Lexus ir visvairāk pārdotais hibrīda automobiļu zīmols

 
Toyota Baltic | 14.janvāris 2014 13:20

Pagājušajā gadā Latvijā tika pārdoti 146 jauni automobiļi ar "Lexus" hibrīda piedziņu, tādējādi "Lexus" ir kļuvis par visvairāk pārdoto hibrīda automobiļu zīmolu.

Lexus IS 300h hibrīds Foto: iAuto.lv

Tas ir otrais labākais rezultāts kopš "Lexus" hibrīda modeļu ievešanas tirgū 2005. gadā, atpaliekot tikai no 2007. gada rekorda, kad tika pārdoti 156 hibrīda modeļi. Astoņu gadu laikā Latvijā ir pārdoti 883 jauni "Lexus" hibrīda automobiļi, kas kopā ir nobraukuši aptuveni 50 miljonus kilometru.

Kopš ieviešanas tirgū 2005. gadā Baltijas valstīs kopā ir pārdots 1821 "Lexus" modelis ar marķējumu h, tādējādi Lexus ir kļuvis par visveiksmīgāko hibrīda modeļu auto zīmolu no visiem auto zīmoliem.

Lexus IS 300h hibrīds Foto: iAuto.lv

Vietējā automobiļu tirgus populārākais un iecienītākais pilnā hibrīda modelis joprojām ir premium klases SUV RX 450h. Kopš RX 400h ieviešanas tirgū 2005. gadā Latvijā ir pārdoti 603 pasaulē pirmā luksusa klases hibrīda SUV automobiļi. Jāatzīmē ar gadiem aizvien lielākais hibrīda cienītāju skaits, pagājušajā gadā 90% no visiem pārdotajiem modeļiem Latvijā bija RX.

Augošais hibrīda automobiļu īpašnieku skaits norāda uz klientu uzticību "Lexus" hibrīda tehnoloģijai, kurā "Lexus" pieredze ir ilgāka nekā jebkuram citam premium klases auto zīmolam. "Lexus" hibrīda modeļa mazākais dilstošo detaļu skaits salīdzinājumā ar parastajiem automobiļiem nodrošina hibrīda automobiļu augstāku uzticamību un darba drošību. Klienti novērtē arī "Lexus" hibrīda modeļu zemāko degvielas patēriņu, CO2 emisiju, NOx un cieto daļiņu mazāko risku videi un veselībai, kā arī hibrīda piedziņas efektīvo jaudu pilsētas režīmā.

Lexus IS 300h hibrīds Foto: iAuto.lv

Aizvien plašākais modeļu klāsts ļauj klientiem arvien biežāk lemt par labu hibrīda modelim. Pagājušajā gadā "Lexus" ieviesa tirgū ļoti populārā IS sedana hibrīda versiju IS 300h, piedāvājot videi draudzīgāku alternatīvu modeļiem ar benzīna dzinēju, un līdz ar to visi "Lexus" modeļi ir pieejami ar hibrīda piedziņu. Modeļu klāstā tagad ir 6 modeļi ar hibrīda piedziņu, līdz ar to "Lexus" ir auto zīmols ar visplašāko pilnā hibrīda modeļu klāstu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti