„Latvijas Gada auto” trešā pirmizrāde Ķīpsalā 2

 
Latvijas Gada auto | 11.aprīlis 2014 13:30

Foto: Publicitātes foto

Vēl vakar tika teikts – trešais debitants paliek noslēpumā. Šodien tā vairs nav. Izstāde „Auto 2014” ir atklāta, un konkursa „Latvijas Gada auto” stendā ir apskatāms – „Maserati Ghibli III”.

„Maserati Ghibli” ir īstais auto, pie kura apstāties, ja apnikuši lietišķie, racionālie, praktiskie un ekonomiskie pētījumi un reāla pirkuma meklējumi mazajā un kompaktklasē. Tas ir domāts tiem, kas grib baudīt kaut ko lielu, skaistu, eksotisku, neparastu un ātru. „Maserati Ghibli” ir „Fiat” firmas izaicinājums vācu „Premium” grandiem „Audi A6”, „BMW 5. Sērijai”, „Mercedes E klasei” (kuru šogad izstādē diemžēl nav). Piecus metrus garš un visai smags, ar divturbīnu V6 dzinēju bruņots (410  ZS), tas tomēr spēj sasniegt 100 km/h 5,6 sekundēs un burtiski izstaro spēku, dinamiku un bagātību.

Foto: Publicitātes foto

Ļoti interesants markas solis plašākas pieejamības virzienā -  „Ghibli” nav kosmiski dārgs (zem 60 000 eiro bez PVN), turklāt izstādes laikā to varēs iegādāties par 94 000 eiro (cena ar PVN). To iespējams iegūt arī ar visai ekonomisku dīzeļdzinēju, kurš tomēr saglabā sportisku dinamiku (līdz 100 km/h – 6,3 sek.). Rezultāts tirgū – no „nišas” preces vēl 2012. gadā (pārdoti 6000 eksemplāri) tas pērn izaudzis līdz 22 500 pasūtījumiem. Šī gada prognoze ir divreiz lielāka.

„Ghibli”... Kas par dīvainu vārdu? Tā ir firmas klasika – kā „Aston Martin DB7” vai „Lotus Elise”. Pirmais „Ghibli” dzima 1967. gadā ar vēl lielāku V8 motoru un tikai divām durvīm un sēdekļiem. Un ar karsta, spēcīga vēja vārdu. Tā ir firmas tradīcija. Jau pirms „Ghibli” bija „Maserati Mistral” (vēss ziemeļrietumu vējš, kas pūš no Vidusjūras uz Franciju), tāpat arī Sahāras smilšu vētra „Simun”... Bet „Ghibli”, ja vēlamies prozaisku tulkojumu,  faktiski ir tas pats Sirocco – karsts Sahāras dienvidvējš, kura vārdu mazliet vēlāk izmanto „Volkswagen Scirocco”, atstādams „Maserati” tā senāko, Lībijā lietoto nosaukumu.

Foto: Publicitātes foto

Bet kam šeit vajadzīga proza un tulkojumi. Auto taču ir arī māksla un dzeja. Tādēļ pirmizrāde piedāvājam – „Maserati Ghibli”.

 

Konkursa “Latvijas Gada auto 2015” 220 m2 stendā ir:

  1. Maserati Ghibli (Latvijas pirmizrāde);
  2. Jeep Cherokee (Latvijas pirmizrāde);
  3. Mini Cooper S (Latvijas pirmizrāde);
  4. Honda Civic Tourer;
  5. Mazda3;     
  6. Nissan Qashqai;
  7. Opel Insignia Country Tourer;
  8. Škoda Rapid Spaceback;
  9. “Latvijas Gada auto 2014” Škoda Octavia.

 Par konkursa "Latvijas Gada auto 2015" ekspozīciju izstādē lasi arī šeit >>>

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 12.aprīlis 2014 11:42
1 0 Atbildēt

iAuto šodien visu dienu būs "Latvijas Gada auto" stendā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti