Plāno atvieglot nolietotu automašīnu „norakstīšanu”

 
CSDD | 23.janvāris 2014 11:10

Lai atvieglotu un paātrinātu nolietotu automašīnu norakstīšanu, paredzēta elektroniska likvidācijas sertifikātu noformēšana par nolietotā transportlīdzekļa nodošanu pārstrādei.

Apstrādes uzņēmumi Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā operatīvi varēs iegūt informāciju par likvidācijai nododamajiem spēkratiem, lai īsākā laika posmā elektroniski noformētu likvidācijas sertifikātu un datus nodotu CSDD transportlīdzekļa norakstīšanai.

Foto: iAuto.lv

Tāpat tiem nolietoto transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri laika gaitā ir nozaudējuši sava spēkrata reģistrācijas dokumentus, vairs nebūtu jāvēršas CSDD, lai saņemtu īpašumtiesības apliecinošu izziņu, kas nepieciešama, lai nodotu transportlīdzekli apstrādes uzņēmumam. Arī šī informācija minētajiem uzņēmumiem būs pieejama Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātais noteikumu projekts „Nolietota transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība”, ko ceturtdien, 23.janvārī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Lai noteikumi stātos spēkā, tie jāapstiprina arī valdībā.

Jaunā kārtība mazinātu administratīvo slogu, kā arī ļautu laikus izvairīties no gadījumiem, kad iznīcināšanai tiek nodoti transporta līdzekļi, kam reģistrēti aizliegumi vai komercķīlas atzīmes.

Pašlaik spēkā esošā kārtība paredz, ka, pieņemot nolietotu transportlīdzekli pārstrādei, apstrādes uzņēmums transportlīdzekļa īpašniekam izsniedz transportlīdzekļa likvidācijas sertifikātu. Vienlaikus esošā kārtība nosaka, ka likvidācijas sertifikāts ir aizpildāms trīs eksemplāros, no kuriem viens tiek izsniegts nolietotā transportlīdzekļa īpašniekam, otrs glabājams apstrādes uzņēmumā, bet trešais viena mēneša laikā iesniedzams CSDD nolietotā transportlīdzekļa norakstīšanai.

Šobrīd sarežģījumi var rasties arī nolietoto transportlīdzekļu īpašniekiem, ja viņi pēc transportlīdzekļa nodošanas apstrādes uzņēmumam vēlas veikt darbības, kas atkarīgas no to īpašumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (piemēram, deklarāciju aizpildīšana, maznodrošinātas personas statusa iegūšana u.tml.).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti