Paaugstina reprezentatīvas automašīnas vērtības slieksni 2

 
Nozare.lv/iAuto | 6.novembris 2013 16:47

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", kas paredz palielināt vērtības slieksni reprezentatīvām automašīnām.

Foto: skoda-auto.com

Reprezentatīvas vieglās automašīnas vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) būs no 50 000 eiro (35 100 latu). Līdz šim likumā bija noteikts, ka reprezentatīva auto vērtība bez PVN pārsniedz 25 424 latus.

Likuma izmaiņas stāsies spēkā no nākamā gada.

Auto asociācija aicināja noteikt, ka Latvijā reprezentatīvais auto ir vērtībā, sākot no 41 322 latiem bez PVN.

Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs norāda, ka patlaban valsts vairs nevar izlikties, ka Igaunijā reģistrēto auto lielais vairums uz Latvijas autoceļiem nav valstiska problēma.

"Jau varam apgalvot, ka katra otrā automašīna, kas ir 30 000 latu vērtībā, tiek reģistrēta Igaunijā. Esam arī aprēķinājuši, ka katrs šāds auto, kas tiek "aizshēmots" uz Igauniju, valstij rada vairāk nekā 4000 latu zaudējumu nesamaksātos nodokļos, un kopš 2007.gada, kad reprezentatīvā auto definīcijā tika noteikta automašīnas vērtība, uz Igauniju no Latvijas ir "aizplūdušas" aptuveni 1585 tā saucamās reprezentatīvās automašīnas. Turklāt šim skaitlim ir tendence ar katru gadu palielināties," iepriekš skaidroja Kulbergs.

Patlaban spēkā esošie noteikumi paredz PVN priekšnodokļa atskaitīšanas ierobežojumu, iegādājoties vieglās automašīnas, un izmaksu (tostarp nolietojuma) norakstīšanu par reprezentatīvām automašīnām uzņēmumu ienākuma nodokļa gada deklarācijā. Pašreiz ir pieteikti apjomīgi grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas paredz, ka no nākamā gada par reprezentatīvo transporta līdzekli nevarēs atskaitīt nodokli vispār.

Atsevišķi uzņēmēji gan portālam "iAuto" pauda viedokli, ka šo slieksni vajadzētu palielināt līdz 50 000 latiem jeb aptuveni 70 000 eiro, neskaitot PVN. Viņuprāt, piektās sērijas BMW, E klases “Mercedes” nav nekas ekskluzīvs. Plašāk ar uzņēmēju viedokļiem varat iepazīties šeit.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 6.novembris 2013 19:52
1 0 Atbildēt

BMW X5 statusu arī jāpazemina. Treknajos gados ar tādiem būvniecībā palīgstrādnieki cementa maisus vadāja - kas tur vairs par ekskluzivitāti :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti