Note” tirdzniecība (+ foto)

 
iAuto | 25.oktobris 2013 6:23

Latvijā sākta jaunā kompaktklases automobiļa „Nissan Note” tirdzniecība, un jaunais pilsētas auto būs aprīkots ar vairākām „Nissan” automobiļos neredzētām drošības tehnoloģijām, portālu „iAuto” informēja autoražotāja pārstāvji.

Foto: Publicitātes attēls

„Nissan” tā dēvētā drošības vairoga tehnoloģijas apvieno trīs dažādas sistēmas, kas autovadītājus brīdina par izbraukšanu no savas braukšanas joslas, „aklās" zonas brīdinājuma sistēmu un kustīgu objektu noteikšanas sistēmu, kas līdz šim mazo automobiļu segmentā nav bijušas pieejamas.

visas drošības vairoga tehnoloģijas darbojas, izmantojot vienu platleņķa atpakaļskata kameru, un, lai nodrošinātu šīs kameras nevainojamu darbību sliktos laika apstākļos, „Nissan” izstrādājis arī inteliģentu mazgāšanas un žāvēšanas tehnoloģiju, kas notīra un nožāvē kameras objektīvu.

Segmentā pirmo reizi pieejams arī apkārtskata monitors, kas ļauj autovadītājam redzēt apkārt notiekošo 360 grādu leņķī no putna lidojuma skatupunkta, kas palīdz izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, braucot atpakaļgaitā.

Apkārtskata monitors un drošības vairoga tehnoloģijas ir integrētas ar jaunās „Note” uzlaboto „Nissan Connect” navigācijas sistēmu, „Bluetooth” un audio sistēmu. Jaunākajā sistēmas versijā ir izmantots lielāks, 5,8 collu skārienjūtīgs ekrāns.

„Note” tiek ražots lielākajā „Nissan” rūpnīcā Eiropā, kas atrodas Lielbritānijas pilsētā Sanderlendā. Vēl līdz modeļa nonākšanai tirdzniecībā, „Nissan” bija saņēmis vairāk nekā 14 000 pasūtījumu, un ražotāji plāno, ka jaunā „Nissan Note” būs viens no populārākajiem „Nissan” produktiem. Eiropā ik gadu ir paredzēts pārdot vairāk nekā 100 000 automobiļu.

Patlaban “Nissan Note” pieejams ar 1,2 litru trīs cilintru benzīna dzinēju, kas spēj attīstīt 80 zirgspēku jaudu, un 1,5 litru dCi dīzeļdzinēju, kura jauda sasniedz 90 ZS. 1,2 litru DIG-S benzīna dzinējs ar kompresoru (98 ZS) būs pieejams no 2014.gada februāra.

Kā norāda ražotāja pārstāvji, DIG-S benzīna dzinējs būs pieejams ar bezpakāpju variatora transmisiju.

Plašākai publikai jaunais „Nissan Note” tiks demonstrēts 1.un 2.novembrī tirdzniecības centrā „Spice”, Rīgā. Vienlaikus būs aplūkojama arī nesen tirdzniecībā nonākusī „Nissan Micra”.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti