Desmitā daļa autovadītāju brīvprātīgi apdrošina pasažierus

 
Nozare.lv | 28.oktobris 2013 18:00

Foto: euroncap.com

Iegādājoties KASKO vai OCTA apdrošināšanu, tikai nepilni 10% autovadītāju domā arī par savu auto pasažieru aizsardzību, tos apdrošinot, liecina AAS "Gjensidige Baltic" statistika.

Pēdējā gada laikā apdrošināšanas sabiedrība "Gjensidige Baltic" saņēmusi apdrošināšanas atlīdzības pieteikumus no 206 cilvēkiem, kuri kā automašīnas pasažieri cietuši auto avārijās.

Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati liecina, ka pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos ievainoti un smagi cietuši 1153 auto vadītāji un 1110 automašīnu pasažieri. Lielākoties pasažieri cieš tikpat bieži, cik autovadītāji.

Par pasažieru aizsardzību jārūpējas auto īpašniekam, tāpēc, iegādājoties KASKO polisi kopā ar nelaimes gadījumiem visiem pasažieriem, iespējams apdrošināt savus līdzbraucējus - notiekot negadījumam, pasažieri un pats autovadītājs tiktu finansiāli pasargāts, un viņu ārstēšanās un medicīniskos izdevumus segtu apdrošinātājs, informē "Gjensidige Baltic".

CSDD statistika liecina, ka no visiem avārijās cietušajiem 6,8% ir bērni vecumā līdz sešiem gadiem un 14,8% ir vecumā no sešiem līdz 18 gadiem.

"Gjensidige Baltic" ģenerāldirektors Aleksandrs Rjabovs paziņojumā medijiem norāda, ka situācija gadu no gada būtiski nemainās - cietušo un smagi ievainoto auto pasažieru skaits salīdzinoši ir ļoti augsts. Lai gan OCTA polises pasargā gan autovadītājus, gan pasažierus, tomēr, lai saņemtu kompensāciju par ārstēšanās izdevumiem vai morālo kaitējumu, cilvēkiem jāgaida mēnešiem ilgi, kamēr tiks pieņemts lēmums administratīvā pārkāpuma vai krimināllietā. Tāpēc izdevumi par savu ārstēšanos cilvēkam jāsedz pašam un jācer, ka kādreiz tos atmaksās. Savukārt, apdrošinot savus pasažierus pret nelaimes gadījumiem, ar ārstēšanos un rehabilitāciju saistītos izdevumus sedz apdrošinātājs, turklāt uzreiz pēc pieteikuma un nepieciešamās medicīniskās dokumentācijas saņemšanas, skaidro Rjabovs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti