Adrešu atlanta Rīga un apkārtne pirmizdevums

 
Jāņa Sēta | 19.novembris 2013 11:48

6470 ielu un 43 860 adrešu Rīgā un citās apdzīvotajās vietās tās apkārtnē – šie divi skaitļi vislabāk raksturo šo pirmizdevumu.

Adrešu atlants: Rīga un apkārtne Foto: Publicitātes attēls

Šis ir Lielā Rīgas adrešu atlanta atjaunots un paplašināts izdevums, iekļaujot tajā vairāk nekā 80 Rīgas apkārtnes pilsētu un ciemu plānu no Lapmežciema līdz Siguldai un no Saulkrastiem līdz Iecavai. Plāns ir gan tādai lielai pilsētai kā Jūrmala, gan tādam nelielam ciemam kā Ropaži.

Rīgas teritorija ir attēlota detālajā 1:10 000 mērogā (1 cm kartē – 100 m dabā) ar visām pilsētas ēkām un to adresēm, arī ne tik viegli atrodamām, kā, piemēram, Prūšu iela 24, korpuss 9, vai adresēm rūpnieciskajās teritorijās, kur tās vietām ir izvietotas ļoti haotiski. Rīgas apkārtnes pilsētu un ciemu plāni ir doti mērogā 1:20 000, tajos arī ir attēlotas visas ēkas, bet adreses dotas izlases veidā.

Adrešu atlants: Rīga un apkārtne Foto: Publicitātes attēls

Atlantā ir attēlotas pēdējās izmaiņas pilsētas infrastruktūrā, piemēram, Dienvidu tilts pēc trešās kārtas nodošanas ekspluatācijā un jaunais Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgls. Ir aktualizēta situācija pilsētas apbūvē – iezīmēti jaunie tirdzniecības centri, sabiedriskās celtnes un dzīvojamās ēkas, kā arī atjaunota sabiedriskā transporta maršrutu karte.

Izdevumu papildina Rīgas apkārtnes kartes mērogā 1:100 000 un visu kartēs iekļauto ielu un apdzīvoto vietu saraksts, kā arī Rīgas sabiedriskā transporta karte.

Atlantā ir neliela tematisko karšu sadaļa, kurā īpaši jāatzīmē pirmo reizi publicētā karte, kas raksturo latviešu un krievu valodas lietošanas izplatību Rīgas apkaimēs. Šī kartes sagatavota, balstoties uz pēdējās tautskaites rezultātiem.

Izdevuma veidotāji cer, ka jaunais adrešu atlants būs labs palīgs rīdziniekiem un pilsētas viesiem, dažādu nozaru un dienestu speciālistiem, kā arī lielisks informācijas avots visiem interesentiem.

Adrešu atlants: Rīga un apkārtne Foto: Publicitātes attēls

Adrešu atlants: Rīga un apkārtne Foto: Publicitātes attēls

Adrešu atlants: Rīga un apkārtne Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti