Aukstais laiks kāpinājis pieprasījumu pēc auto akumulatoriem 6

 
Nozare.lv | 24.janvāris 2014 9:48

Auto rezerves daļu tirgotāja SIA "Ape Motors" pārstāvis Mairis Levans atzina, ka pieprasījums pēc akumulatoriem, iestājoties aukstajam laikam, ir būtiski audzis. "Varētu pat teikt, ka tas noticis sprādzienveidīgi," piebilda eksperts.

Arī automašīnu riepu un akumulatoru vairumtirgotāja SIA "Latakko" pārstāve Jeļena Kozlova norādīja, ka sala iestāšanās klientus mudinājusi aktīvāk nekā citkārt vērsties "Latakko" veikalos, lai iegādātos jaunus akumulatorus.

Pēc Kozlovas teiktā, aptuveni divas trešdaļas autovadītāju iegādājas dārgākos jeb "Premium" klases akumulatorus, bet viena trešdaļa - lētākos jeb budžeta klases akumulatorus.

Savukārt Levans apstiprināja, ka "Ape Motors" klienti lielākoties izvēlas dārgākus, bet zināmus un uzticamākus akumulatoru zīmolus.

Jau ziņots, ka no šā gada 15.janvāra sals valdīja visā Latvijas teritorijā, 18. un 19.janvārī vidējā gaisa temperatūra bija astoņus grādus zem normas, bet naktī uz 19.janvāri pirmo reizi šoziem minimālā gaisa temperatūra noslīdēja zem mīnus 20 grādiem. Otrajā dekādē zemākā gaisa temperatūra fiksēta Zosēnos - mīnus 20,6 grādi. Desmit dienu laikā, svārstoties visai ievērojamā diapazonā, dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā bija 2,3 grādus zemāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

 
Visi komentāri
 
Drudzis Denge 24.janvāris 2014 10:56
0 2 Atbildēt

...varbūt izdevigāk krievu traktoru puskačus uzstādīt? Ierauj ar auklu un dārdini uz nebēdu, kamēr mironim sala nāve karstā elpā parādīsies,ko a?

vw 24.janvāris 2014 21:53
0 0 Atbildēt

un tu, mūlāp, tā jau izdariji?

REXX 29.janvāris 2014 21:41
0 0 Atbildēt

Zini, kad shoriit man smagajam auto starteris negribeeja griezt motoru, tieshi par to arii iedomajos. mazu, smuku 4taktu motoriti, kas var to diizeli uzgriezt, veel paraleeli gjeneratoru pateelot, kad auto staav.

Crankshaft 25.janvāris 2014 16:38
0 0 Atbildēt

Drudzis Denge

...varbūt izdevigāk krievu traktoru puskačus uzstādīt? Ierauj ar auklu un dārdini uz nebēdu

--------------------------

Tad jau labāk vācu WW2 laika tanku un lidmašīnu "uzvelkamos" starterus, pēc kara (WW2) bija visai populāri traktoristu un automobilistu vidū :-)

Kanibaals 25.janvāris 2014 20:34
0 0 Atbildēt

Vairumam gan nevis jaunu akumulatoru vajag, bet gan pārbaudīt lādēšanas sistēmu pēc kā pietiktu arī ar vecā akumulatora uzlādi.

REXX 29.janvāris 2014 21:37
0 0 Atbildēt

O.K., lai gan mana dziive diezgan saistiita ar autolietaam, bet neuzskatu sevi par paaraako guru. Taatad jautaajums- Kapeec auto, kuram laadeesana ir OK, jauns akumulators (vasaraa iepirkts), atbilstoshas jaudas, nostaav nekustinaats 2 dienas aaraa, kukish, iedarbinaat nevar, akb knapi griezh. Auto diizelis, kravinieks, ellja 10w40. Var kaads gjeenijs apgaismot?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti