Jāņa sēta laiž klajā jaunu karšu pārlūku un detalizētas kartes

 
Jāņa Sēta | 13.novembris 2013 13:08

Sagatavotas jaunas kartes Baltijas teritorijai, kas ļaus interneta karšu pārlūka un mobilo aplikāciju Baltic Maps lietotājiem skatīt kartes jaunā noformējumā un vēl nebijušā detalizācijā.

Karšu izdevniecība Jāņa sēta ir sagatavojusi jaunas kartes Baltijas teritorijai, kas ļaus interneta Karšu pārlūka un mobilo aplikāciju Baltic Maps lietotājiem skatīt kartes jaunā noformējumā un vēl nebijušā detalizācijā, kā arī sniegs ilgi gaidīto iespēju tās lejuplādēt mobilajās ierīcēs.

Foto: Publicitātes attēls

Detalizācija.

Jāņa sētas karšu pārlūka lietotāji būs jau pieraduši pie sīkas detalizācijas pilsētu un lielāko ciemu kartēs. Tagad kā pilsētās, tā visattālākajos lauku nostūros kartēs redzamas gan ēku kontūras, gan adreses (arī Lietuvā un Igaunijā), gan ielu nosaukumi nelielajos ciemos, tādējādi ievērojami palielinot attēlojamās informācijas detalizāciju. Uzklausot klientu vēlmes, pārskata mēroga kartēm  informācijas noslodze ir samazināta.

Jaunais noformējums.

Līdz šim pieejamās pārlūka kartes  atkārtoja ierasto Jāņa sētas papīra karšu dizainu, kas dažādos mērogos bija visai atšķirīgs, pieskaņots konkrētajam mērogam. Jaunajā elektronisko karšu noformējumā izmantota vienota, mazāk intensīva krāsu skala un tipveida apzīmējumi, kas padara kartes viendabīgākas un atvieglo to uztveri, pārejot no viena mēroga citā. Tomēr iespējams, ka daļai lietotāju iepriekšējā karšu versija šķitīs ierastāka, tiem pagaidām būs iespējams pārslēgties uz vecā dizaina kartēm. Jaunajā karšu veidošanas tehnoloģijā uzrakstus izkārto programmatūra, kas ne vienmēr ir perfekti, toties kartogrāfiskās informācijas atjaunošana tagad notiek daudz raitāk.

Aktualizācija.

Karšu pārlūkā izmantotā tehnoloģija ļauj tajā ietverto kartogrāfisko informāciju atjaunot biežāk nekā līdz šim. Iespējams, produkta lietotāji pat nemanīs izmaiņas, tomēr pārliecināsies par rezultātu, kad Karšu pārlūkā spēs atrast arī nesen izveidotas ielas, ceļu pārvadus un adreses.

Lejupielādes iespēja.

Jaunās kartes ir pieejamas atjaunotajā Baltic Maps maksas lietotnē Android un iOS mobilajām ierīcēm un planšetdatoriem. Jaunās kartes tiešsaistē ielādējas apskatei ievērojami ātrāk, kā arī izveidota karšu lejupielādes funkcija, kas ļauj kartes lietot bez interneta pieslēguma. Tas noderēs vietās ar vāju mobilo sakaru vai interneta pārklājumu, kā arī ļaus ekonomēt, lieki neizmantojot maksas interneta pieslēgumu. Baltic Maps lietotni iespējams lejupielādēt iTunes un Google Play veikalos.

Jaunās kartes ir pieejamas arī produktā Karšu pārlūks un WMS servisa veidā profesionāliem lietotājiem. Tas ļauj Jāņa sētas kartes ievietot jebkurā interneta vietnē un lietot par pamatu informācijas attēlošanai kartē arī mobilo aplikāciju un Windows lietotņu projektos. Paraugs Karšu pārlūka tehnoloģijai ar Jāņa sētas jaunajām kartēm ir ietverts portālā www.balticmaps.eu un Karšu izdevniecības Jāņa sēta sadarbības partneru portālos (daži no lielākajiem: www.seko.lv, www.zl.lv, www.1188.lv, www.1189.lv).

Foto: Publicitātes attēls

Vietnē www.balticmaps.eu ikviens interesents var iegūt jaunās kartes interaktīvu fragmentu savai interneta vietnei, veidot savu objektu datubāzi un abonēt to publicēšanu objektus slānī „Ir vērts apskatīt”, pievienojot objektiem aprakstus un attēlus.

Jaunās kartes un dati ir lietojami maršrutu plānošanai un optimizēšanai, kā arī sarežģītu loģistikas uzdevumu risināšanai. Loģistikas funkcionalitāte palīdzēs sadalīt klientus pa automašīnām vai klientu apkalpošanas speciālistiem, izveidos maršrutu lapas un nodrošinās iespēju uzraudzīt maršrutu izpildi tiešsaistē. 

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti