Autovadītāji par OCTA termiņu paļaujas uz apdrošinātāja atgādinājumu 2

 
Swedbank P&C Insurance | 7.februāris 2014 11:21

Latvijā teju puse (48%) autovadītāju par OCTA apdrošināšanas polises iegādi vai polises termiņa atjaunošanu paļaujas uz apdrošinātāja atgādinājumu. Par to liecina Swedbank P&C Insurance veiktā autovadītāju aptauja. 23% aptaujāto atzinuši, ka paši seko līdzi OCTA polises termiņa beigām, bet 1% respondentu par polises iegādi regulāri aizmirst.

Foto: Publicitātes attēls

Kopumā 18% autovadītāju atzīst, ka viņiem ir gadījies piemirst par OCTA jeb sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas iegādi. Vairumā gadījumu gan tas noticis reti – vienu vai divas reizes, liecina aptaujas dati. Biežāk nekā vidēji atjaunot/iegādāties OCTA piemirstas autovadītājiem vecumā no 40-49 gadiem (30%).

Foto: Publicitātes attēls

Vērtējot respondentus pēc viņu ienākumiem, secināms, ka cilvēki ar ienākumiem virs 900 eiro mēnesī salīdzinoši vairāk (29%) paši seko līdzi OCTA polises termiņa beigām. Cilvēki ar vidējiem ienākumiem (500 līdz 700 eiro mēnesī) vairāk paļaujas uz apdrošinātāju atgādinājumu par OCTA polises termiņa beigām.

Saskaņā ar likumu, lai piedalītos ceļu satiksmē, OCTA apdrošināšana ir obligāta. Sods par piedalīšanos ceļu satiksmē bez OCTA apdrošināšanas ir no EUR 85 līdz 115, kā arī tiek piešķirti 2 pārkāpumu uzskaites punkti.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
seaman 8.februāris 2014 15:43
1 0 Atbildēt

ja kādreiz OCTA un TA bija vienā laikā, tad tagad TA iedod nedēļu pa virsu, pēdējoreiz 13 dienas, tad viss saiet tūtā. protams - vajadzīgs savs apdrošinātājs , kurš atgādinās ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti