“SEAT Leon ST” universālis nonācis tirdzniecībā Latvijā (+ foto)

 
Autohalle | 4.marts 2014 11:02

Tirdzniecībā Latvijā nonācis “SEAT Leon” modeļa universālis “ST”, kas pie markas oficiālā izplatītāja SIA “AUTO HALLE” ir pieejams sākot no 16 490 eiro (ieskaitot PVN). Turklāt jau tagad šis automobilis ir pieejams arī pilnpiedziņas versijā “4Drive”.

Seat Leon ST Foto: Publicitātes foto

“SEAT Leon ST” ir trešais šīs jaunās paaudzes Leon modeļa saimes pārstāvis, pievienojoties trīs un piecu durvju hečbeka piedāvājumam. Šis universālis reprezentē sportisku raksturu, nevainojamu un izcilu dizainu apvienojumā ar ikdienas funkcionalitāti par saprātīgu cenu.

Universāļa riteņu garenbāze ir tieši tāda pati kā piecdurvju hečbekam, tomēr aizmugurējā pārkare ir palielināta par 27 centimetriem, automobilim kopumā sasniedzot 4 535 mm garumu. Universāļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 587 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā – 1 470 litru.

Seat Leon ST ietilpīgs bagāžas nodalījums Foto: Publicitātes foto

“SEAT Leon ST” ir izgatavots uz “Volkswagen” koncerna jaunās modulārās platformas “MQB” (Modularer Querbaukasten) un ir visvieglākais universālis savā klasē – tas ir tikai par 45 kilogramiem smagāks nekā šī modeļa hečbeks un kopumā sver 1 233 kg.

Universālis ir pieejams ar tādiem pašiem motoriem kā hečbeks. Bāzes versijā tas aprīkots 1,2 litru turbopūtes benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 86 vai 105 zirgspēkus. Tāpat pieejams 1,4 litru turbopūtes agregāts ar 122 vai 140 ZS. Savukārt visjaudīgākais benzīna motors ir "FR" versijā – 1,8 litru turbopūtes dzinējs ar 180 ZS un 250 Nm. Šie benzīna dzinēji patērē vidēji 4,9 līdz 5,9 litrus degvielas uz 100 km.

No dīzeļmotoriem pieejams 1,6 litru turbopūtes agregāts ar 90 ZS (230 Nm) vai 105 ZS (250 Nm), kā arī divu litru dzinējs ar 150 ZS (320 Nm), bet sportiskajā "FR" versijā šis dīzeļmotors attīsta 184 ZS (380 Nm). Šie dīzeļmotori patērē vidēji 3,8 līdz 4,7 litrus degvielas uz 100 km.

Atkarībā no “SEAT Leon ST” versijas motors sajūdzams ar piecu vai sešu pārnesumu manuālo pārnesumkārbu vai sekvenciālo “DSG” transmisiju.

Seat Leon ST interjers Foto: Publicitātes foto

Visi motori (izņemot 86 ZS benzīna un 90 ZS dīzeļa agregātu) jau standartā aprīkoti ar “Start/Stop” sistēmu un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu. Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes “SEAT Leon” jaunā modeļa degvielas patēriņš ir vidēji par 22 procentiem mazāks.

Jau bāzes aprīkojumā “Reference” universālim “SEAT Leon ST” ir jumta sliedes, 12V kontaktligzda arī bagāžas nodalījumā, dalītās proporcijās (2/3-1/3) nolokāma aizmugurējā sēdekļa atzveltne, priekšējo sēdekļu apsilde, visi četri elektriskie logi, dažādas braukšanas drošībās elektroniskās sistēmas (ABS, ASR, EBA un ESC), kā arī gaisa kondicionētājs.

Atkarībā no komplektācijas līmeņa vai papildus aprīkojumā pieejama arī multimediju sistēma ar piecu vai 5,8 collu skārienjutīgu ekrānu, slēpju lūka aizmugurējā sēdekļa atzveltnē, elektroniskais asistents braukšanas uzsākšanai slīpumā, priekšējie diožu lukturi, adaptīvā kruīza kontrole un piekares regulēšanas sistēma, kā arī citi elementi.

“SEAT Leon ST” ražotāja garantija ir četriem gadiem vai līdz 120 000 km nobraukumam.

Seat Leon ST Foto: Publicitātes foto

Automobili apskatīt un pieteikties izmēģinājuma braucienam var SIA “AUTO HALLE” salonā, Biķernieku ielā 145, Rīgā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti