Noteikti drošākie uzņēmumi ceļu satiksmē

 
BALTA | 6.februāris 2014 18:00

6.februārī, piedaloties Latvijā lielākajam apdrošinātājam BALTA (RSA Grupa), „Drošas Braukšanas Skolai” (DBS), Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK), Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) un Latvijas uzņēmumu vadības pārstāvjiem, otro reizi Latvijā tika paziņoti BALTA gada balvas „Drošākais uzņēmuma autoparks 2013” uzvarētāji. Noslēdzoties vairāku mēnešu ilgam konkursam un uzņēmumu izvērtēšanai, žūrija par Latvijā drošākajiem autoparkiem konkursa kopvērtējumā atzina vieglo automašīnu transportētāju „Kurbads un Ko”, uzņēmumu „Latvijas Gāze” un pasažieru pārvadātāju „Ventspils reiss”.

Foto: Publicitātes foto

Kopvērtējumā visi uzņēmumi tika vērtēti trīs kategorijās. Katras kategorijas pirmās vietas ieguvējs balvā saņēma drošas braukšanas apmācības Austrijā diviem uzņēmuma autovadītājiem. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņēma drošas braukšanas apmācības no DBS.

Kopumā par BALTA gada balvas „Drošākais uzņēmuma autoparks 2013” uzvarētājiem trīs kategorijās pasludināja:

Kravas vai speciālā pielietojuma autoparki
1. SIA „Kurbads un Ko”
2. AS „Delta LV”
3. SIA „Grifs AG”

Zemāka riska autoparki
1. AS „Latvijas Gāze”
2. AS „Grindeks”
3. SIA „NP Foods”

Pasažieru pārvadātāji
1. SIA „Ventspils reiss”
2. SIA „VTU Valmiera”
3. SIA „Jelgavas autobusu parks”

Foto: Publicitātes foto

„BALTA kā sociāli atbildīgs uzņēmums dod savu ieguldījumu, lai padarītu apkārtējo vidi drošāku, arī izglītojot un apalvojot tos uzņēmumus, kuri kalpo par piemēru citiem un ikdienā rūpējas par risku mazināšanu savos autoparkos. Un konkurss ir vēl viens solis, lai lielie un mazie uzņēmumi arvien pilnveidotu savu praksi un samazinātu negadījumu skaitu Latvijā, uzlabojot kopējo satiksmes un sabiedrības drošību. BALTA novērtē uzņēmumu atsaucību un uzticēšanos mums, veltot laiku, pūles, ļaujot objektīvi izvērtēt savu autoparku un uzklausot ekspertu padomus,” atzina BALTA korporatīvā segmenta pārdošanas direktors Juozas Buitkus.

„Darba drošība noteikti ir viens no LDDK pīlāriem. Un, atbalstot šo balvu, šogad mēs redzam, ka tie uzņēmumi, kuros ir droša darba vide un tajā skaitā droša braukšana, darbojas daudz efektīvāk, kas atsaucas arī uz finanšu rezultātiem, jo darbinieki ir apmierinātāki, strādā produktīvāk un ar lielāku atdevi,” sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Kā atzina žūrijas pārstāvji, vērtēt uzņēmumus bijis liels izaicinājums, lai objektīvi saskatītu dažādās jomās un nozarēs strādājošu konkursantu stiprās un vājās puses. Konkursa žūrija - BALTA galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS pārstāvji Artūrs Priednieks, auto eksperts Normunds Avotiņš, kā arī satiksmes psihofizioloģe, Rīgas Pedagoģijas un inovāciju vadības akadēmijas inovāciju un attīstības prorektore Daina Voita – atzina, ka šogad konkursa uzvarētāju vidū ir redzams, ka atbildīgākie uzņēmumi domā ne tikai par tā sauktajiem „dzelžiem”, bet arī cilvēcisko faktoru jeb pašiem darbiniekiem. Savukārt tas ir faktors, ko ir vērts ņemt vērā ikvienam uzņēmumam sava autoparka pārvaldīšanā.

Foto: Publicitātes foto

Apmeklēt pasākumu bija ieradušies nozīmīgu un lielu uzņēmumu pārstāvji, tajā skaitā no „Volvo Truck Latvia”, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, „Rīgas siltuma”, „Bosch” u.c. Kopumā to apmeklēja vairāk nekā 60 dalībnieku, pasākuma pirmajā daļā uzklausot atzītu ekspertu viedokļus un noderīgu informāciju, kā rūpēties par uzņēmuma autoparku. Klātesošos ar savu stāstījumu un personīgo harizmu īpaši aizrāva pieredzējušais auto žurnālists un žurnāla „Autobild Lietuva” redaktors Vitoldas Milius, kurš lepojas ar bagātu pieredzi un ekstremāliem piedzīvojumiem auto testos dažādās eksotiskās pasaules vietās - Krievijas Tālajos austrumos, Indijā, apceļojot bijušās PSRS republikas u.c.

Kā ziņots iepriekš, 2013.gada oktobrī tika izsludināta BALTA gada balva „Drošākais uzņēmuma autoparks”, kurā varēja pieteikties jebkurš uzņēmums Latvijā ar vismaz 10 automašīnu autoparku. Pēc pirmās kārtas konkursa žūrija pēc visu pieteikumu izvērtēšanas, CSDD un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja datu analīzes finālam izvirzīja 12 uzņēmumus, kurus apmeklēja un izvērtēja klātienē, lai noteiktu galvenos uzvarētājus trīs kategorijās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti